logo-szepitogepek

Hogyan fogyaszt az ultrahang?

Miről lesz szó?

Az ultrahangról elsőként a különböző vizsgálatoknál alkalmazott, diagnosztikai ultrahang juthat eszünkbe. Nem is gondolnánk, hogy egyébként használják az iparban, tisztításban, fogkő leszedésnél is, valamint szerves része az esztétikai kezelések tárházának, így az alakformáló kezeléseknek is.

Ez azért lehetséges, mert az ultrahang maga egy elég széles rezgés-tartományban mozog, ugyanis minden az emberi hallástartományt (max. 20000 Hz-ig) meghaladó rezgést ultrahangnak nevezünk. Azonban, mivel ez a tartomány elég széles, a különböző frekvenciájú ultrahangok mind-mind különböző dolgokra képesek.

Ebben a cikkünkben pedig szemügyre vesszük az ultrahang alkalmazásának azt a válfaját, amikor a makacs zsírpárnák lebontására használják és amit kavitációs zsírbontás néven is emlegetnek.

Hogyan működik az ultrahangos, azaz a kavitációs zsírbontás?

Az ultrahang hatása az ultrahang rezgésének frekvenciájától és intenzitásától is függ. Az alacsonyabb intenzitású (pl. az orvosi diagnosztikai) ultrahang rezgések nem eredményeznek változást a kezelt anyagban, ami azt jelenti, hogy vizsgálatok esetén feltérképezik a testet, de nem módosítanak a sejteken.

A nagyobb teljesítményű ultrahang hullámok az anyagok szerkezetének megváltoztatására, pl. kavitációs zsírbontás elvégzésére is alkalmasak. Így a megfelelő intenzitású ultrahang rezgések képesek hatni szöveteinkre. Így lehetséges pl. kőtörés, vagy zsírbontás is.

De miért kavitációs zsírbontás? Miért nem ultrahangos zsírbontás?

Nos, tulajdonképpen mindkét elnevezés helyes, ugyanis ultrahangos zsírbontásként is hívják ezt a fajta zsírbontó kezelést. A kavitáció elnevezés arra a fizikai jelenségre utal, amit az ultrahang akkor hoz létre, amikor abban a frekvenciatartományban működik, ahol képes a zsírbontásra. Ezért hívják az ultrahangos zsírbontás módszerét másképpen kavitációs zsírbontásnak.

Akkor mi a kavitációs zsírbontás és hogy jön ide az ultrahang?

A kavitációs zsírbontás (közismerten tehát ultrahangos zsírbontás) egy olyan eljárás, mellyel beavatkozás, vágás, szúrás nélkül lehet elfolyósítani a zsírsejteket, amik a test kontúrját elcsúfító a zsírszöveteket alkotják. Ezt úgy érik el, hogy speciális ultrahang rezgésekkel megbontják a zsírsejtek membránját. Így a kavitációs zsírbontás formálja az alakot és még a narancsbőrt is eltünteti. A kavitációs zsírbontás esetében alkalmazott rezgéstartomány csak a zsírszövetre hat, más szöveteket nem károsít.
Ennek fényében egy kúra testrészenként (például a has esetében) 120 000 – 480 000 forintig terjed, dózistól függően.
kavitacios-zsirbontas-szepito-gepek
Hogyan fogyaszt az ultrahang? A kavitációs zsírbontással megszabadulhatsz a test kontúrját elcsúfító zsírsejtektől!

A kavitációs zsírbontás folyamata

A kavitációs zsírbontó kezelés alatt alkalmazott ultrahang rezgésbe hozza a zsírsejteket, majd a sejtek közötti térben számtalan kis vákuumbuborékot képez. A zsírsejtek ennek következtében túlnyomás alá kerülnek, a sejtburok megbomlik, a bennük található víz felhevül, a zsír pedig trigliceridekre, valamint zsírsavakra bomlik és elfolyik a sejtek közötti térben. Az ultrahangos, kavitációs zsírbontást kizárólag a bőr alatti zsírsejtekre ható, 40.000 Hz-es fókuszált ultrahanggal végzik.

A kavitációs zsírbontás alatt keltett ultrahang rezgéseknek másodlagos hatása is van.

Az el nem pusztított sejtek intenzív rezgetésének, és az ultrahang rezgések hatására termelődő hőnek köszönhetően fokozódik a sejtek anyagcseréje, illetve ez a folyamat serkenti a nyirokáramlást, melynek következtében a kavitációs zsírbontás során felszabadult salakanyagok hatékonyabban távoznak a testből. A hő hatására az erek kitágulnak, nő a sejtfalak áteresztőképessége, így a kezelés közben és azt követően alkalmazott gélek (pl. a Forever Slim 2in1 feszesítő gél) hatóanyagai könnyebben jutnak be a sejtekbe.

Kavitációs zsírbontás után mi történik a salakanyagokkal?

A kavitációs zsírbontás alatt felszabaduló zsírok és salakanyagok a nyirokrendszerbe kerülnek, majd a méregtelenítő szervekhez (máj, vese) kerülnek, a salakanyagok pedig a vizelettel és a széklettel távoznak a testből. Ez a folyamat napokig is eltarthat, ezért a kezelések között legalább 4 nap szünetet kell tartani. A méregtelenítés gyorsítható megfelelő folyadékfogyasztással, finomított cukor kerülésével, illetve nyirokmasszázs alkalmazásával.

A kavitációs zsírbontás mennyire tartós? 

A zsírsejtek mérete gyorsan tud változni. Extra energia, főként finomított szénhidrát bevitele esetén rövid idő alatt térfogatuk többszörösére is növekedhet, testmozgás és diéta hatására pedig újra normális méretűre csökkenhetnek. A zsírsejtek nem osztódnak még akkor sem, ha meghízunk. Maga a zsírsejt pedig fogyókúrák hatására sosem tűnik el. Tehát a zsírsejtek száma életünk során adott, a számuk nem, csak mindig a méretük változik. Így logikus, hogy ha egy zsírsejtet sikerül elpusztítanunk, végleg eltávolítanunk, megelőzhetjük, hogy mérete később megnövekedhessen, vagyis tartós, jojó-effektus nélküli fogyást érhetünk el. Erre jelenleg két módszer alkalmas: a műtéti zsírleszívás, illetve a kavitációs zsírbontás. 

Ám míg a zsírleszívás számos kockázattal és lehetséges szövődménnyel jár, addig a kavitációs zsírbontás szúrás, vágás és mindenféle kockázat nélkül végzi el ugyanazt a munkát. De nem csak ezzel az előnnyel rendelkezik a kavitációs zsírbontás – a többiről ebben a cikkben írtunk.

forever-slim-zsirbonto-gep
Hogyan fogyaszt az ultrahang? A zsírsejtek száma életünk során adott, a számuk nem, csak mindig a méretük változik! Az ultrahangon alapuló kavitációs zsírbontás segítségével azonban végleg megszabadulhatsz tőlük.

Kavitációs zsírbontás – otthon vagy szalonban?

Egyre több helyen van lehetőség, szalonokban és a legtöbb kozmetikában kavitációs zsírbontó kezelés igénybevételére, ám ezek elég költségesek.

A kavitációs zsírbontás kezeléseket egyszerre kb. 4 tenyérnyi területen lehet végezni, így pl. comb esetében az első és hátsó rész külön terület. Egy ilyen terület kezelésének költsége szalonban alkalmanként átlagosan 6.000-19.000 Ft. Egy testrész kúraszerű kezelése minimum 10-15 kezelésből áll, így például csak egy hasi régiót magába foglaló kezelés sorozat (has és a csípő két oldala)  180.000 – 855.000 forintig is terjedhet.

A jó hír az, hogy szerencsére létezik egy olcsóbb, ám a szalonkezelésekkel megegyező hatékonyságú megoldás: a Forever Slim otthoni kavitációs zsírbontó gép. A Forever Slim készülékkel pusztán 10-15 kavitációs zsírbontó szalonkezelés árának megfelelő összegért korlátlan számú kavitációs kezelést végezhetünk saját otthonunkban, kényelmesen, így költséghatékony módon szabadulhatunk meg a zsírpárnáktól.

Hogy egészen pontosan mennyivel költséghatékonyabb egy saját, otthoni gép beszerzése a szalonkezelések helyett, arról itt írtunk részletesebben.

Kavitációs zsírbontás - ha végleg, jojó-effektus nélkül leszámolnál a zsírpárnákkal!

Ha végleg, jojó-effektus nélkül tüntetnéd el a zsírsejteket, célzottan szüntetnéd meg a zsírpárnákat, mindezt pedig akár kedvenc sorozatod nézése közben tennéd, egy saját Forever Slim kavitációs zsírbontó gép beszerzése a megoldás.

Forever Slim kavitációs zsírbontó készülék  ugyanis az egyik legjobb választás, ha kényelmesen és kellemesen bontanád a zsírt. A Forever Slim zsírbontó gép olyan professzionális kozmetikai készülék, mely a professzionális szalonok kavitációs technológiájával bontja le a zsírsejteket, így nem kell kompromisszumot kötnöd! Ugyanolyan eredménnyel szabadulhatsz meg a zsírpárnáktól, mintha szalonban végeztetnéd, csak jóval idő- és költséghatékonyabban.

forever-slim-kavitacios-zsirbonto

Végre megszabadulnál makacs zsírpárnáidtól hasadon, combodon?

Ismerd meg a Forever Slim zsírbontót és érj el olyan sikereket, mint sokan mások!
TOP

Neked ajánlott bejegyzések

hasi-zsirleszivas-szepitogepek
Hasi zsírleszívás? Ezekre készülj!

Ha tartós, hatékony, gyors hasi fogyásról van szó, bizonyára legtöbbünknek a hasi zsírleszívás ugrik be, mint az egyik legnépszerűbb plasztikai beavatkozás. De mégis hogyan működik

hasi-zsir-okai
Hasi zsír okai – Számít az életkor?

Keserves csatát vívunk a biológiával hasunk lapossá tételének érdekében. Ennek megértéséhez feltétlen ismerni kell a hasi zsír okait, hogy miért pont oda és miért pont

fogyas-hasrol-szepitogepek
Eredményes a fogyás hasról hasizom edzéssel?

A lapos has, vékony derék mindannyiunk kitűzött célja. Ennek érdekében rengetegen kezdenek sporttevékenységbe, hasizom gyakorlatba. Tegyük fel azonban a kérdést: valóban eredményes a fogyás hasról célzott

Tartalom

Kik vagyunk?

Több mint 12 éve minden napunkat annak szenteljük, hogy prémium készülékeinkkel valódi, változást hozzunk szépségápolási rutinodba! Velünk nem kell lemondanod a szalonok nyújtotta kezelésekről, hiszen minden általunk forgalmazott készülék a ma ismert leghatékonyabb technológiákat alkalmazza…

KÖVESS MINKET!

Csatlakozz hozzánk!

Értesülj elsőként új bejegyzéseinkről!

Címkék

Máris mennél?
Szeretnénk meglepni egy
5.500 Ft
értékű, készülékre beváltható kuponnal
Add meg adataidat és küldjük is!