Melyik narancsbőr elleni kezelést vagy gépet válasszam?

Te sem tudod, milyen módszerekkel lehet küzdeni a narancsbőr ellen és melyik lenne a leghatékonyabb Neked? Mi most szakértő munkatársainkkal összegyűjtöttük Neked a különböző anticellulit módszereket! 

Narancsbőr ellen az étrend és a sport gyakran nem elég!

Sokan azt vallják, hogy a narancsbőr ellen a legjobb módszer az egészséges táplálkozás a sport. Azonban mégis nagyon sokan vannak, akik figyelnek az étkezésre, rendszeresen sportolnak, mégis narancsbőrrel küzdenek! 

Ha Te is ebben szenvedsz, mindenképp ajánlott egy bevált módszert használnod. Lássuk, milyen módszerek adódnak a narancsbőr eltüntetésére! 

TUDTAD?

A narancsbőrt alapvetően két tényező okozza, melyek közül is az első az, amit elsősorban kezelni szükséges.

1) A bőr gyenge, laza szerkezete, mely leginkább nőkre jellemző, ugyanis más a bőrük szerkezete, mint a férfiaké. Ezt még ráadásul tovább gyengíthetik az örökletes, avagy genetikai tényezők is.

2) A zsírsejtek megnövekedett mérete, melyek így áttüremkednek a meggyengült, megnyúlt bőrön, kialakítva a jól ismert karfiolos kinézetet. 

Összességében tehát olyan narancsbőr elleni módszert érdemes választani, ami mind a két jelenséget kezeli.

Narancsbőr ellen nem elég csak a mozgás

Amikor a narancsbőr hatékony kezeléséről beszélünk, az első jó, ám kétségkívül félrevezető tanács, amit kaphatsz, az valószínűleg az, hogy jár el sportolni. A helyzet azonban az, hogy bár a sport, és úgy összességében a testmozgás az egészséges életmód egyik kulcsfontosságú alappillére, nem véletlen az, hogy oly sok női sportolónak ott virít a narancsbőr a combján vagy a fenekén.

De miért van ez?

hifu-zsirbontas

​Hogyan hat a narancsbőr elleni torna?

Elsősorban zsírégető gyakorlatokról beszélhetünk, ha a narancsbőr ellen akarunk fellépni – ezek állnak ugyanis a legközelebb ahhoz, amit el akarsz érni. (Nevezetesen a zsírsejtek ürítéséhez.)

Ezek a zsírégető gyakorlatok ugyanis felpörgetik a vérkeringést és az anyagcserét, aminek következtében úgymond “felfrissítik” a bőröd és csökkentik a zsírsejtek méretét.

​Mit várj és mit ne várj a narancsbőr elleni tornától?

Igen ám, csakhogy a zsírégető (vagy bármilyen más) edzések problematikája abban rejlik, hogy hatásuk általános, tehát egész testre kiterjedő. Ugyanúgy, mint az általuk elért fogyás is, nem egy konkrét testrészre koncentrálódik, ezért ha mondjuk Te a combodon szeretnéd tapasztalni a sport áldásos hatásait (akár narancsbőr eltüntetésről, akár fogyásról van szó), hát pont ott nem fogod.

Ami pedig még fontosabb, az az, hogy a mozgást nemes egyszerűséggel nem arra találták ki, hogy a kötőszövetet erősítse, ami pedig a lényegi része a narancsbőr eltüntetésének. Sporttal csak az izmok erősödnek, a kötőszöveted nem.

Ha pedig narancsbőröd öröklött és genetikai adottságaid miatt nehezebben tudsz megszabadulni tőle, akkor napi ezer guggolás sem fogja elvarázsolni a fenekedről a karfiolos részeket. Természetesen némi javulást észrevehetsz a bőröd állapotán, de ez pusztán az általános vérkeringés fokozásnak köszönhető. Ha sikerül is ürítened a zsírsejtekből és csökkentened méretüket, ráadásul valamilyen csodával határos módon ez pont kritikus területeken látszik meg, a még mindig gyenge kötőszövet miatt ez a hatás nagyon rövid életű lesz.

És akkor mi a helyzet a többi narancsbőr elleni módszerrel? Melyikkel mit lehet elérni és melyik lehet a tuti befutó?

Narancsbőr elleni krém gél

A narancsbőr ellen a legnépszerűbb eljárás a krémek, gélek használata, melyek árban alacsonyak, gyorsan használhatók, de csodát sajnos nem várhatunk tőlük.

Hogyan hatnak? 

A narancsbőr elleni krémek, gélek elsősorban keringésfokozó hatású alapanyagokból áll, melyek élénkítik a narancsbőrös zóna keringését, gyorsítják a sejtanyagcserét, a salakanyagok elszállítását.

A narancsbőr elleni krémektől mit várj és mit ne várj? 

A hatóanyagok többsége sajnos nem jut el a bőr mélyebb rétegeibe, így sajnos hiába van keringésfokozó, testfeszesítő összetevője, ha annak nagy része a bőrön kívül reked! És ha még be is jutnának a bőrbe ezek az anyagok, a méreganyagok kiürítése alapvetően kevés ahhoz, hogy eltávolítsuk a narancsbőrt!

A narancsbőr elleni gélekkel, krémekkel a kezdeti stádiumban levő narancsbőr esetén járhatunk sikerrel, amikor még csak összenyomásra jelentkezik a karfiolos kinézet. Erőteljesebb probléma és a későbbi stádiumok esetén már kevés az, amit ezek a krémek nyújtani tudnak.

Nem beszélve arról, hogy még a kezdeti stádiumban is folyamatos használat szükséges ahhoz, hogy a krémek bármi eredményt tudjanak felmutatni. Ez pedig nem azt jelenti, hogy pár hónap krémezgetés után eltűnik a narancsbőröd – ha értékelhető változást akarsz elérni, akkor éveken át, folyamatosan, minden nap kell használnod őket.

Narancsbőr elleni masszírozó

Számos fajta narancsbőr elleni mechanikus vagy elektromos masszírozó létezik, pl. vákuumos, vagy hullámmasszázs gépek stb., de ezek a gépek működése nagyban hasonlít. 

Ezek a gépek abban segítenek, hogy a narancsbőrös területen a nyirok megrekedjen és vizet szívjon magába, tehát a narancsbőrös terület vizesedését akadályozza meg. Azonban a narancsbőrre gyakorolt hatásuk felületi, a valódi problémát nem tudják kezelni, mert oda nem jut el a hatásuk.

 A narancsbőr elleni masszírozóktól mit várj és mit ne várj? 

A narancsbőr elleni masszírozó készülékek legfeljebb a kezdeti stádiumban lévő narancsbőrön tudnak segíteni. A készülék célja a vér- és nyirokkeringés fokozása, így sajnos a meglazult, megnyúlt bőrt nem képes megújítani, és a zsírsejtek méretét sem csökkenti érdemben. Ha már kialakult a narancsbőr, ez sajnos nagyon kevés az eltüntetéséhez.

A narancsbőr elleni masszírozók így abban segíthetnek, hogy mérséklik a helyi ödémákat, segíthetnek megőrizni a narancsbőr romlását, valamint megelőzheti ennek kialakulását. Azonban az biztosan elmondható, hogy a már meglévő narancsbőr ellen hatásuk általában kevés.

Narancsbőr elleni szalonkezelések

Egy szépségszalonban számos hagyományos és nem hagyományos, más néven gépi kezelést vehetsz igénybe a narancsbőr ellen. Ezeket ráadásul egymással is kombinálhatod.

A különböző narancsbőr elleni, szépségszalonban igénybe vehető kezelések hatékonysága eltérő lehet, így általánosságban elmondható, hogy több eljárás kombinációját ajánlott alkalmazni. Amit az eljárás kiválasztásánál érdemes figyelembe venni, az az, hogy igazán csak azok a gépi kezelések hatékonyak, amik a kötőszövet lazaságát célozzák meg.

Hagyományos narancsbőr kezelés szépségszalonban

Fő funkciójuk: az ödéma, más néven a vizesedés csökkentése, a nyirokkeringés élénkítése. Erre szolgálnak például a narancsbőr elleni- és nyirokmasszázsok. Vannak azonban olyan módszerek, amelyek különböző hatóanyagok bejuttatásával igyekeznek csökkenteni a cellulitet. (Ilyen módszer például a testtekercselés.)

fogyas-tippek-testtekercseles

Testtekercselés

Hogyan hat a testtekercselés?

Testtekercselés során a kezelendő testfelületre rákenik a hatóanyagot, azt egy fóliával körbetekercselik, majd meghatározott ideig rajta hagyják. Ilyenkor a cél a hatóanyagok mélyebbre juttatása azáltal, hogy hosszabb ideig maradnak a bőrön.

Mit várj és mit ne várj a testtekercseléstől?

A testtekercselés képes a bőröd állapotán ideiglenesen javítani és kicsit fel is “pezsdíti” azt, ám leginkább a narancsbőr korai stádiumában lehet hatásos. Amennyiben a narancsbőr már akkor is látszódik a bőrödön, ha nem csíped össze a két ujjaddal, akkor ne várj tőle nagy változásokat. A testtekercselés, bár hatékonyabb módszer az egyszerű krémek használatánál, még így se képes kellőképpen mélyre juttatni a hatóanyagokat a bőrbe. A bőr egyik védőfunkciója ugyanis az, hogy idegen anyagok ne tudjanak bejutni rajta keresztül, így komolyabb technológia szükségeltetik ehhez.

Összességében elmondhatjuk, hogy mind a testtekercselés, mind a masszázsok az otthon alkalmazható praktikák szalonbeli verziói. Ez sajnos nem jelenti azt, hogy hatékonyabbak, pusztán annyi közöttük a különbség, hogy lényegesen borsosabb az áruk, és, hogy az otthon használatos krémek hatékonyságát fokozzák – ám sajnos továbbra sem eléggé.

Narancsbőr ellen masszázs, kézi vagy gépi nyirokmasszázs

Hogyan hatnak a masszázsok?

A narancsbőr elleni masszázsok a zsírsejteket veszik célba úgy, hogy erőteljes nyomás hatására próbálnak üríteni belőlük. Nyirokmasszázs során a salakanyagok szervezetből történő kiürítése a cél, ami aktiválja mind a vér-, mind pedig a nyirokkeringést, így csökkentve az ödémát a végtagokban. Létezik még a nyirokmasszázsnak gépi változata, mely során egy, az egész testet eltakaró, több rekeszből álló, csizmaszerű légkompresszor fejt ki hatást az adott területre.

Összességében elmondható, hogy a masszázsok a nyirok- és a vérkeringés fokozásával igyekeznek javítani a narancsbőr állapotán. De ne egy kellemes wellness élményt képzelj el, ugyanis ezek a masszázsok rendkívül fájdalmasak.

Mit várj és mit ne várj a masszázsoktól?

A keringésed fokozását, a lerakódott salakanyagok ürítését, valamint a kezelt terület tehermentesítését, amely által a narancsbőr ideiglenesen javul, főleg, ha az a kezdeti stádiumban van. Nyirokmasszázzsal remekül kezelhetők a bedagadt, hideg végtagok, ám a narancsbőr kezeléséhez folyamatosan meg kell ismételni, hiszen csak átmeneti javulást hoz.

A narancsbőr elleni masszázsok árnyoldala azonban mindenképpen az, hogy rendkívül fájdalmas módszerek. A narancsbőrnek ráadásul csak egyik okát veszik célba, a megnagyobbodott zsírsejteket. Mivel a kötőszöveti gyengeséggel nem kezdenek semmit, így a narancsbőr újra és újra visszatér, ismétlő kezelések után kiáltva, amik így a pénztárcádnak is fájni fognak. Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek. Konkrét eredményekre nincs garancia.

Speciális narancsbőr kezelések szalonban

A gépi kezelések során a narancsbőr két okát kezelik, nevezetesen a megnagyobbodott és kitüremkedő zsírsejteket, valamint a gyenge, laza kötőszövetet.

fogyas-hasbol

A megnagyobbodott zsírsejtek méretének csökkentése

A zsírsejtek méretének csökkentésére többféle gépi kezelés közül válogathatsz:

1, Tűs, vagy tű nélküli mezoterápia alkalmazása esetén a bőr középső rétegébe juttatják a hatóanyagokat, melyek a keringés fokozása és az anyagcsere gyorsítása révén hatnak. Ezt korábban injekció segítségével érték el, később pedig megjelent a mikrotűs (más néven microneedle) technika is, amikor is apró görgők szúrják meg bőrt, hogy az arra kent hatóanyagok a mélyebb rétegekbe jussanak.

2, Az ultrahangos mélymasszázs esetében maga a technológia az ami működésbe lépve a bőr alatti zsírsejtek ürítését eredményezi , ezáltal fókuszáltabb anyagcsere fokozást téve lehetővé.

3, A kavitációs zsírbontás módszere abban különbözik társaitól, hogy ezen kezelés magukat a narancsbőrt okozó zsírsejtek távolítja így tartós alakformálást, fogyást eredményezve a kezelt területen. Így a kavitációs zsírbontás inkább fogyasztó, alakformáló kezelésként titulálnánk.

narancsbor-elleni-gep-szepitogepek

A kötőszövet megerősítése

A bőr kötőszöveti szerkezetének megerősítése a kollagén termelés fokozásával érhető el.

A bőr kötőszövetének megerősítése a narancsbőr eltüntetésének szempontjából a legfontosabb, ugyanis amennyiben a kötőszöveti rostrendszert megerősítjük, a zsírsejtek nem tudnak rajta áttüremkedni.

Erre csak a rádiófrekvenciás bőrfeszesítés képes, ez az egyetlen több évtizede sikeresen alkalmazott technológia , ami a kötőszövet megerősítésére alkalmas, mert képes a hő segítségével a kollagéntermelést serkenteni a bőr mélyebb rétegében.

Nagyon fontos, hogyha hatékonyan akarsz a narancsbőr ellen fellépni, akkor a zsírsejtek méretét csökkentő eljárások egyikét kell párosítanod a kötőszövetet megerősítő, rádiófrekvenciával!

Miért fontos ez?

Mert sajnos  a zsírsejtek méretének csökkentése nem elég a narancsbőr ellen. Hiába ürítünk a zsírsejtekből, amik pár hónap után megint megdagadnak, újra áttüremkednek a gyenge kötőszöveten. Ez alól a kavitációs zsírbontás képes valamelyest kivételt tenni, ugyanis esetében megszűnnek a zsírsejtek. Igen ám, azonban a létező összes zsírsejtedet nem tudod eltüntetni – és nem is szabad. Így noha a kavitációs zsírbontás során elért fogyás végleges, a megmaradt zsírsejtek, mivel a kötőszövet ugyanolyan gyenge marad, idővel újra áttömörülnek rajta.

Ezért kulcsfontosságú szempont olyan technológiát alkalmazni, ami a narancsbőr kialakulásának mind a két elemét, a gyenge kötőszövetet ÉS a megnövekedett zsírsejteket képes célba venni.

Narancsbőr ellen professzionális otthoni gépi kezelés

Manapság több otthoni narancsbőr elleni készüléknek nevezett géppel is találkozhatunk.
A különböző kis kézi mechanikus vagy elektromos masszírozókat nem soroljuk a professzionális narancsbőr elleni gépekhez, hiszen a masszírozásnak nincs kollagénstimuláló hatása.
A kollagén és elasztin termelő sejteket a bőr mélyebb részében csak kétféle módon tudjuk stimulálni. Hővel vagy sérülés okozásával. 
Tulajdonképpen ez a valódi hosszan tartó gépi bőrfeszesítő módszerek mögött álló közös tényező, noha a mechanizmusok nagyban különböznek egymástól.
Tehát a masszírozó gépekkel nem érünk el maradandó eredményt főképp  ha narancsbőr állapota már előrehaladottabb( vagyis nemcsak akkor látszik ha összenyomjuk a bőrünk).
Részleges eredményre már számíthatunk olyan készülékek használatával melyek a tisztító hatású ultrahangos mélymasszázs elvén működnek azonban mivel a másik okot vagyis a gyengült kötőszövetet nem kezelik mivel nincs kollagénstimuláló hatásuk így az eredmény itt is gyorsan tovaszáll.

Milyen eredményt várhatunk az otthoni készülékektől?

Ez az adott készülékben alkalmazott  technológiától függ! Továbbra is igaz, hogy egyetlen kezeléstől nem várhatunk csodát, a kezeléseket kúraszerűen hatékony végezni. Azonban otthoni készülékek esetében ez nem jár plusz költséggel, ugyanis egy ilyen gépet elég egyszer megvenni.

A narancsbőr elleni otthoni készülékek hatékonysága tehát főképp a benne alkalmazott technológiától függ, azonban narancsbőr ellen a legjobb, ha kombinált technológiájú otthoni készülék mellett döntünk, mely javítja, feszesíti a bőrt, valamint csökkenti a zsírsejtek méretét. 

Van már 5 éve a piacon egy otthoni készülék mely a szalonok gépi, professzionális narancsbőr elleni technológiáit komplexen alkalmazva lép fel a fránya narancsbőr ellen. Ez a készülék a Forever Beauty 4TECH, mellyel eredményesen és tartósan léphetünk fel a karfiolos bőr ellen.
Mind a zsírsejtek kiürítését mind a bőr kötőszövetének erősítését adó technológiával rendelkezik, így professzionális narancsbőr kezelést tudunk otthonunkba végezni; diszkrétebben, kényelmesebben és olcsóbban, mintha szépségszalonba járnánk gépi kezelésre.

Hogyan hatnak a Forever Beauty 4TECH otthoni készülék professzionális technológiái?

Multipoláris rádiófrekvenciás bőrfeszesítés

Erősíti, megújítja a bőrt, élénkíti a sejtanyagcserét. Megakadályozza, hogy a zsírsejtek a laza kollagén-rostok közt áttüremkedjenek. Ezáltal javítja a test kontúrját, eltünteti vagy látványosan csökkenti a narancsbőrt. Ez az egyik legeredményesebb narancsbőr elleni technológia.

Ultrahangos mélymasszázs

Javítja a sejtanyagcserét, csökkenti a zsírsejtek méretét. Élénkíti a nyirokáramlást, azaz mérsékli a vizesedést. Keringésfokozó hatóanyagokat is képes bejuttatni a mélyebb szövetekbe. Kiváló kiegészítése a rádiófrekvenciás feszesítő kezelésnek.

Vörös LED fényterápia

Fokozza a kollagén-termelést, feszesíti a bőrt, ezáltal segít csökkenteni a narancsbőrt. A sejtanyagcserét is javítja, így hozzájárulhat a zsírsejtek zsugorodásához. Elsősorban más kezelések kiegészítéseként ajánlott.

Vibrációs masszázs

A virbációs masszázs keringésfokozó hatása segíti a méreganyagok kiürítését.

Szeretnél tehát úgy megszabadulni a narancsbőrödtől, hogy közben akár kedvenc sorozatodat nézed, otthonod kényelmében? Egy olyan narancsbőr elleni módszer segítségével, ami végre a felületi kezelések helyett a probléma gyökerére hat – valódi eredménnyel?
Akkor muszáj még jobban megismerned a Forever Beauty 4TECH Narancsbőr Elleni gépet!

Kapcsolódó narancsbőr elleni termékeink:

Bezárás
×

Cart

Vásárolj még 15.000 Ft értékben az ingyenes kiszállításért!