logo-szepitogepek

Fogyás gyorsan vagy tartósan?

Miről lesz szó?

Gyors vagy tartós fogyás a célod? – teszed fel magadnak a kérdést, mielőtt bármi diétába, mozgásba, fogyókúrába belekezdenél. A válasz általában ugyanaz: Jó lenne gyorsan lefogyni, és az tartós is legyen, ugye? A kettő között azonban nem feltétlenül kell választanunk, de érdemes tisztában lenni egy-két ténnyel, hogy a fogyás gyorsan és tartósan menjen.

Fogyás gyorsan - Mi a leggyorsabb módszer?

Fogyás gyorsan csak úgy lehetséges, ha nem viszünk be energiát a szervezetbe és ha lehet, még fel is használjuk a raktárakat. Ezt hogyan tudjuk megtenni? “Ne egyél és sportolj sokat”. Ezzel csak az a gond, hogy ezt éhezésnek hívják. 

Éhezés esetén viszont szervezetünk raktározó üzemmódba kapcsol és amint ételhez jut, rögtön tartalékolni kezd. Így a leadott kilók kamatostól jönnek vissza. Ez pedig egyenes út a jojó-effektushoz. Sportolók, modellek, színészeknek, akiknek egy adott alkalomra (pl. fotózásra, versenyre, egy szerepre) kell, hogy a fogyás gyorsan történjen, gyakran alkalmazzák. 

Azonban ez semmiképpen sem a járható út.

Gondolkodtál már valaha azon, a fogyókúrát miért hívják fogyókúrának? A szóban magában benne van a kúra. Vagyis egy olyan dologról beszélünk, amit kúraszerűen kell végezni. Ez benne a csapda, hiszen egy bizonyos ideig alkalmazott diéta nem fog “kikúrálni” az elhízásból, illetve a túlsúlyból. 

Mégsem érdemes a fogyókúrákat sem elvetni, hiszen nagyon sokan vannak, akik sokfélét kipróbálnak. Sokan rá is találnak valami olyanra, ami követhető, betartható számukra. Ez márpedig egy nagyon fontos része a diétáknak. Hiszen nem vagyunk egyformák. Mások a szokásaink, más az ízlésünk, így ami egyikünknek bejön az a másiknak egyáltalán nem követhető. 

Ráadásul, ha fogyásról beszélünk, legtöbben a gyors fogyás kulcsát keresik, nem a tartósét. Na erre találjon bárki megoldást!

gyors-fogyas-fogyokura-zsirbontas
Fogyás gyors vagy tartósan? Ha hirtelen kevesebb energiát viszünk be szervezetünkbe, könnyedén raktározó üzemmódba kapcsolhat!

Mit fogyasszunk a gyors zsírvesztés érdekében? 

A kalóriaszámlálás valójában egy zsákutca. Ugyanis a táplálkozásban a minőség a fontos, és nem a mennyiség. Vannak olyan, manapság már elfogadott alapelvek, amiket érdemes betartanunk, ha tudatosan szeretnénk táplálkozni. 

Az olyan ételek, amik gyorsan emelik a vércukorszintet, semmiképpen sem kedveznek a fogyásnak. Pláne akkor, ha a fogyás gyorsan kell. A felesleg, amit a szövetek a szükségleteikre nem vesznek fel, rögtön a zsírba kerül. Ilyenek például a cukrok és a finomított szénhidrátok. Ezeket mindenképpen tiltólistára kell tennünk, ha fogyni szeretnénk.

Milyen további tényezők vannak, melyek befolyásolják a fogyást? A legtöbb esetben ez mindenkinél más, itt jönnek szóba az egyéni különbségek. Hogy áll a hormonrendszerünk? Milyen a pajzsmirigyünk funkciója

A mellékvese le van-e terhelve a sok stressztől, vagy nem? Milyen az anyagcseréd típusa (a szénhidrátokat vagy a zsírokat égeted jobban)? És még számtalan példát lehetne hozni. Ezek sajnos mind-mind befolyásolják azt, hogy milyen ütemben vagyunk képesek fogyni. 

Fogyás gyorsan vagy stressz? A kettő együtt nem jön össze!

A stressz olyan tényező, mely mindenkire másképp hat. Van akit a stressz fogyaszt, van, akit hízlal. Persze a stresszel való megküzdés képessége mindenképp javít az állapotunkon, és az elhízás ellen fog dolgozni. Már csak a stresszevés csökkentésével is. 

Ráadásul itt is érvényesül a jojó-effektus. 

Ha a stresszhelyzet fogyaszt, akkor a szervezetet hasonló hatás éri, mint a kalóriamegvonás esetén, és a stressz megszűnésével vissza fog jönni, ami lement. Akár tartósan, akár gyorsan akarunk fogyni, megfelelő lazító technikát érdemes bevetni.

fogyas-gyorsan-fogyokura-zsirbontas
Így nem lesz fogyás: A stressz hozzájárulhat a hízáshoz!

Fogyás gyorsan vagy tartósan egészségmegőrzéssel!

A fentiek kis morzsák, amik közrejátszhatnak abban, hogy a fogyás gyorsan menjen, de ha belegondolsz, minden terület fokozatos rendezésével nem csak a testsúlyod, hanem az egészségi állapotod is javul. Ez sokkal fontosabb. 

A testsúly, csak egy jel a sok közül, de a szervezeted harmonikus működése esetén a testsúlyod is rendben lesz.

Ha ugyanis egészséges vagy, tested-lelked harmóniában van, az nem jelenti, hogy ettől nádszál vékony leszel. Pusztán a saját ideális alkatodat fogod elérni. Ha az nem teszik, akkor persze játszhatod a jojózós diétákat, de jobb elfogadni azt, ami van. 

Érthető lehet azonban, ha egy két helyen mégis zavar a a csúnya zsírpárna. Ekkor helyileg kell a problémát kezelni.

Célzott fogyás - Kavitációs zsírbontással! 

Az életkor előrehaladtával a problémás helyeken való zsírpárnák tényleges és tartós “lefaragására” gépi vagy műtéti eljárások léteznek, melyek a kavitációs zsírbontás (amiről bővebben itt olvashatsz) vagy a zsírleszívás (róla pedig itt találsz bővebb információt).

Önmagában a diéta, a fogyasztó tabletták, az edzés azért nem lesz eredményes, mert egyrészt nem célzott, vagyis nem onnan fogysz ahonnan szeretnéd. Másrészt csak a zsírsejtjeid méretét csökkentik amíg csinálod (a diétát, szeded a tablettát), de a zsírsejtek számát nem, így a visszahízás esélye adott.

Itt írtunk arról, hogy a zsírbontás és a diéta között milyen különbségek húzódnak még meg és milyen esetben melyik a legjobb választás. Mindenesetre ha a műtéti zsírleszívással megegyező eredményű, de fájdalommentes és olcsóbb módszerrel szeretnél élni, az a kavitációs zsírbontás.

Lényege, hogy a problémás helyről tartósan tünteti el a zsírt, mert a zsírsejteket szétrobbantja vagyis végre egy módszer ami a zsírsejtek számát csökkenti és mivel a zsírsejtjeink nem szaporodnak a kezelt területen a kezelés végére kevesebb lesz mint előtte vagyis cm-ben mérhető, visszahízás nélküli fogyást eredményez.

Így az alkatunk befolyásolható és ez az, ami miatt ez a módszer egy zseniális megoldás. A kavitációs zsírbontás nem mond ellen a modern világban semmilyen természetes életmódnak. Ha nem tudod elfogadni magad, az is a harmónia zavara, így megvan az alakformálásnak is a létjogosultsága, ha azt valóban alakformálás, és nem általános fogyás céljából alkalmazod.

Szeretnél végre megszabadulni a makacs zsírpárnáktól, de fogalmad sincs, hogyan indulj el? Nem tudod melyik módszer lenne Számodra a legideálisabb választás? Segítünk!

Összegyűjtöttük Neked, hogy mi alapján válaszd ki a Neked megfelelő módszert, sőt, a szóba jöhető megoldásokról is szót ejtettünk átfogó tanulmányunkban!

Dr. Gulyás Tamás
orvos, életmódszakértő

hogyan-valasszak-kavitacios-zsirbontot

Számodra melyik zsírbontó - fogyasztó kezelés lehet eredményes?

Szakértői tanulmányunkból megtudhatod!
TOP

Neked ajánlott bejegyzések

hasi-zsirleszivas-szepitogepek
Hasi zsírleszívás? Ezekre készülj!

Ha tartós, hatékony, gyors hasi fogyásról van szó, bizonyára legtöbbünknek a hasi zsírleszívás ugrik be, mint az egyik legnépszerűbb plasztikai beavatkozás. De mégis hogyan működik

hasi-zsir-okai
Hasi zsír okai – Számít az életkor?

Keserves csatát vívunk a biológiával hasunk lapossá tételének érdekében. Ennek megértéséhez feltétlen ismerni kell a hasi zsír okait, hogy miért pont oda és miért pont

fogyas-hasrol-szepitogepek
Eredményes a fogyás hasról hasizom edzéssel?

A lapos has, vékony derék mindannyiunk kitűzött célja. Ennek érdekében rengetegen kezdenek sporttevékenységbe, hasizom gyakorlatba. Tegyük fel azonban a kérdést: valóban eredményes a fogyás hasról célzott

Tartalom

Kik vagyunk?

Több mint 12 éve minden napunkat annak szenteljük, hogy prémium készülékeinkkel valódi, változást hozzunk szépségápolási rutinodba! Velünk nem kell lemondanod a szalonok nyújtotta kezelésekről, hiszen minden általunk forgalmazott készülék a ma ismert leghatékonyabb technológiákat alkalmazza…

KÖVESS MINKET!

Csatlakozz hozzánk!

Értesülj elsőként új bejegyzéseinkről!

Címkék

Máris mennél?
Szeretnénk meglepni egy
5.500 Ft
értékű, készülékre beváltható kuponnal
Add meg adataidat és küldjük is!