Amikor a bőrfeszesítés kerül szóba, legtöbben az arcukra gondolnak, hiszen ez is a legkézenfekvőbb. Az arcunkat látja mindenki, annak ráncosodása vagy megereszkedése zavar a legjobban. Igen ám, de mi van testünk többi részével? A bőrfeszesítés szükségessége őket se kerülheti el. Ha jön a jó idő sokkal lengébben öltözködünk, a bikinis nyári strandolásról nem is beszélve. Ráadásul a test bőrének megereszkedését sokkal később vesszük észre, amikor már sokkal nehezebb tenni ellene.

Nemcsak az arcod, a tested bőre is veszít feszességéből

Az arc bőre sokkal vékonyabb, mint a test más területein található bőr. Ennek következtében ott sokkal hamarabb megmutatkozik a bőrt feszesen tartani hivatott kollagénrostok elvékonyodása, megfogyatkozása. Előbb kisebb csíkok, behúzódások, majd ráncok jelennek meg rajta. Mindeközben a test többi részén a bőr ugyanolyan feszes, mint azelőtt, vagyis az ottani változásokat nem veszed észre. Később azonban más helyeken is elkezd a bőr vékonyodni, de ekkor nem a ráncosodás, hanem a “lógás” lesz a nagyobb probléma, és ekkor a bőrfeszesítés már valóban indokolt lehet.

borfeszesites
Bőrfeszesítés esetén mindig az arcunkra gondolunk legelőször. De mi a helyzet a testünk többi részével?

Mely területeken kezd el lógni a bőr?

A zavaró területek a toka, a dekoltázs területe, a felkar alsó része (integető háj), a pocak, a derék, a fenék és a térd első része. Persze egyénileg máshol is lehetnek problémák, de az említettek általánosak. 

A problémát a fogyás-hízás jojója tovább rontja, hiszen a bőr nyúlása a hízásnál óhatatlan. A kor pedig szintén beleszól a képbe. Az első szülés után sokaknak teljesen visszaugrik a has bőre, de a sokadik szülés, vagy 35 év feletti első szülés esetén ez már nem olyan egyértelmű. Ugyanez a helyzet a testépítéssel vagy bármilyen jelentős izomtömeget fejlesztő sporttal is.

A bőr mindig lassabban húzódik vissza, mint a zsír vagy az izomzat, de a rosszabb az, hogy a kollagén megfogyatkozásával már vissza sem tud húzódni.  Így hiába húzódik vissza a pocak, vagy a popsi, a bőr már nem fogja követni. És ha a bőr megnyúlik, sajnos a gravitációt sem tudjuk kiküszöbölni.

Bőrfeszesítés minél hamarabb!

A kollagén mennyisége már a 30-as éveinktől megfogyatkozik. Egészen pontosan évente 1%-kal veszít kollagéntartalmából, ami bár nem tűnik nagy számnak, ez 40 évesen már 10% lesz. Éppen ezért érdemes elkezdeni a bőrfeszesítés gondolatával játszadozni még mielőtt arra ébredsz, hogy az arcod teljesen megváltozott a ráncoknak és a megereszkedett bőrnek köszönhetően.

A változásokat tehát lehet, hogy csak később látjuk, az apróbb ráncok azonban igen hamar megjelenhetnek. Éppen ezért lehet, hogy te is próbálkoztál már valamilyen ránctalanító módszerrel, így megfigyelhetted, hogy ami esetleg kezdetben működött is, később már sajnos nem volt képes bőröd feszességének megőrzésére.

Most vegyük sorra a különböző bőrfeszesítő eljárásokat, hogy milyen eredményeket is érhetünk el vele.

Bőrfeszesítés krémmel, géllel

A krémek és gélek hatása felületi. Sajnos a bőr alsó kötőszöveti rétegére nincsenek hatással főként, mivel le sem jutnak oda. Az olcsóbb és drágább készítmények hatásában lehet különbség, de a bőrfeszesítés itt mindenképpen átmeneti és felületes. A hatás mechanizmusa a keringés fokozása és a bőr víztartalmának növelése, ami látszólagosan elsimítja a ráncokat, de alapvetően nincs rájuk hatással.

ranctalanitas-kremmel
A bőrfeszesítő krémek és gélek hatása pusztán felületi. Hatóanyagaik le sem jutnak a bőrben oda, ahol hatniuk kellene.

Bőrfeszesítés masszázzsal

Ugyanez a helyzet a bőrfeszesítő masszázsokkal, amik fokozzák a bőr keringését és növelik az izmok tónusát. Így feszesebb érzetet keltenek, de a ráncok állapotára közvetlenül nem hatnak. A krémek és  hatóanyagoknak hatása masszázzsal ugyan fokozható, de a bőr szerkezetéből adódóan mélyebbre így sem hatolnak, így a lényegi bőrfeszesítés ismét elmarad.

Bőrfeszesítés hatóanyagot bejuttató eszközökkel

A bőr pórusainak megnyitásával, a bőr mélyére juttathatók a bőrfeszesítő hatóanyagok, melyek hatása így tartósabb lehet. A pórusok megnyitását főként rádiofrekvenciával lehet elérni. Ez egyaránt igaz az otthoni és a szépészeti szalonokban alkalmazott eszközökre, gépekre is. A hatóanyagok bejuttatására szolgáló ultrahang vagy a specializált géljével működő galván vagy épp a fejletlenebb rádiófrekvencia azonban nem keverendő össze a ránctalanításra és bőrfeszesítére alkalmazott fejlettebb, valódi rádiófrekvenciás módszerrel, melyek hatóanyagok nélkül fejtik ki hatásukat. A bőrfeszesítő eszközök a bőr mélyére juttatott hatóanyagok révén fokozzák a keringést, támogatják a méregtelenítő folyamatokat, azonban kollagén feszesítő vagy kollagén termelődését stimuláló hatásuk nincs, ami a bőrfeszesítés alapja kellene, hogy legyen.

Valódi bőrfeszesítés kulcsa a kollagéntermelés fokozása

A bőr tartásáért a bőr mélyében található kötőszöveti rostok (kollagén és elasztikus rostok) felelnek. Ezek a rostok a felépülés lebomlás egyensúlyában vannak. Sajnos a kor előrehaladtával a kollagéntermelés csökken, amit a bőr megnyújtását okozó állapotok (pl.: hízás-fogyás jojója, terhesség) tovább tetéznek.  Azonban, ha a kollagén termelő sejteket stimulálni tudjuk, akkor több kollagén termelődik és a lebomlás és felépülés egyensúlya újból helyreállhat.

kollagen-termeles
Ha egyenesen a probléma okára hatunk, azaz magát a kollagén termelést serkentjük, akkor már valódi, tartós bőrfeszesítés megy végbe bőrünkben.

Hogyan stimulálhatod a kollagén termelését?

A kollagén és elasztin termelő sejteket a bőr mélyebb részében csak háromféle módon tudjuk stimulálni. Hővel, égetéssel vagy sérülés okozásával. A hőhatás és az égés az, amit ki tudunk használni szépészeti centrumkban- vagy orvosi esztétikai gépi kezeléseknél. A szelídebb bőrfeszesítő módszer a rádiófrekvencia egy újabb fajtája, a “durvább” módszer pedig a HIFU. Az újkeletű fejlett rádiófrekvencia hővel, a HIFU pedig égetéssel éri el a kollagén stimuláló hatást. A HIFU hatása égetésen alapszik, így rendkívül fontos, hogy pontosan be legyen mérve a bőrréteg vastagsága, hogy a fókuszált ultrahang csak azt a réteget érje, amit szeretnénk, ugyanis ahová célzunk ott a szövetek akár 75 °C-ig is felmelegedhetnek. Ezzel a technológiával rossz célzás esetén erek, idegek és a kötőszövet is sérülhet. HIFU esetén mindenképpen professzionális kezelőszemélyzet jelenléte javasolt.

A bőrfeszesítére alkalmazott újkeletű rádiófrekvencia hővel stimulál és a környező szöveti elemeket nem melegíti fel. A rádiófrekvencia alkalmazásának több évtizedes múltja van, ebből kifolyólag biztonságosnak mondható eljárás. Korábban a rádiófrekvenciás bőrfeszesítés csak szalonokban volt elérhető, azonban már otthoni készülékekbe is beépítették ezt a bőrfeszesítő technológiát. Az otthoni készülékek körében azonban legyünk körültekintőek, mivel vannak olcsó kínai termékek, melyekkel többet árthatunk mint használhatunk, mivel ezeknek a gépeknek általában nem kontrolált a hőszabályozásuk vagyis könnyedén megégethetjük arcunkat, csúf sebeket hagyva rajta.

Bőrfeszesítés otthon, az exkluzív szalonok minőségével

Az újabb fajta rádiófrekvenciás bőrfeszesítő gépek, azonban már biztonságos kezeléseket nyújtanak számunkra. Ha bőrödet szeretnéd feszesíteni, vagy ráncaidat eltüntetni ezt mind megteheted a Forever Skin Ránctalanító és Bőrfeszesítő géppel, ugyanis az egyedülálló Forever Skin végre egy olyan prémium ránctalanító és bőrfeszesítő gép, mely arcon és testen egyaránt eredményes. Különleges bőrfeszesítő és kollagénstimuláló technológiája révén a szépségklinikákon és plasztikai sebészeti centrumokban nagy sikerrel alkalmazott ránctalanító és bőrfeszesítő kezelések otthoni alkalmazását teszi lehetővé.
Cserélhető kezelőfejével célzottan mind az arc, mind a test bőrének kezelésére alkalmazható. Arcon akár a ráncok, akár a megereszkedett bőr a főbb probléma a kötőszövet feszesítésével mindkettő látványosan javulhat. Mindemellett célzottan kezelhető vele a test bármely részének megereszkedett bőre vagy javítható a narancsbőr állapota.

Dr. Gulyás Tamás
orvos, életmódszakértő

Érdemes minél több oldalról megvizsgálni a bőrfiatalítás témáját – kattints erre a cikkünkre, hogy még több módszert találj ennek érdekében!

Bezárás
>
×

Cart

Vásárolj még 15.000 Ft értékben az ingyenes kiszállításért!