logo-szepitogepek

7 legcikibb kérdés az IPL szőrtelenítésről!

Miről lesz szó?

Napjainkban egyre felkapottabb téma (és kezelés) az IPL szőrtelenítés. Számos helyen hallhatunk róla, akár a TV-ben, magazinokban, erről mesél a barátnőnk is. Sokan érdeklődnek felőle, hiszen mindenki meg szeretne szabadulni az idegesítő szőrszálaktól. Méghozzá nem ideiglenesen, hanem minél hosszabb időre, akár évekre is!

Természetesen mindenkinek vannak olyan kérdései, melyek felmerülnek a döntés előtt, hogy valóban szeretnénk-e belevágni az IPL szőrtelenítésbe, de mégsem merjük ezeket feltenni. Túl ciki, vagy túl személyes? Nem gond! Most összegyűjtöttük Neked IPL szőrtelenítés témában a 7 leggyakoribb kérdést!

1.

Mennyire tartós az IPL szőrtelenítés hatása?

Bár sok helyen hangoztatják a végleges szőrtelenítést, sajnos tévesen: végleges szőrtelenítés ugyanis nem létezik. Az IPL szőrtelenítés vagy a lézeres szőrtelenítő eljárás csak tartósan, évekre tudja meggátolni a szőr visszanövekedését. Nem véglegesen, addig, amíg élünk. Ennek biológiai oka van, mégpedig az, hogy a villanófény által roncsolódott szőrhagyma újraéled egy idő után, így újra kinő a szőr. 

Tehát végleges hatású módszer NINCS, csak tartós, évekre szóló. Azért valljuk be, ez is sokkal jobb, mintha hetente többször kellene borotválkozunk, vagy fájdalmas gyantázáson, epiláláson keresztülmennünk.

ipl-szortelenites-otthon
Az IPL szőrtelenítéssel fájdalom nélkül érhetjük el az évekig tartó szőrtelenséget!

2.

Biztos nem fájdalmas az IPL szőrtelenítés?

A szépségért meg kell szenvedni, ezt a mondást mindenki ismeri, de valljuk be, senki se szereti. Az IPL szőrtelenítés viszont számos más előnye mellett (melyekről korábban itt írtunk) még fájdalommentes is – főleg annak, aki eddig epilált és gyantáztatott. 

Annak, aki csak borotvált vagy szőrtelenítő krémet használt, annak maximum egy kis kellemetlenséget okozhat a leadott melegség. Fájdalmat azonban semmiképpen sem! A kezelések azért nem járnak fájdalommal, mert a villanófény nem hatol olyan mélyre, mint pl. a lézeres kezelésnél, ami ezért fájdalmas is.

3.

Intim szőrtelenítés IPL szőrtelenítő géppel?

Szalonokban általában használható ezekre a területekre, és az otthoni készülékek közül is már legtöbb alkalmas intim szőrtelenítésre és az arcon is. Ilyen szenzitív testfelületek kezelésekor – főleg az arra érzékenyebb egyének esetén – előfordulhat pillanatnyi égő érzés. Szerencsére ez hamar el is múlik, viszont a gyantával/epilátorral edzetteknek ez semmiség.

4.

Muszáj lemondanom a szoliról a kezelés ideje alatt?

Természetesen nem muszáj, de erősen ajánlott! A szolárium/napozás ugyanis csökkenti a szalonban és az otthoni készülékekkel végzett IPL szőrtelenítés hatékonyságát. Az IPL szőrtelenítés ugyanis annál hatékonyabb, minél nagyobb a kontraszt a bőr és a szőr színe között.

Amikor viszont barnulunk, akkor a bőrünk sötétedik, a szőrünk világosodik. Ezért a szőr festékanyaga nem lesz elég sötét, és ezek negatívak az IPL esetében. Tehát el kell döntened, hogy jelenleg Neked melyik a fontosabb: a szőr eltűnése vagy a barna bőr? 

Ha nem tudsz megválni a szolizástól/napozástól az IPL szőrtelenítő kúra ideje alatt, akkor tudomásul kell venned, hogy hosszabb idő lesz, mire eredményt érsz el az IPL szőrtelenítő gépekkel. 

Egy jó tanács: a meleg hónapok alatt egyébként csinálhatod az intim szőrtelenítést, hiszen azt a zónát általában nem éri nap. Az olyan felületeket, mint a láb vagy a kar, hagyd meg a hűvösebb, téli időszakra! Szeretnél erről bővebben olvasni? Akkor kattints ide!

5.

IPL szőrtelenítő kezelések között szőrösen kell hagynom magam?

Dehogy kell! 🙂 Folyamatosan használhatod a borotvát, így minden nap szőrtelen lehetsz és jó tudni, hogy a borotvás szőrtelenítéssel most nem fog megerősödni a szőröd! 

IPL szőrtelenítő kezeléssorozat alatt csak borotva használható, hiszen a gyanta/epilátor gyökerestül eltávolítja a szőrtüszőből a szőrszálat, így nem lesz mi lejuttassa a villanófényt a szőr ún. festékraktárába, amire a fény éppen hatna, ezáltal hatástalanná teszi a kezelést.  

A szőrtelenítő krém pedig azért nem ajánlott IPL szőrtelenítő kezelések közben, mert a benne lévő kemikáliák akár allergiás reakciókat is okozhatnak.

ipl-szortelenito-villanofenyes-szortelenito
IPL szőrtelenítés nemcsak nőknek!

6.

IPL szőrtelenítés előtt le kell borotválni a szőrt?

Ez attól függ, otthon vagy szalonban végzed a kezelést! Kozmetikai szalonokban többnyire azt szokták kérni, hogy maradjon pár milliméteres a szőr, hogy a kezelés könnyebben kivitelezhető legyen a kozmetikus számára, de otthoni készüléknél inkább az az elvárt, hogy teljesen csupasz bőrön történjen a kezelés. 

Ennek oka, hogy a szalongépek és az otthoni gépek más energiaszinttel dolgoznak, ezért fontos otthoni készüléknél az, hogy a villanófény energiája ne a kis kinőtt szőr elégetésével vesszen el, hanem ténylegesen lejuthasson a szőrszál gyökeréhez.

7.

Az IPL szőrtelenítés férfiaknak is jó?

Természetesen igen! Manapság nemcsak a hölgyek, hanem az urak is szeretnek szőrtelenek lenni, hiszen az igényes megjelenés nélkülözhetetlen számukra is. Ám lényeges tudni, hogy a férfiaknak az erősebb szőrzet miatt több kezelés szükséges a siker eléréséhez, mint a gyengébb szőrrel rendelkező nőknek.

Az IPL szőrtelenítés lehetősége tehát hatékony, otthoni készülék esetében pedig rendkívül diszkrét és kényelmes megoldást kínál az uraknak.

Tudtad, hogy napjainkban már otthonod kényelmében is lehetséges az IPL szőrtelenítés? 

Bizony! Nem kell drága szalonkezelésekre járnod és felborítanod a napirendedet a kezelésekért. És hogy milyen szempontok alapján érdemes kiválasztanod a Számodra megfelelő IPL szőrtelenítő gépet? Mi abban is segítünk Neked! Összegyűjtöttük Neked a legfontosabb szempontokat!

Ismerd meg a Forever Skin IPL szőrtelenítő készüléket, melynek köszönhetően biztosíthatod magadat az évekig tartó szőrtelenségről vagy akár egész életed végéig. Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, hasznos információkat itt találsz a készülékről.

Szegedi Nóra

hogyan-valasz-ipl-szortelenitot

Milyen szempontok alapján válassz IPL szőrtelenítőt?

Szakértői tanulmányunkból megtudhatod!
TOP

Neked ajánlott bejegyzések

hasi-zsirleszivas-szepitogepek
Hasi zsírleszívás? Ezekre készülj!

Ha tartós, hatékony, gyors hasi fogyásról van szó, bizonyára legtöbbünknek a hasi zsírleszívás ugrik be, mint az egyik legnépszerűbb plasztikai beavatkozás. De mégis hogyan működik

hasi-zsir-okai
Hasi zsír okai – Számít az életkor?

Keserves csatát vívunk a biológiával hasunk lapossá tételének érdekében. Ennek megértéséhez feltétlen ismerni kell a hasi zsír okait, hogy miért pont oda és miért pont

fogyas-hasrol-szepitogepek
Eredményes a fogyás hasról hasizom edzéssel?

A lapos has, vékony derék mindannyiunk kitűzött célja. Ennek érdekében rengetegen kezdenek sporttevékenységbe, hasizom gyakorlatba. Tegyük fel azonban a kérdést: valóban eredményes a fogyás hasról célzott

Tartalom

Kik vagyunk?

Több mint 12 éve minden napunkat annak szenteljük, hogy prémium készülékeinkkel valódi, változást hozzunk szépségápolási rutinodba! Velünk nem kell lemondanod a szalonok nyújtotta kezelésekről, hiszen minden általunk forgalmazott készülék a ma ismert leghatékonyabb technológiákat alkalmazza…

KÖVESS MINKET!

Csatlakozz hozzánk!

Értesülj elsőként új bejegyzéseinkről!

Címkék

Máris mennél?
Szeretnénk meglepni egy
5.500 Ft
értékű, készülékre beváltható kuponnal
Add meg adataidat és küldjük is!