Hogyan válasszak az IPL szőrtelenítő gépek közül?

Sok forrásból tájékozódhatunk az egyes szőrtelenítő gépekkel kapcsolatban. Az különböző szőrtelenítő gépek között a tartósságot, ár/érték arányt és hatásosságot tekintve is nagy különbség lehet. Összegyűjtöttük a legfontosabb 12 szempontot, melyekkel jó tisztában lenni a vásárlást megelőzően.

1)

Milyen technológiát válasszak? (Lézer, IPL vagy kombinált)

Kétféle fényenergián alapuló tartós szőrtelenítő módszer létezik: lézer és IPL, illetve ezek kombinálhatók más nem szőrtelenítésre alkalmas eljárásokkal. Mindkét módszer 15-20 éves múltra tekint vissza, a kombinált technológiák pedig sokkal fiatalabbak. Minden fény alapú módszer azon alapul, hogy a szőrtüszőben a szőrszál sötét pigmentje (melanin) elnyeli a kibocsájtott fényt. Ez a fény hővé alakul, és a szőr gyökerét megégeti, roncsolja, így a szőrnövekedést az adott tüszőben leállítja. Ily módon jön létre a tartós, évekig tartó szőrtelenség a kezelt testrészen.

Lézeres szőrtelenítés

80-90%-os szőrzetcsökkenést eredményez. Fájdalmas. Pontszerűen kezel, ezért elég lassúnak is mondható (több óra is lehet pl. 1 láb szőrtelenítése). Ezek miatt egyre kevésbé népszerű eljárás. Kozmetikai szalonban és otthoni gépben is használatos. Néha kombinálják IPL-lel is, hogy gyorsabb legyen a kezelés.

IPL villanófényes szőrtelenítés

80-90%-os szőrzetcsökkenést eredményez. Fájdalommentes. Nem pontszerűen, hanem nagyobb felületen kezel (1-5cm2), így gyorsnak mondható (egy láb szőrtelenítése 10-20 perc). Az egyik legnépszerűbb eljárás. Kozmetikai szalonban és otthoni gépben is használatos.

Gyengített erejű szőrtelenítő technológiák (HPL, SHR, ELOS):

Ezek az egyébként kombinált technológiák idősebbek számára javasolhatók, akik más problémákat is szeretnének megoldani. Ezekben a készülékekben a fényalapú (IPL vagy lézer) és az elektromos rádiófrekvenciás kezeléseket kombinálják. A két technológia kombinációja nem szőrtelenítésre lett kifejlesztve. A rádiófrekvenciának ugyanis nincs szőrtelenítő hatása, ellenben a bőr alatti kötőszövetre és kollagénre megújító módon hat. Ilyen hatása a kis energiájú fényterápiáknak is van, így kézenfekvő volt a kettő kombinálása ezekre a célokra. A módszerek egyesítésének célja tehát elsődlegesen bőrmegújítás, ránctalanítás, pigmentfoltok, rosacea, teleangiektásiák (értágulatok) kezelése volt, melyekre a módszer valóban hatékony. Szőrtelenítésre a kombinált módszereket fájdalommentességük miatt alkalmazzák. A fájdalommentesség záloga, hogy az alkalmazott IPL energia általában (ami a valódi szőrtlenítést végzi) kisebb, mint a nem kombinált készülékekben. Szőrtelenítésre alkalmazva 50-70%-os szőrzetcsökkenést eredményeznek.​
2)

Az IPL szőrtelenítés és a lézer milyen szőrszín és bőrszín esetén hatékony?

Mindkét módszer működési elve azonos, vagyis a szőr festékanyaga elnyeli a bejuttatott fényimpulzusok energiáját, majd az hővé alakulva roncsolja a szőr gyökerét, emiatt a szőrszál növekedése hosszú időre gátlás alá kerül. A kezelés általában sötétebb a szőr és világosabb a bőr kombinációja esetén a leghatékonyabb.

FONTOS! Ősz, vörös vagy szőke szőrzet tehát egyik fényenergián alapuló tartós szőrtelenítő módszerrel sem kezelhető hatékonyan. Ilyenkor a szőr nem nyeli el a kezelőfény hullámhosszát, így nem is alakítja azt hővé. Sötétebb bőrszín esetén szintén nem hatékony a fényalapú kezelés, mivel a sötét bőr elnyeli a villanófényt, így megéghet.
forever-skin-ipl-szortelenito-gep
ipl-szortelenites-ipl-szortelenito

Sötét bőrön (V-VI) vagy világos szőrön (ősz, vörös, szőke) egyik fényalapú szőrtelenítő technológia sem hatékony

A fényalapú szőrtelenítő módszerek ideális alanyai a minél sötétebb szőrű és minél fehérebb bőrű személyek. Léteznek ugyan olyan készülékek, amelyek használatát egészen sötét bőrön is hatékonynak mondják, ám az ilyen eszközök teljesítménye igen alacsony lehet, és erős okunk van kételkedni a kezelés eredményességében. Igen nagy a tartós szőrtelenítő technológiák és az otthoni készülékek kínálata.

Figyelembe véve az összes tényezőt, a tartós szőrtelenítő módszerek közül az IPL az, ami otthon is biztonsággal és hatékonyan használható és képes kielégíteni a mai modern hölgyek és urak igényeit. Ez a technológia képes kényelmesen, rövid idő alatt, mégis hatékonyan biztosítani a tartós szőrtelenséget. Így a továbbiakban az IPL tulajdonságait mutatjuk be részletesebben.

3)

Az IPL villanófényes szőrtelenítő készülék “ereje”

Az otthon használatos IPL villanófényes szőrtelenítő gépek a szépségszalonokban használt professzionális eszközökhöz képest mindig alacsonyabb energiával dolgoznak, hiszen a biztonságosság csak így teremthető meg. Otthon ugyanis nincs kezelőszemélyzet, aki figyel a részletekre, esetleg gondoskodik a bőr hűtéséről. Az otthon használatos IPL készülékek esetén 5-6 J/cm2 az a maximális energiaszint, melyet még biztonságosan lehet alkalmazni. (Egyéni érzékenységünktől és bőrünk szerkezetétől illetve színétől is függ, hogy melyik az az energiaszint, ami nem okoz fájdalmat vagy sérülést.) Ezeknél magasabb energiatartományok tehát veszélyt rejthetnek magukban. Otthon használatos IPL szőrtelenítő eszköz választásánál így nem a teljesítményt érdemes hajszolni, hanem a hatékonyság és biztonság egységét.

forever-skin-ipl-szepitogepek

Bizonyos erősség felett nem végezhető otthoni IPL szőrtelenítés (veszélyes lenne a bőrre), ezért minél erősebb otthoni IPL gép hajszolása helyet inkább olyat válassz, ami várhatóan megfelelően erős, mégis biztonságos kezelést nyújt majd számodra.

4)

Károsítja-e az otthoni IPL szőrtelenítő kezelés a szemet?

IGEN, ha annak 1 cm2 eső Joule értéke 10 Joule vagy annál magasabb, illetve ha a készülék összteljesítménye 30 Joule vagy annál magasabb. Sajnos ugyanis van pár 15-20 Joule/cm2 értékű otthoni készülék a piacon ami valós veszélyt jelent a szemre. Vagyis ha egy készüléknél aminek a villanófeje 3 cm2 azt látod, hogy 35 J feletti a teljesítménye akkor a szemedet a kiszűrődő fényt károsítani fogja.

Nézd meg mind szalonban, ahol nagy teljesítményű géppel dolgoznak a kezelőnek és a kezelt személynek is van szemüveg a szemén, mert a kezelés során kiszűrődő fény károsító. Ne dőlj be a bőrszenzor szónak se, mert minden IPL készülékben kell, hogy legyen biztonsági bőrszenzor ez azonban nem véd a kezelés során kiszűrődő fénytől, hiszen ez csak azt biztosítja, hogy csak akkor tudj villantani ha teljesen érintkezik a készülék a bőrrel (azaz, ne tudjunk a szemünkbe villantani). A bőrszenzor megléte vagy hiánya tehát nem lehet vásárlási szempont.

A bőrszenzor megakadályozza a szembe történő villanást, a védőszemüveg pedig óvja a szemet a kiszűrődő fénytől is.

Azt azonban jó tudni, hogy a bőrszenzor önmagában nem véd a kezelés közben kiszűrődő fénytől, amelynek lehet szemkárosító hatása.

Éppen ezért a legtöbb jó minőségű, otthoni villanófényes IPL villanófényes szőrtelenítő készülékhez védőszemüveget mellékelnek. A szemkárosítás problémaköre a szalonkezeléseknél komolyabb, hiszen ott nagyobb energiaszintű készülékeket használnak. Épp ezért ott kötelező is a védőszemüveg alkalmazása. Otthoni készülékeknél, mivel a gépek energiaszintje 10J/cm2 alatti, a szemüveg használata csupán ajánlott.

VIGYÁZAT! VÁSÁRLÓI MEGTÉVESZTÉS!

A DEESS I-LIGHT III+ villanófényes szőrtelenítő készüléknek például nem létezik 10 J/cm2 változata. A készülék hivatalos gyártója nem gyárt ilyen teljesítményű készüléket, ennek otthoni használata ugyanis nem lenne biztonságos. Vásárlás előtt mindenképpen győződj meg arról, hogy eredeti és nem hamisított készülékkel állsz-e szemben.
5)

Az IPL szőrtelenítő kezelés ereje állítható?

Az IPL kezelés választott erőssége bőrünk tónusától függ. Minél világosabb (fehérebb) a bőr, annál magasabb energiaszintű IPL kezelést végezhetünk, sötétebb bőrtípusok esetén viszont kisebb energiaszint alkalmazása választandó. Ennek megfelelően az otthoni IPL gépek esetén alapvető követelmény, hogy állítható legyen a kezelés intenzitása.

6)

Az IPL villanófényes szőrtelenítő gép villanásszáma

A villanásszám azt határozza meg, hogy az IPL villanófényes szőrtelenítő gép meddig lesz majd használható. Általánosan azt mondhatjuk, hogy egy női test teljes és tartós szőrtelenítéséhez kb. 12-20.000 villanás szükséges. Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek. Konkrét eredményekre nincs garancia.

Így egy 300.000 villanásszámot garantáló készülék bőven elég az évekig tartó szőrtelenség eléréséhez és fenntartásához, akár több főnek is (baráti körben vagy családon belül), sőt újabb kezelési sorozatokhoz is elegendő lesz.

Mindenképp olyan IPL gépet érdemes választani, melynek villanásszáma nem túl alacsony, hiszen így idő előtt kifogyhatunk a az IPL kezelési lehetőségekből. A csereizzó pedig jellemzően nagyon drága és a villanásszámot nem csak az izzó, hanem a gép többi alkatrészének élettartama is meghatározhatja.

A legjobb, ha az IPL gép képes kijelezni a maradék villanások számát is, így pontosan nyomon követhetjük azt. A villanáskijelző továbbá azért is nélkülözhetetlen funkció, mert a megvásárolt eszköz esetleges szervizelésekor könnyebben és egyértelműen érvényesíthetjük garanciális követelésünket, hiszen amennyiben bizonyíthatóan nem a villanások fogytak el, egyértelmű szervizelés szükséges.

forever-skin-ipl-szortelenito-szepitogepek
7)

Kell-e az otthoni IPL szőrtelenítő készülékedbe csereizzó?

Jogosan merülhet fel Benned a kérdés, hogy ha egy meghatározott számú villanás áll rendelkezésedre otthoni IPL szőrtelenítés tekintetében, akkor mégis mi a teendő, ha azt a villanásszámot kimeríted. Jár a készülékhez csereizzó? Mikor lesz rá szükséged?

Nos, csereizzóra 2 okból lehet szükséged.

Az egyik ok az, ha az otthoni IPL villanófényes szőrtelenítő készülékedet nem rendeltetésszerűen használod.

Hogy történhet ez? Mert, ahogy az imént említettük, egy teljes női test egyszeri IPL szőrtelenítő kezelése 1000 villanást foglal magába – tehát egy teljes női test IPL szőrtelenítő kúrája 12 – 20.000 villanást igényel attól függően, hogy 12 vagy 20 kezelésre lesz szükséged a kezelés fél éve alatt (ez pedig a szőrzeted minőségétől és mennyiségétől függ).

Azonban manapság elterjedtek azok az otthoni IPL szőrtelenítők, amik napi használatot írnak elő, így velük értelemszerűen fél év alatt már 183.000 villanást elhasználsz a tested szőrtelenítésére – teljesen feleslegesen.

Miért feleslegesen? Mert a testedet nem lehet becsapni, és biológiai tény, hogy az IPL fénye csak a 2 hetente megjelenő, növekvő (anagén) fázisban lévő szőrszálakra hat. Ennélfogva teljesen eredménytelen, ha naponta használsz bármilyen IPL szőrtelenítő gépet, nem leszel vele gyorsabban szőrtelen, csak hamarabb ellövöd a villanásszámot, és akkor valóban venned kell csereizzót.

Tanulság? Egy valamire való (legalább 100.000 villanású) IPL szőrtelenítő készülékhez nem szükséges csereizzó – ugyanis olyan magas a villanásszáma, hogy bőven elég lesz a kúrára és a fenntartó kezelésekre is.

Mi akkor a másik ok, amiért viszont csereizzóra lehet szükséged?

Napjainkban már vannak olyan gyártók, akik az IPL szőrtelenítő készülékekhez, kihasználva az IPL fény skálájának más pontjait, cserélhető izzókat adnak, melyek képesek akár bőrfiatalításra vagy akne kezelésére is. Ez pedig azt jelenti, hogy gyakorlatilag 3 készüléked van egyben!

8)

Az IPL villanófényes szőrtelenítő kezeléseket milyen gyakorisággal kell végezni?

Az alkalmazás gyakorisága és a vele elért eredmény, illetve tartósság jelentősen eltérhet a különböző IPL készülékek esetén. Vannak olyan IPL és HPL készülékek, amiket furcsa módon folyamatosan javasolnak használni, azonban a megfelelő intenzitású IPL eszközökkel egy intenzívebb szőrtelenítő kezeléssorozatot követően csak időnként (3-6 havonta) szükséges fenntartó kezeléseket végezni, az esetlegesen előbukkanó kósza szőrszálak eltüntetése érdekében. A legkényelmesebb, ha intenzívebb szőrtelenítő kúrát követően, amit kb. fél év alatt végezhetünk el, hosszabb időre félretehetjük a készüléket. Ily módon ráadásul a család több tagja is használhatják párhuzamosan az IPL villanófényes szőrtelenítő készüléket.
9)

Az IPL villanófényes szőrtelenítő gép mely testrészekre alkalmazható?

Hogy egy IPL szőrtelenítő készülék mely testrészeken alkalmazható, az változó. Az érzékenyebb zónák (pl. intim területek) kezelésére például nem minden IPL gép alkalmazható. Ugyanígy, kisebb méretű területeken (pl. bajuszvonal, áll) szintén csak a megfelelően ablakú készülékek használhatók. Így érdemes vásárlás előtt ellenőrizni az adott készülékkel kezelhető testrészek listáját, és olyan készüléket választani, amely villanóablak-mérete a kisebb zónák kezeléséhez is megfelelő.

A Forever Skin IPL villanófényes szőrtelenítő készülék a teljes testen alkalmazható, például az arc (felső ajkak, pajesz, áll), hónalj, váll, kar, kézfej, mellkas, has, hát, intim területek, comb, lábszár, lábfej területén. A kezelések eredményei egyénenként eltérőek lehetnek, konkrét eredményekre nincs garancia.

10)

Használhatják-e férfiak is a kinézett IPL villanófényes szőrtelenítő gépet?

Ez igenis fontos szempont, hiszen napjainkban nemcsak a hölgyek, hanem az urak is szőrtelenítik magukat. A vásárlás előtt mindenképp érdemes megvizsgálni, hogy mindkét nem számára ajánlja-e a gyártó cég a kinézett készülék használatát. Ne feledjük azt se el: a férfiak erősebb szőrzete több villanást igényel a kívánt eredmény eléréséhez, ezért tehát érdemesebb magas villanásszámú IPL eszköz mellett dönteni.

11)

IPL szőrtelenítő vezetékes vagy akkumulátoros legyen?

Lehet ugyan, hogy a vezeték nélküli gépek használata kényelmesebb, de az akkumulátor gyorsan lemerülhet, így elképzelhető, hogy nem tudjuk egy töltést követően befejezni a szőrtelenítő kezelést. A hab a tortán, hogy az akkumulátorok élettartama korlátozott, sőt sokszor cseréjük nem is lehetséges, de mindenképp hamarabb szorulnak szervizelésre, a vezeték nélküli IPL készülékek, mint a hálózati adapterrel működő társaik. 

Szeretnéd végre évekig elfelejteni a szőrtelenítés maceráját? Hogy a napjaidat, a ruhatáradat ne az határozza meg, hogy borotválkoztál-e éppen vagy sem? Mindezt pedig egy olyan IPL villanófényes szőrtelenítő géppel szeretnéd elérni, ami egyedülálló módon nem csak a pénztárcád, de a szemed védelmére is gondol? Akkor ismerd meg a Forever Skin IPL Szőrtelenítő gépet!

Kapcsolódó IPL szőrtelenítő termékeink:

Bezárás
×

Cart

Vásárolj még 15.000 Ft értékben az ingyenes kiszállításért!