Amikor a bőrfeszesítés kerül szóba, legtöbben az arcukra gondolnak, hiszen ez is a legkézenfekvőbb. Az arcunkat látja mindenki, annak ráncosodása vagy megereszkedése zavar a legjobban. Igen ám, de mi van testünk többi részével? Hiszen amikor jön a jó idő, sokkal lengébben öltözködünk, a bikinis nyári strandolásról nem is beszélve. Ráadásul a test bőrének megereszkedését sokkal később vesszük észre, amikor már sokkal nehezebb tenni ellene.

Nemcsak az arcod, a tested bőre is veszít feszességéből

Az arc bőre sokkal vékonyabb, mint a test más területein található bőr. Ennek következtében ott sokkal hamarabb megmutatkozik a bőrt feszesen tartani hivatott kollagénrostok elvékonyodása, megfogyatkozása. Ez eleinte kisebb csíkok, behúzódások, majd ráncok megjelenésével mutatkozik meg. Mindeközben pedig a test többi részén a bőr ugyanolyan feszes, mint azelőtt, tehát az ott végbemenő változásokat nem veszed észre. Később azonban más helyeken, a tested többi részén is elkezd a bőr vékonyodni, ekkor azonban nem a ráncosodás, hanem a “lógás” lesz a nagyobb probléma, és ekkor a bőrfeszesítés, vagy akár a testfeszesítés már valóban indokolt lehet.

Bőrfeszesítés esetén mindig az arcunkra gondolunk legelőször. De mi a helyzet a testünk többi részével?

Mely területeken kezd el lógni a bőr?

A bőrfeszesítést igénylő zavaró területek a toka, a dekoltázs területe, a felkar alsó része (integető háj), a pocak, a derék, a fenék és a térd első része. Persze egyénileg máshol is lehetnek problémák, ahol a bőrfeszesítés indokolt lehet, de az említettek általánosak. 

A problémát a fogyás-hízás jojója tovább rontja, hiszen a bőr nyúlása a hízásnál óhatatlan. A kor pedig szintén beleszól a képbe. Mert bár az első szülés után sokaknak teljesen visszaugrik a has bőre, a sokadik szülés, vagy 35 év feletti első szülés esetén ez már nem várható el olyan egyértelműen, így ezekben az esetekben is érdemes fokozottan figyelni a bőrfeszesítésre, testfeszesítésre. Ugyanez a helyzet a testépítéssel vagy bármilyen jelentős izomtömeget fejlesztő sporttal is.

Összességében elmondható, hogy a bőr mindig lassabban húzódik vissza, mint a zsír vagy az izomzat, de a rosszabb az, hogy a kollagén megfogyatkozásával már vissza sem tud húzódni. Ez azt jelenti, hogy hiába húzódik vissza a pocak, vagy a popsi, a bőr már nem fogja követni. És ha a bőr megnyúlik, sajnos a gravitációt sem tudjuk kiküszöbölni.

De akkor mit lehet tenni ennek kiküszöbölése érdekében?

Bőrfeszesítés minél hamarabb!

A kollagén mennyisége már a 30-as éveinktől megfogyatkozik. Egészen pontosan évente 1%-kal veszít kollagéntartalmából, ami bár nem tűnik nagy számnak, ez 40 évesen már 10% lesz. Éppen ezért érdemes elkezdeni a bőrfeszesítés gondolatával játszadozni még mielőtt arra ébredsz, hogy az arcod teljesen megváltozott a ráncoknak és a megereszkedett bőrnek köszönhetően.

A változásokat ugyanis lehet, hogy csak később látjuk, az apróbb ráncok azonban már igen hamar megjelenhetnek.

A kollagén mennyiségének és a bőr feszességének változása miatt noha lehet, hogy már próbálkoztál valamilyen ránctalanító módszerrel, ám talán már megfigyelhetted, hogy ami esetleg kezdetben működött is, később már sajnos nem volt képes bőröd feszességének megőrzésére. Ez ismételten csak a fent említett okokra vezethető vissza, ugyanis az idő múlásával a bőrfeszesítés és a testfeszesítés is egyre nehezebb lesz.

De milyen bőrfeszesítő eljárások és kezelések állnak rendelkezésedre napjainkban – és melyik bőrfeszesítő eljárással mi érhető el? Nézzük meg!

Bőrfeszesítés krémmel, géllel

A krémek és gélek hatása felületi. Sajnos ugyanis a bőr alsó kötőszöveti rétegére nincsenek hatással, nemes egyszerűséggel azért, mert le sem jutnak oda. Az olcsóbb és drágább készítmények hatásában ugyan lehet különbség, de a bőrfeszesítés itt mindenképpen átmeneti és felületes. A hatás mechanizmusa a keringés fokozása és a bőr víztartalmának növelése, ami látszólagosan elsimítja a ráncokat, de alapvetően nincs rájuk hatással.
Így, bár a ráncok kezdetleges kialakulásánál még érzékelhető változás, ez a felületi és látszólagos bőrfeszesítés a későbbiekben nem tartható fent.

A bőrfeszesítő krémek és gélek hatása pusztán felületi. Hatóanyagaik le sem jutnak a bőrben oda, ahol hatniuk kellene.

Bőrfeszesítés masszázzsal

Ugyanez a helyzet a bőrfeszesítő masszázsokkal. Ezek a masszázsok fokozzák a bőr keringését és növelik az izmok tónusát. Így feszesebb érzetet keltenek, de a ráncok állapotára közvetlenül nem hatnak. A krémeknek és hatóanyagoknak hatása masszázzsal ugyan fokozható, de a bőr szerkezetéből adódóan mélyebbre így sem hatolnak, így a lényegi bőrfeszesítés ismét elmarad.

Bőrfeszesítés hatóanyagot bejuttató eszközökkel

A bőr pórusainak megnyitásával, a bőr mélyére juttathatók a bőrfeszesítő hatóanyagok, melyek hatása így tartósabb lehet. A pórusok megnyitását főként rádiófrekvenciával lehet elérni. Ez egyaránt igaz az otthoni és a szépészeti szalonokban alkalmazott eszközökre, gépekre is. A hatóanyagok bejuttatására szolgáló ultrahang vagy a specializált géljével működő galván vagy épp a fejletlenebb rádiófrekvencia azonban nem keverendő össze a ránctalanításra és bőrfeszesítére alkalmazott fejlettebb, valódi rádiófrekvenciás módszerrel, melyek hatóanyagok nélkül fejtik ki hatásukat. A bőrfeszesítő eszközök a bőr mélyére juttatott hatóanyagok révén fokozzák a keringést, támogatják a méregtelenítő folyamatokat, azonban bőrfeszesítő vagy kollagén termelődését stimuláló hatásuk nincs, ami a bőrfeszesítés alapja kellene, hogy legyen.

Azért imént felsorolt bőrfeszesítő eljárásokkal tehát összességében az a probléma, hogy nem hatolnak le a probléma gyökeréhez, hatásuk pusztán felületi. És hogy mi is a bőrfeszesítés problematikájának gyökere?

A kollagéntermelés csökkenése.

Valódi bőrfeszesítés kulcsa a kollagéntermelés fokozása

A bőr tartásáért a bőr mélyében található kötőszöveti rostok (kollagén és elasztikus rostok) felelnek. Ezek a rostok a felépülés-lebomlás egyensúlyában vannak. Sajnos a kor előrehaladtával a kollagéntermelés csökken, amit a bőr megnyújtását okozó állapotok (pl.: hízás-fogyás jojója, terhesség) tovább tetéznek.  Azonban, ha a kollagén termelő sejteket stimulálni tudjuk, akkor több kollagén termelődik és a lebomlás és felépülés egyensúlya újból helyreállhat.

forever-skin-borfeszesito-gep
Ha egyenesen a probléma okára hatunk, azaz magát a kollagén termelést serkentjük, akkor már valódi, tartós bőrfeszesítés megy végbe bőrünkben.

Kollagéntermelés stimulálása: Felejtsd el a kollagén bőrfeszesítő kapszulákat!

Tehát bőrfeszesítés esetén a cél a kollagéntermelés serkentése. Ennek érdekében az első dolog, ami eszedbe juthat az valami kollagén bőrfeszesítő kapszula beszerzése, ám ezekkel a kollagén bőrfeszesítő kapszulákkal az a baj, hogy nem magát a kollagéntermelést serkentik, hanem pusztán kívülről próbálnak kollagént bejuttatni a szervezetbe, aminek beépülése nem lesz megfelelő.

A kollagén és elasztin termelő sejteket a bőr mélyebb részében csak háromféle módon tudjuk stimulálni. Hővel, égetéssel vagy sérülés okozásával.

A hőhatás és az égés az, amit ki tudunk használni szépészeti centrumokban – vagy orvosi esztétikai gépi kezeléseknél. Ezek közül az óvatosabb bőrfeszesítő módszer a rádiófrekvencia egy újabb fajtája, a “durvább” módszer pedig a HIFU.

Az újkeletű fejlett rádiófrekvencia hővel, a HIFU pedig égetéssel éri el a kollagén stimuláló hatást. Mivel a zsírbontás világában is alkalmazott HIFU hatása égetésen alapszik, így rendkívül fontos, hogy pontosan be legyen mérve a bőrréteg vastagsága, hogy a fókuszált ultrahang csak azt a réteget érje, amit szeretnénk, ugyanis ahová célzunk ott a szövetek akár 75 °C-ig is felmelegedhetnek. Ezzel a technológiával rossz célzás esetén erek, idegek és a kötőszövet is sérülhet. HIFU esetén mindenképpen professzionális kezelőszemélyzet jelenléte javasolt.

A bőrfeszesítés másik eszköze az újkeletű rádiófrekvencia, ami égetés helyett hővel stimulál és a környező szöveti elemeket nem melegíti fel. A rádiófrekvencia alkalmazásának több évtizedes múltja van, ebből kifolyólag biztonságosnak mondható eljárás. Korábban a rádiófrekvenciás bőrfeszesítés csak szalonokban volt elérhető, azonban már otthoni készülékekbe is beépítették ezt a bőrfeszesítő technológiát. Az otthoni készülékek körében azonban legyünk körültekintőek, mivel vannak olcsó kínai termékek, melyekkel többet árthatunk mint használhatunk, mivel ezeknek a gépeknek általában nem kontrollált a hőszabályozásuk vagyis könnyedén megégethetjük arcunkat, csúf sebeket hagyva bőrünkön.

Bőrfeszesítés otthon, az exkluzív szalonok minőségével

Az újabb fajta rádiófrekvenciás bőrfeszesítő gépek azonban már biztonságos kezeléseket nyújtanak számunkra, sőt, napjainkban már olyan otthon alkalmazható rádiófrekvenciás bőrfeszesítő eszközök is rendelkezésedre állnak, amiket nem csak arcodon de testeden is alkalmazhatsz.

Ilyen bőrfeszesítő eszköz a prémium minőségű Forever Skin Ránctalanító és Bőrfeszesítő gép, mely különleges bőrfeszesítő és kollagénstimuláló technológiája révén a szépségklinikákon és plasztikai sebészeti centrumokban nagy sikerrel alkalmazott ránctalanító és bőrfeszesítő kezelések otthoni alkalmazását teszi lehetővé.

forever-skin-ranctalanito-borfeszesito
A Forever Skin Ránctalanító és Bőrfeszesítő géppel otthonod kényelmében végezheted az exkluzív szalonok kezeléseit - arcodon és testeden egyaránt.

Cserélhető kezelőfejével célzottan mind az arc, mind a test bőrének kezelésére alkalmazható. Arcon akár a ráncok, akár a megereszkedett bőr a főbb probléma a kötőszövet feszesítésével mindkettő látványosan javulhat. Mindemellett célzottan kezelhető vele a test bármely részének megereszkedett bőre vagy javítható a narancsbőr állapota, így az egész családnak a legjobb barátja lehet. 

Szeretnél egy valóban hatásos és biztonsággal alkalmazható otthoni ránctalanító és bőrfeszesítő módszert, amit az egész család használhat legyen szó arc- vagy testfeszesítésről? Akkor ismerkedj meg tüzetesebben a prémium minőségű Forever Skin Ránctalanító és Bőrfeszesítő géppel!

forever-skin-ranctalanito-borfeszesito

Látványos ránctalanításra, bőrfeszesítésre vágysz?

Ismerd meg a Forever Skin Ránctalanító és Bőrfeszesítő készüléket!

Dr. Gulyás Tamás
orvos, életmódszakértő

Bezárás
×

Cart

Vásárolj még 15.000 Ft értékben az ingyenes kiszállításért!