logo-szepitogepek

A narancsbőr 5 fokozata és kezelésük

Miről lesz szó?

Sokan azt gondolják, hogy a narancsbőr egy egységes jelenség, de ez nem így van. Egyrészt az okok is sokfélék lehetnek, másrészt a narancsbőr megjelenése is eltérő lehet. Ennek megfelelően pedig az alkalmazandó narancsbőr kezelés is egyénenként eltérhet.

Narancsbőr kezelés a narancsbőr fokozata alapján

narancsbőr vagy másnéven cellulit fokozatosan alakul ki, és sokszor csak a test bizonyos területein. A megjelenési forma még egy adott személy esetén is többféle lehet, tehát többféle típusú narancsbőrtől is szenvedhet valaki a test különböző részein.

De honnan tudjuk, milyen narancsbőrrel állunk szemben? 

cellulit bekategorizálásában további zavart okoz, hogy egyesek fokozatokról beszélnek, ami magában rejti a probléma előrehaladását, súlyosbodását. Mások formákról beszélnek, ami nem pusztán a súlyossággal, hanem a kiváltó okkal áll összefüggésben.

Annak érdekében azonban, hogy hatékonyan válaszd ki a Neked megfelelő narancsbőr kezelést, tisztában kell lenned azzal, hogy melyek is a narancsbőr valódi okai. Erről részletesebben itt írtunk, érdemes elolvasnod, ugyanis a különböző magazinokban különböző okokról olvashatunk, ám ezek általában nem teljesen fedik a valóságot.

A narancsbőr vagy cellulit fokozatok szerinti besorolása

A narancsbőr első fokozata

Ez a narancsbőr, vagyis cellulit olyan enyhe fokozata, hogy talán még nem is beszélhetünk narancsbőrről. 

A cellulit akkor kezd ugyanis kialakulni, amikor a testünk egy adott területének a vér- és nyirokkeringése nem működik megfelelően, és a sejtek közötti térben megrekednek a sejtanyagcsere során felszabaduló melléktermékek, amik vizet is visszatartanak. Ez talán fel sem tűnik, de a bőrt összecsípve nem a korábban megszokott rugalmas bőrt érezzük.

narancsbor-kezeles-narancsbor-oka
Az első fokozatban csak a bőr összecsípése során érzékelünk némi rugalmatlanságot.

Narancsbőr kezelés eredményesen ebben a fokozatban

Ebben a fokozatban egy egyszerű masszázs is sokat tehet a probléma orvoslásában. Érdemes a “problémás” területet olajos masszázzsal átmasszírozni a szív irányába. 

Ez a narancsbőr kezelés, mivel véglegesen nem szünteti meg a problémát, folyamatosan és rendszeresen megismétlendő. Ilyenkor még fontos az is, hogy betarts bizonyos életmódbeli változtatásokat is (amennyiben szükséges) – ezekről részletesebben itt olvashatsz.

Narancsbőr elleni masszázs költsége havi szinten kb. 6-15.000 Ft folyamatos kiadást jelent, ez éves szinten akár 72-180.000 Ft is lehet. 

A narancsbőr második fokozata

A második fázisban a megrekedt nyirok nyomást gyakorolhat a környező szövetekre és a nyomás hatására elindul egyfajta kötőszövetes átépülés is. Ebben a fázisban ha a bőrt összecsípjük, megjelenhet a jellegzetes narancsbőrös, behúzódásokkal tarkított kinézet.

A második fokozatban a bőr összecsípésével megjelennek az apró hepehupák.

Narancsbőr kezelés eredményesen ebben a fokozatban

Ebben a fázisban érdemes bevetni különböző narancsbőr elleni kozmetikumokat is, melyek fokozzák a vér- a nyirokkeringést, segítik a terület méregtelenítését. Itt vethető be a testtekercselés is, illetve a belsőleg alkalmazott salaktalanító teakeverékek is segítenek a narancsbőr kezelésben. 

A következő pontban említett narancsbőr elleni készülékek ebben a fázisban is bevethetők, mivel a narancsbőrre alkalmazott ultrahangos és rádiófrekvenciás eszközök mélyebbre képesek juttatni a hatóanyagokat. Mivel ezek a kozmetikumok nem szüntetik meg véglegesen a problémát, így folyamatos használatot igényelnek. 

Narancsbőr elleni krémek, gélek, kozmetikai narancsbőr kezelések, salaktalanító teák használata havi szinten kb. 15-20.000 Ft folyamatos kiadást jelent, ez éves szinten akár 180-240.000 Ft is lehet. 

A narancsbőr harmadik fokozata

A cellulit harmadik fázisában a problémás területeken a tésztás megjelenés, a “narancsszerű” kinézet már a bőr összecsípése nélkül is látható. 

A méreganyagok egy része a zsírsejtekben tárolódik, és azok megnőnek, a szöveti nyomás tovább nőhet a pangó nyirok miatt, miközben a kötőszöveti gerendák a bőrt lehorgonyozzák és ezért láthatók az apró kitüremkedések egyre nagyobb mértékben. 

Ekkor már bárki felismeri a narancsbőrt és a probléma is erőteljesebb narancsbőr kezelés után kiált.

narancsbor-kezeles-narancsbor-ellen
Már jól látható a narancsbőr, így itt már a bőr narancsbőr kezelésért kiált.

Narancsbőr kezelés eredményesen ebben a fokozatban

Ebben a fázisban már mindenképp fontos a gépi/kozmetikai narancsbőr kezelés bevetése is, hiszen itt már közvetlenül hatni kell a kötőszövetre is, szükséges ennek megerősítése, melyre már nem hatnak a kozmetikumok. 

Az ultrahangos mélymasszázs növeli a zsír és kötőszöveti sejtek áteresztőképességét, így a salakanyagok ürülése  hatékonyabb, a hatóanyagok pedig jobban képesek beépülni, a normális működést elősegíteni. 

rádiófrekvenciás kezelés esetén keletkező hőhatás kifejezetten a kötőszöveti rostok feszesítésében, rugalmasságuk javításában játszik szerepet, aminek hatása látványos, de emellett segíti a salakanyagok ürítését is a vér- és nyirokkeringés fokozása által. 

A kötőszöveti hatás legfontosabb eleme azonban a rostok újjáépülésének serkentése, ami egy megelőző funkció. Mivel ezek a narancsbőr kezelések nem szüntetik meg véglegesen a narancsbőr problémáját, így folyamatos kezelést igényelnek.

Professzionális kozmetikai narancsbőr kezelések igénybevétele esetén egy testrész egy alkalmas kezelése kb. 10-25.000 Ft jelenleg, az átlagos szalonárakkal számolva. 

Mivel narancsbőr kezeléseket folyamatosan érdemes végezni, mivel végleges hatást narancsbőr elleni különböző terápiákkal nem lehet elérni, így éves szinten kb. egy testrészre, havonta egy narancsbőr kezeléssel számolva a narancsbőr kúra így akár 120-300.000 Ft kiadást is jelenthet. Ez a három kritikus testrészre (comb, fenék, has) számolva akár 360-900.000 Ft is lehet.

Professzionális otthoni, narancsbőr elleni készülékek használata egyszeri kiadás, mely kb. 60-70.000 Ft-ot jelent, ezt követően korlátlanul használható!

Krémek, gélek, kozmetikai kezelések, salaktalanító teák használata havi szinten kb. 15-20.000 Ft folyamatos kiadást jelent, ez éves szinten akár 180-240.000 Ft is lehet. 

A narancsbőr negyedik fokozata

A negyedik fázisban a kötőszöveti rostok megvastagodása is elkezdődik, azok megkeményednek és sokkal rugalmatlanabbá válnak, de közben meg is nyúlnak, így a bőr nem csak tartását, hanem rugalmasságát is elveszti. 

A szövet keringésének romlásával sejtkárosodások is bekövetkeznek, mivel a sejtek nem jutnak elegendő oxigénhez, tápanyaghoz. A zsírsejtek tovább nőnek, a narancsbőr egyre jobban láthatóvá válik, a bőr tésztás tapintású lesz.

narancsbor-elleni-kezeles-otthon
A férfiak és nők kötőszövete alapvetően eltér egymástól.

Eredményes narancsbőr kezelés ebben a fokozatban

A kozmetikai szalonban végzett, vagy otthoni gépi narancsbőr kezelés, – mint már az előző fázistól is – indokolt, hiszen itt már kifejezetten a szövet épségének a megőrzése és helyreállítása a cél. A keringés javulása javítja a szöveti oxigenizációt, ami megszakíthatja a beindult ördögi kört.

Itt érdemes mindent bevetni. A masszázs, az ultrahangos mélymasszázs, a rádiófrekvenciás kezelés és a LED terápia, mind-mind szóba jönnek. 

Fontos tudni, hogy a narancsbőrt nem lehet egyetlen kezeléssel megszüntetni, ahhoz, hogy látványos narancsbőr csökkentést érjünk el, folyamatos odafigyelésre van szükség, és rendszeres, kúraszerű kezelésekre. 

Leghatékonyabb az, ha egyszerre többféle narancsbőr kezelést végzünk párhuzamosan. A keringés javítása mellett a kötőszövet feszesítése is cél, illetve az új kötőszöveti rostok termelésének beindítása, amit krémekkel önmagukban nem lehet elérni.

Professzionális kozmetikai narancsbőr kezelések igénybevétele esetén egy testrész egy alkalmas kezelése kb. 10-25.000 Ft jelenleg, az átlagos szalonárakkal számolva. 

Mivel narancsbőr elleni kezeléseket folyamatosan érdemes végezni, mivel végleges hatást narancsbőr elleni különböző terápiákkal nem lehet elérni, így éves szinten kb. egy testrészre, havonta egy narancsbőr kezeléssel számolva a narancsbőr kúra így akár 120-300.000 Ft kiadást is jelenthet. Ez a három kritikus testrészre (comb, fenék, has) számolva akár 360-900.000 Ft is lehet.

Professzionális otthoni, narancsbőr elleni készülékek használata egyszeri kiadás, mely kb. 60-70.000 Ft-ot jelent, ezt követően korlátlanul használható!

Tudtad?

Szerencsére manapság Magyarországon már számos otthoni narancsbőr kezelésére szolgáló eszköz kapható, így nem szükséges egy professzionális narancsbőr elleni kezelésért szalonba járni, időpontot foglalni, mások előtt levetkőzni. Ezek a készülékek olyan profi technológiákat tesznek elérhetővé otthonunkban, mint az ultrahangos mélymasszázs, vagy rádiófrekvencia, vagy akár ezek kombinációja, mellyel még hatékonyabb eredményt lehet elérni.

A narancsbőr ötödik fokozata

Ekkorra elérkezünk a narancsbőrös terület megkeményedéséhez. A zsírsejtek a kötőszöveti rostok csapdájában még nehezebben tudják energiatermelésre átadni a zsírt, még testedzés és intenzív diéta ellenére sem. 

A nyirok tovább pang, a nyomás nő és ördögi kör alakul ki. Ez már a valódi, kemény tapintatú tésztás bőr állapota. Ehhez a fázisnak az eléréséhez már mindenképp súlytöbblet is szükséges.

A legsúlyosabb narancsbőr.

Eredményes narancsbőr kezelés ebben a fokozatban

A narancsbőr kezelés részeként a fentiek mellett intenzív fogyókúra, zsírbontás is indokolt. Ebben a fázisban a kisebb narancsbőrt kezelő készülékek már nem minden esetben elégségesek, érdemes bevetni a kavitációs zsírbontást a célzott zsírcsökkentés érdekében. 

Tapasztalatok szerint a kavitációs zsírbontó kezelés hatása elsőként a narancsbőr állapotán látszik meg, így ez esetben látványos eredmény várható. Mivel ebben az esetben tartós eljárásról van szó, más narancsbőr elleni kezelésekkel ellentétben a kavitációs zsírbontás végleg lebontja a zsírsejteket, így ezt a kezelést nem szükséges folyamatosan megismételni. 

Professzionális kozmetikai narancsbőr kezelések igénybevétele esetén egy testrész egy alkalmas kezelése kb. 12-30.000 Ft jelenleg, az átlagos szalonárakkal számolva. Egy teljes kavitációs zsírbontó kúra (10 alkalom) így ezzel számolva egy testrészre így 120-300.000 Ft is lehet, ezt a 3 legkritikusabb testrészen elvégezve (has, comb, fenék) így akár 360-900.000 Ft is lehet.

Professzionális otthoni, kavitációs zsírbontó készülék használata egyszeri kiadás, kb. 130-140.000 Ft kiadást jelent, ezt követően korlátlanul, bármely testrészre használható!

Szeretnél végre megszabadulni a narancsbőrödtől, de fogalmad sincs, hogyan állj neki és milyen módszerek jöhetnek szóba esetedben? Segítünk! 

Átfogó tanulmányunkból megtudhatod, hogy milyen szempontok alapján válassz narancsbőr kezelést, illetve, hogy milyen megoldások jöhetnek szóba narancsbőr ellen.

Dr. Gulyás Tamás
orvos, életmódszakértő

narancsbor-kezeles-otthon-forever-beauty

Számodra melyik narancsbőr elleni kezelés lehet eredményes?​

Szakértői tanulmányunkból megtudhatod!

TOP

Neked ajánlott bejegyzések

hasi-zsirleszivas-szepitogepek
Hasi zsírleszívás? Ezekre készülj!

Ha tartós, hatékony, gyors hasi fogyásról van szó, bizonyára legtöbbünknek a hasi zsírleszívás ugrik be, mint az egyik legnépszerűbb plasztikai beavatkozás. De mégis hogyan működik

hasi-zsir-okai
Hasi zsír okai – Számít az életkor?

Keserves csatát vívunk a biológiával hasunk lapossá tételének érdekében. Ennek megértéséhez feltétlen ismerni kell a hasi zsír okait, hogy miért pont oda és miért pont

fogyas-hasrol-szepitogepek
Eredményes a fogyás hasról hasizom edzéssel?

A lapos has, vékony derék mindannyiunk kitűzött célja. Ennek érdekében rengetegen kezdenek sporttevékenységbe, hasizom gyakorlatba. Tegyük fel azonban a kérdést: valóban eredményes a fogyás hasról célzott

Tartalom

Kik vagyunk?

Több mint 12 éve minden napunkat annak szenteljük, hogy prémium készülékeinkkel valódi, változást hozzunk szépségápolási rutinodba! Velünk nem kell lemondanod a szalonok nyújtotta kezelésekről, hiszen minden általunk forgalmazott készülék a ma ismert leghatékonyabb technológiákat alkalmazza…

KÖVESS MINKET!

Csatlakozz hozzánk!

Értesülj elsőként új bejegyzéseinkről!

Címkék

Máris mennél?
Szeretnénk meglepni egy
5.500 Ft
értékű, készülékre beváltható kuponnal
Add meg adataidat és küldjük is!