logo-szepitogepek

Narancsbőr eltüntetése – 7+1 tényező, ami megnehezíti!

Miről lesz szó?

A narancsbőr eltüntetése a célod? Korábbi cikkünkben bemutattuk, hogy melyek azok a tényezők melyek alapvetően hozzájárulnak a narancsbőr kialakulásához. Ha lemaradtál a cikkről, akkor elolvashatod ide kattintva!  A helyzetet még egyéb tényezők is tovább ronthatják, melyek ellen házi praktikákkal és életmód váltással nem leszel képes hatni. Utóbbi cikket elolvashatod ide kattintva! Most viszont vegyük sorra azt a 7+1 tényezőt, melyek a narancsbőr állapotát jelentősen tovább súlyosbítják!

1.

Narancsbőr eltüntetése helyes táplálkozással

Csokoládé, (pék)sütemény, fehér kenyér, cukrozott szénsavas üdítő, gyorséttermi ételek, chips. Bár ezek többnyire finomak, mégsem túl egészségesek, hiszen elsavasítják a testünket. Ha pedig a narancsbőr eltüntetése a cél, akkor ezeket határozottan hanyagolnod kell. 

Ráadásul a bennük lévő mesterséges adalékanyagokat (pl. tartósítószer, állományjavító, ízfokozó, térfogatnövelő, színezőanyagok) a szervezetünk nem tudja maradéktalanul kiüríteni. Így a savak és más mérgek szépen le tudnak rakódni a zsírszövetben, ami miatt a narancsbőr eltüntetése még nehezebb lesz.

narancsbor-eltuntetese-narancsbor-kezeles
Narancsbőr és súlyosbító tényezői: A savak és más mérgek lerakódnak a zsírszövetben, amely elősegíti a narancsbőr kialakulását, súlyosbodását!

Mi lehet a megoldás?

Együnk rengeteg nyers zöldséget, fogyasszunk vörös hús helyett csirkét, pulykát vagy halat és lehetőség szerint kerüljük a cukrot valamint a tartósítószereket.

Ha az egészséges táplálkozás mellett némi diétával is szeretnéd csökkenteni a narancsbőröd, akkor két alapanyag nagy segítségedre lesz: az antioxidáns C- és E-vitamin, melyek erősítik, feszesítik a bőrt. 

Az alma, répa, cékla, különböző citrusfélék vagy az uborka rendszeres fogyasztása nagyban elősegíti ezen vitaminok beépülését a szervezetbe.

A narancsbőr eltüntetése érdekében sokan nemcsak a bőr feszesítését, hanem az anyagcsere gyorsítását is szokták javasolni. Ehhez a vöröskáposzta, a brokkoli, chili vagy a gyömbér lehet a legjobb választás. 

Ha ezekből az alapanyagokból készült ételeket fogyasztasz, akkor felgyorsul az anyagcseréd és a méreganyagok is könnyebben tudnak távozni a szervezetedből, ezzel pedig tettél még egy lépést, annak érdekében, hogy visszaszorítsd a narancsbőr kialakulásának feltételeit.

2.

Narancsbőr eltüntetése a mérsékelt sófogyasztással

A túl sok só fogyasztásától óvva intenek minket nem csak a narancsbőr eltüntetése, de a magas vérnyomás problémaköre kapcsán is. Ez egyeseknél valóban problémát okoz, másoknál abszolút nem. 

Tény azonban, hogy a konyhasó fő alkotója a nátrium a szervezet vízháztartásában, főként vízmegtartásában fontos szerepet játszik. A testben megmaradó víz pedig fokozza a narancsbőr mértékét.

Jó hír, hogy a sófogyasztás visszaszorítása a narancsbőr eltüntetése érdekében megtett legkönnyebb erőfeszítés, főként, ha bőséges tiszta víz fogyasztásával egészítjük ki azt.

3.

Igyál sok folyadékot a narancsbőr eltüntetése érdekében!

Valószínűleg már te is ezerszer hallottad jó tanácsként, hogy igyál sok folyadékot. Ezt nem hiába szajkózzák állandóan, hiszen ennek ellenére igen jelentős a száma azoknak az embereknek, akik nap, mint nap dehidratálva élnek, és nem értik meg annak fontosságát, hogy a vízre is épp úgy szükségünk van, mint a levegőre. 

A sok víz fogyasztása nemcsak az egészségünk megtartása miatt fontos, hanem esztétikai szerepe is felbecsülhetetlen. A narancsbőr eltüntetése, illetve megelőzése szempontjából például azért fontos a sok folyadék bevitele a szervezetbe, mert segít a méregtelenítésben; azaz a víz segítségével jóval kisebb mértékben és sokkal később bukkannak majd fel a karfiolok a fenekünkön és a combunkon. 

Legalább napi 2-3 liter szénsavmentes vizet kell meginnunk ahhoz, hogy szervezetünk ne sóvárogjon a víz után, és hogy ne rekedjenek meg a méreganyagok a testünkben. 

Ha elhanyagoljuk a folyadékbevitelt, akkor ne csodálkozzunk, hogy a narancsbőr eltüntetése reménytelenné válik, sőt, egyre nagyobb területeken jelenik meg.

narancsbor-eltuntetese-narancsbor-eltavolitasa
A sok folyadék bevitel segíti a szervezetet a méregtelenítésben!

Ha kicsit unjuk a vizet, akkor ízesítetlen gyógyteát, citromos vizet vagy gyümölcsteát is bevethetünk. De a cukros üdítőket, gyümölcsleveket, édesített ivójoghurtokat és a levesporból készült leveseket kerüljük, és főleg ne számoljuk bele ebbe az említett napi 2-3 literbe!

4.

Narancsbőr eltüntetése az alkoholfogyasztás mérséklésével

Az alkoholfogyasztás, illetve az általa okozott problémák említése esetén legtöbbünknek rögtön a lerobbant, lesoványodott alkoholisták képe ugrik be. Pedig sokan vannak a jól szituált középosztályból, megfelelő testsúllyal, vagy épp túlsúllyal, akik rendszeresen, akár naponta fogyasztanak alkoholos italokat. 

Az alkoholról fontos tudni, hogy a legmagasabb energia tartalmú tápanyag, amit bevihetünk a szervezetünkbe. Rosszabb, mintha édességet fogyasztanánk, ugyanis az alkohollal bejuttatott felesleges kalória rögtön zsírban raktározódik el. 

Az alkohol emellett növeli az étvágyat és valljuk be, fogyasztását követően étrendi döntéseinknél is felelőtlenebbé válunk. Ha felelőtlenül valami magas cukortartalmú nasival kombináljuk, akkor a zsírépítő hatás is többszöröződik, ami miatt a narancsbőr eltüntetése egyre nehezebbé válik.

Bár egy fárasztó nap után jól eshet a barátokkal beülni iszogatni egy kicsit, mégis próbáljunk meg az alkoholos italok helyett valamilyen könnyed alkoholmentes koktélt választani. 

Egyrészt nem kedvezünk a narancsbőrünknek másrészt nem fogjuk olyan kábának érezni magunkat a következő reggelen. 🙂

5.

Kerüld a felhalmozódott mesterségesanyagokat, fogamzásgátlókat

Még ha odafigyelsz az étkezésedre, egészségtudatosan táplálkozol, sajnos akkor is elmondható, hogy rengeteg méreganyag juthat a szervezetedbe, melyek csak nagyon lassan ürülnek ki. 

Továbbá a zsírsejtjeink nem csak attól növekednek, ha túl sokat eszünk, hanem attól is, hogy a feldolgozhatatlan méreganyagok felhalmozódnak a szervezetben, amelyek bizony hozzájárulnak a narancsbőr kialakulásához. 

A nők nagyobb mértékben használnak kozmetikumokat, mint a férfiak, így az ezekben található méreganyagok szervezetbe jutása is a nőket sújthatja nagyobb mértékben.

narancsbor-elleni-krem-szepitogepek
A feldolgozhatatlan méreganyagok nem csak táplálkozás, hanem a kozmetikai szerek használata során is bekerül a szervezetbe!

Számtalan gyógyszer is hozzájárulhat közvetve a narancsbőr súlyosbodásához, például a nők többségét érintő hormonális fogamzásgátlók, melyek megkötik a szervezetben a vizet és raktározzák a zsírt. 

Már többször említettük, hogy a nők hajlamosabbak arra, hogy kialakuljon rajtuk a narancsbőr. Ennek oka egyrészt a kötőszöveti szerkezet eltérése, másrészt a női hormonális rendszer, a magasabb keringő ösztrogénszint. A fogamzásgátlók mesterséges ösztrogéntartalma növeli ezt a hatást. 

Az ösztrogén nemcsak a zsírlerakódásra hat, hanem vízvisszatartást is okoz, ami fokozza a narancsbőr megjelenését. Egyes vélemények szerint a narancsbőr jelensége a fogamzásgátlók elterjedésével párhuzamosan lett igazán problematikus. 

Ezt nem állíthatjuk biztosan, az viszont tény, hogy kezdetben sokkal nagyobb hormontartalmú készítmények voltak kaphatóak a piacon.

Próbálj meg minél kevesebb kozmetikumot használni, illetve mielőtt megvásárolnál egy ilyen terméket picit nézz utána milyen összetevői is vannak. Így máris tettél valamit a narancsbőr eltüntetése érdekében.

6.

Narancsbőr eltüntetése mozgással!

Ha elhanyagoljuk a sportot, az sajnos több szempontból is káros. Ha lustaságból vagy időhiányból nem mozgunk eleget, akkor a nyirokkeringésünk fokozatosan hanyatlik, ami jól tudjuk, hogy a narancsbőr melegágya. 

Bár tudjuk, hogy az edzés önmagában nem feltétlenül oldja meg a narancsbőr problémáját (hiszen sok sportoló küzd kemény, makacs narancsbőrrel), de azért az biztos, hogy a rendszeres testmozgás jótékony hatása egyértelmű a narancsbőr csökkentésében.

Minden olyan sport jó, amelyik felpörgeti a pulzust, azaz kardio-tartományba esik, de vannak olyan mozgásformák, melyek kifejezetten a mélyizmok megtornáztatására, a test feszesítésére szolgálnak (pl. pilates), így narancsbőr eltüntetése esetén is szuperül bevethetőek.

narancsbor-eltuntetese-narancsbor-ellen
Ha nem mozgunk, sportolunk eleget, akkor a nyirokkeringésünk fokozatosan hanyatlik, ami jól tudjuk, hogy a narancsbőr melegágya!

7.

Narancsbőr eltüntetése érdekében kerüld a sok ülést!

Te is irodában dolgozol, egész nap ülsz a gép előtt, és szinte alig állsz fel munka közben? 

Nos, a sok ülés miatt az izmok elveszítik feszességüket, a vér- és a nyirokkeringés lelassul (hiszen a nagy farizom folyamatosan préseli az alatta húzódó vér- és nyirokerek keringését), a méreganyagok pedig nem ürülnek ki rendesen, amely szintén kitűnően kedvez a narancsbőr meglétének.

Óránként álljunk fel a székünkből pár percre és sétáljunk egy két kört akár az irodában, folyóson. Ha épp telefonálunk, azt is igyekezzünk inkább állva, vagy sétálva végezni! Ha kell, állítsuk be a telefonunk időzítőjét, hogy minden órában jelezzen, hogy ideje picit felállni és mozogni. 

Ha ülő munkát végzünk, akkor a narancsbőr eltüntetése érdekében keringésünket fokozhatjuk még az esti zuhanyzás során hideg-meleg váltózuhannyal, valamint luffa szivaccsal alaposan és lendületesen dörzsöljük át a narancsbőr kritikus területeit, fokozott tekintettel a comb és fenék környékét.

7+1

Stressz kerülése és pihenés a narancsbőr eltüntetése érdekében

Kevesen gondolnák, de a stressz és az alváshiány hajlamosít a narancsbőrre, hiszen a kialvatlanság és az éhség miatt fellépő funkciók összetett kölcsönhatásban állnak egymással, és ez bizony nyomot hagy a bőrünkön.

Ha nem muszáj, ne görnyedj a laptop fölött éjfélig. Ez nem csak a narancsbőr eltüntetése, de a kiegyensúlyozottságod érdekében is fontos. Próbálj meg kialakítani egy normális alvásritmust: mindig ugyanakkor kelj fel reggel és menj aludni este. Hidd el, a szervezeted meghálálja ezt a fajta törődést és kialakított rendszert.

Összességében tehát láthatod, hogy a narancsbőr eltüntetése érdekében számos tényezőt kell figyelembe venned. A női mivoltodból eredő lazább kötőszövettől kezdve a genetikán, az életkoron keresztül egészen az életmódodig. 

Éppen ezért, mikor úgy döntesz, hogy igenis leszámolsz végre a narancsbőrrel, akkor az összes tényezőt figyelembe véve kell megkezdened a narancsbőr elleni küzdelmet!

Szeretnél végre megszabadulni a narancsbőrödtől, de fogalmad sincs, hogyan állj neki és milyen módszerek jöhetnek szóba esetedben? 

Segítünk! Átfogó tanulmányunkból megtudhatod, hogy milyen szempontok alapján válassz narancsbőr kezelést, illetve, hogy milyen megoldások jöhetnek szóba narancsbőr ellen.

Dr. Gulyás Tamás
orvos, életmódszakértő

narancsbor-kezeles-otthon-forever-beauty

Számodra melyik narancsbőr elleni kezelés lehet eredményes?​

Szakértői tanulmányunkból megtudhatod!

TOP

Neked ajánlott bejegyzések

hasi-zsirleszivas-szepitogepek
Hasi zsírleszívás? Ezekre készülj!

Ha tartós, hatékony, gyors hasi fogyásról van szó, bizonyára legtöbbünknek a hasi zsírleszívás ugrik be, mint az egyik legnépszerűbb plasztikai beavatkozás. De mégis hogyan működik

hasi-zsir-okai
Hasi zsír okai – Számít az életkor?

Keserves csatát vívunk a biológiával hasunk lapossá tételének érdekében. Ennek megértéséhez feltétlen ismerni kell a hasi zsír okait, hogy miért pont oda és miért pont

fogyas-hasrol-szepitogepek
Eredményes a fogyás hasról hasizom edzéssel?

A lapos has, vékony derék mindannyiunk kitűzött célja. Ennek érdekében rengetegen kezdenek sporttevékenységbe, hasizom gyakorlatba. Tegyük fel azonban a kérdést: valóban eredményes a fogyás hasról célzott

Tartalom

Kik vagyunk?

Több mint 12 éve minden napunkat annak szenteljük, hogy prémium készülékeinkkel valódi, változást hozzunk szépségápolási rutinodba! Velünk nem kell lemondanod a szalonok nyújtotta kezelésekről, hiszen minden általunk forgalmazott készülék a ma ismert leghatékonyabb technológiákat alkalmazza…

KÖVESS MINKET!

Csatlakozz hozzánk!

Értesülj elsőként új bejegyzéseinkről!

Címkék

Máris mennél?
Szeretnénk meglepni egy
5.500 Ft
értékű, készülékre beváltható kuponnal
Add meg adataidat és küldjük is!