logo-szepitogepek

A rádiófrekvenciás kezelés fejlődése, fajtái

Miről lesz szó?

Harmincas éveinkben már érdemes egyre nagyobb figyelmet szentelni bőrünk állapotára, hiszen már ezekben az években elkezd csökkenni a kollagéntermelésünk, és ez a csökkenés felelős a ráncosodás folyamatáért. Minél hamarabb elkezdjük megtenni a szükséges megelőző lépéseket, annál tovább őrizhetjük meg bőrünk fiatalságát. Ebben nyújthatnak számunkra segítő kezet a rádiófrekvenciás ránctalanító eljárások, vagyis a rádiófrekvenciás kezelések.

Rádiófrekvencia sokszínűsége

A rádiófrekvenciás kezelések és arckezelések folyamán a szöveteket melegítjük fel, amit az elektródák között létrejövő elektromos rezgések hatására érhetünk el. Mivel ennek a melegítő hatásnak a mértéke sok tényezőtől függ, emiatt a különböző eszközök más és más célra hasznosíthatók. Ilyen tényező például, hogy milyen a leadott frekvencia mértéke, az energia vagy éppen magának az eszköznek a felépítése.
toka-eltuntetese-forever-skin
A rádiófrekvenciás kezelés segít, hogy megőrizhessük bőrünk fiatalságát!

Rádiófrekvenciás kezelés monopoláris típusa

Először a monopoláris rádiófrekvenciás kezelés terjedt el az orvosi gyakorlatban, amely során egy földelő elektródát helyezünk el a testünk egy pontján, a kezelőelektródát pedig a kezelési területen alkalmazzák. A hő közvetlenül a kezelő elektródánál kerül leadásra. Sajnos nem lehet megfelelően szabályozni, hogy a hő milyen mélyre menjen le, így a hatás kiszámíthatatlan. Éppen emiatt ránctalanító kezelésre nem éppen a megfelelő választás.

A monopoláris rádiófrekvenciás kezelés esetén a kollagén szintjének felmelegítése a bőr felső rétegének felmelegedése árán jön létre. Éppen ezért ennél a rádiófrekvenciás kezelés során intenzív hűtést szükséges alkalmazni. A kezelésről elmondható, hogy fájdalmas és legrosszabb esetben akár égési sérülést is szenvedhet a kezelt bőrfelület. Ez a rádiófrekvenciás kezelési mód inkább szövetek vágására, roncsolásra vagy vérzéscsillapítására használatos.

Rádiófrekvenciás kezelés bipoláris verziója

A bipoláris rádiófrekvenciás kezelés során az energiaáramlás két egymáshoz közeli elektróda között történik. A bipoláris rádiófrekvenciás kezelés alkalmazása esetén az elektródák közötti terület melegszik fel, felületesen, illetve kissé mélyebben is. Ennél a kezelésnél is kiemelkedően fontos, hogyha optimális hőmennyiséget szeretnénk a bőr mélyebb rétegeibe juttatni a bőrfelületnek a károsodása nélkül, akkor a rádiófrekvenciás kezelés során mindenképpen hűtsük a bőrt.

Tripoláris rádiófrekvenciás kezelés

Multipolárisnak nevezzük a kettőnél több elektródás megoldásokat. Ezek közül az első a tripoláris rendszer, melyben található egy pozitív (föld) és két negatív elektróda. A bőr mélyebb rétegeibe már kissé nagyobb hőt tudunk lejuttatni, ennek ellenére a bőr legfelső rétege ennél az eljárásnál is melegszik, emiatt ez esetben is okozhat fájdalmat a tripoláris rádiófrekvenciás kezelés.
Rádiófrekvenciás kezelés - Több fajta van mint gondolnád! De melyik lehet a Számodra legmegfelelőbb?

Páros multipoláris rádiófrekvenciás kezelés

Multipoláris rádiófrekvenciás kezelések és arckezelések esetén a hőhatás már nemcsak mélyebbre képes lejutni, hanem már sokkal célzottabb is. Ezt a fajta technológiát hasznosítják a legmodernebb szalongépek is. A multipoláris rádiófrekvenciás eszközök valójában nemcsak több elektródát, hanem több elektróda párt használnak. Így a multipoláris rádiófrekvenciás kezeléssel tulajdonképpen többszörös bipoláris kezelés valósul meg a bipoláris rendszerek egybeépítése által.

A tetrapoláris, tehát a négy elektródás rendszer két elektródapárt tartalmaz, a hexapoláris pedig három elektródapárt. Az elektródapárok között szabályozott és váltakozó energiaáram lehetővé teszi, hogy a hatás mélyebben összpontosuljon, így a hőhatás a célzott, mélyebb területen magasabb, mint a külső rétegben. Az ilyen eljárásoknak különböző fantázianevet is adnak, de ez inkább a szoftveres háttér elnevezése kellene, hogy legyen, mert maga az elv nem változik. Ilyen például a 3DEEP® rádiófrekvenciás arckezelés alapelve is, amelyet a Newa eszköz alakalmaz.

A rádiófrekvenciás test- és arckezelők

A rádiófrekvenciás kezelés során a fentieken túl az elektródák mérete és egymástól való távolsága határozza meg a hatás mélységét. Ez az oka annak, hogy rádiófrekvenciás testkezelésre másfajta kezelőfejeket alkalmaznak, mint rádiófrekvenciás arckezelésre. A rádiófrekvenciás arckezeléshez sokkal kisebb kezelőfejek kellenek, hiszen a bőr az arcon nagyon vékony.

A szalonokban a profi gépek több kezelőfejjel rendelkeznek. Ha otthonra szeretnél ránctalanító vagy bőrfeszesítő rádiófrekvenciás gépet, akkor döntened kell, hogy milyen célra veszed. Ez alól csak ritkán találsz kivételt!

Ránctalanítás és testfeszesítés egy készülékben otthonodban!

Az otthon is használható energialapú eszközök közül a Forever Skin az első olyan rádiófrekvenciás ránctalanító és bőrfeszesítő gép, amely cserélhető arc- és testkezelő fejjel rendelkezik.  A Forever Skin rádiófrekvenciás testfeszesítő és arckezelő készülék kis arckezelő fejével az arc ráncainak biztonságos kezelése oldható meg.

Testkezelő feje, pedig a nyak kivételével a test bármely területének kezelésére alkalmas. Mindamellett, hogy otthoni készülékről van szó, mégsem egy zsebkütyüről beszélünk, vagyis a készülék az arc és testkezeléshez szükséges energiát megfelelő mennyiségben és konstans módon képes leadni, ellentétben a kis elemes készülékekkel. 

Így a Forever Skin Ránctalanító és Bőrfeszesítő készülék otthonodba hozza annak lehetőségét, hogy akár testedet, akár arcodat hatékonyan kezelhesd vele, és mégse kelljen több készüléket megvásárolnod.

ranctalanito-keszulek-forever-skin

Látványos ránctalanításra, bőrfeszesítésre vágysz?

Ismerd meg a Forever Skin Ránctalanító és Bőrfeszesítő készüléket!

TOP

Neked ajánlott bejegyzések

hasi-zsirleszivas-szepitogepek
Hasi zsírleszívás? Ezekre készülj!

Ha tartós, hatékony, gyors hasi fogyásról van szó, bizonyára legtöbbünknek a hasi zsírleszívás ugrik be, mint az egyik legnépszerűbb plasztikai beavatkozás. De mégis hogyan működik

hasi-zsir-okai
Hasi zsír okai – Számít az életkor?

Keserves csatát vívunk a biológiával hasunk lapossá tételének érdekében. Ennek megértéséhez feltétlen ismerni kell a hasi zsír okait, hogy miért pont oda és miért pont

fogyas-hasrol-szepitogepek
Eredményes a fogyás hasról hasizom edzéssel?

A lapos has, vékony derék mindannyiunk kitűzött célja. Ennek érdekében rengetegen kezdenek sporttevékenységbe, hasizom gyakorlatba. Tegyük fel azonban a kérdést: valóban eredményes a fogyás hasról célzott

Tartalom

Kik vagyunk?

Több mint 12 éve minden napunkat annak szenteljük, hogy prémium készülékeinkkel valódi, változást hozzunk szépségápolási rutinodba! Velünk nem kell lemondanod a szalonok nyújtotta kezelésekről, hiszen minden általunk forgalmazott készülék a ma ismert leghatékonyabb technológiákat alkalmazza…

KÖVESS MINKET!

Csatlakozz hozzánk!

Értesülj elsőként új bejegyzéseinkről!

Címkék

Máris mennél?
Szeretnénk meglepni egy
5.500 Ft
értékű, készülékre beváltható kuponnal
Add meg adataidat és küldjük is!