Hogyan válasszak zsírbontó kezelést?

Étrend és sport: gyakran kevés!

Sokan állítják, hogy az egészséges táplálkozás és a sport a leghatékonyabb módszer arra, hogy megőrizzük alakunkat. Azonban mind a sport, mind a diéta folyamatos odafigyelést igényel, így nehéz hosszú távon fenntartani bármelyiket is, hiszen adódhatnak olyan élethelyzetek, kerülhetünk olyan életszakaszba, mikor kevesebb időnk marad magunkra. 

Jojó, ami nem jó…

Minden fogyókúrázó rémálma a jojó- effektus: végre-valahára kínkeservesen lefogyunk valamilyen szigorú diétától vagy hónapokig tartó, intenzív edzésprogramtól, és amint egy kicsit elengedjük magunkat, a nehezen leadott kilók visszakúsznak. Ez sajnos többé-kevésbé valószínűsíthető. Ennek nem feltétlenül a lustaság vagy a mohóság az oka. A szervezet hormon- és idegrendszere ugyanis úgy szabályozza a testsúlyt, mint a termosztát a szoba hőmérsékletét.

A fogyókúrát, azaz a csökkentett energia bevitelt a szervezetünk hiányállapotként éli meg, s amint tud, és újra táplálékhoz jut, rögtön tartalékolni kezd. Ennek következtében van, aki csak az eredeti testsúlyát szedi vissza, más viszont akár a leadott testsúly többszörösével is gyarapodhat. Ez a jojó-effektus.

Tudtad?

A TITOK a zsírsejtek számának csökkentésében rejlik.

Hosszú évek alatt nem sikerült végleges megoldást találnunk a makacs zsírpárnákra és a narancsbőrre. 

Ennek tudományos magyarázata, hogy adott számú zsírsejttel születünk, mely felnőtt korban már nem változik, csak azok térfogata nő vagy csökken, ha fogyunk, vagy hízunk.

A fogyókúrák, diéták, a különféle méregtelenítő és fogyasztó kezelések, a rendszeres edzések kivétel nélkül mind csak a zsírsejtek térfogatát csökkentik, ha azonban nem vigyázunk, oda az erőfeszítéseink eredményeként elért súlyveszteség, és az álom, hogy végleg lefogyjunk, szertefoszlik: az átmeneti javulás után, a visszahízás lehetősége mindig fennáll.

A biztos és tartós megoldás kulcsa abban rejlik, hogy a zsírsejtek számát csökkentjük valamilyen módon. 

A zsírsejtek számának csökkentésre ismert módszer a zsírleszívás, ami igen fájdalmas és drága, de tartós méretcsökkenést jelentő kezelés.

Szerencsére ma ma már létezik egy másik technológia is, mely képes a szervezetünkben található zsírsejtek számának csökkentésére, így tartós fogyást, illetve alakformálást biztosít, a visszahízás, vagyis JOJÓ effektus esélye nélkül. 

Mielőtt erre részletesebben rátérnénk, nézzük meg milyen zsírbontó vagy csak azt ígérő készülékekkel vagy gépi kezeléssel találkozhatunk, ha az interneten keresgélünk alakformálás, zsírbontás, vagy fogyás témájában.

A zsírbontást ígérő készülékek vagy technológiák között mi a különbség?

1) Masszírozó készülékek

A masszírozó gépek talán a legrégebben alkalmazott eszközök. Léteznek görgős, mechanikus változatok is, amik kerekekkel rendelkeznek és tologatni kell őket a bőrön. Az elektromos eszközöknek pedig széles tárháza létezik. Ezek inkább a fogyás céljából végzett gyakorlatok során beállt izmok lazítására alkalmasak, illetve a vér- és nyirokkeringés serkentésére. Ez utóbbinak már van jelentősége, hiszen nemcsak a zsír, hanem a pangó nyirok is okozhatja egy-egy terület “puffadt” kinézetét. 

Előnye

a legolcsóbb, és könnyen hozzáférhető eszközök.

Hátránya

Az ilyen eszközök csak kiegészítésre alkalmasak, valódi fogyasztó hatásuk nincs. Igaz ugyan, hogy egyeseknél azonban a narancsbőr állapota javulhat alkalmazásukkal. A módszerrel a zsírsejtjeink száma nem, csak a térfogata csökken, így az átmeneti javulás után a visszahízás lehetősége mindig fennáll.

2) Nyomásterápia vagy hullámmasszázs készülékek

A hullámmasszázs lényege, hogy egy “zsákot” húzva a végtagokra (vagy akár a testre), lentről felfelé, illetve kívülről befelé egy nyomás hullám halad végig a végtagon, aminek egy présszerű hatása van a végtagra, kiürítve az érpályán kívül található, a szövetek közé halmozódott folyadékot. Ennek leginkább az ödémák, vizenyők kezelésben van jelentősége. Javítja a keringést, csökkenti a vizesedést és az anyagcsere során felszabaduló salakanyagok ürítését is javítja. Ez a folyamat szintén nagyon jó kiegészítője bármely fogyást célzó módszernek, de direkt fogyasztó hatása nincsen.

Előnye

Kétségtelenül a legjobb ödéma-csökkentő módszer. Valóban kiüríti a szövetek között reked vizet és a salakanyagok távázását is a legjobban támogatja.

Hátránya

Valódi fogyasztó hatása nincs, csak közvetett. A zsírödéma kezelésében érdemes alkalmazni, bár hatása sajnos ott már nem olyan, mintha tiszta ödémát kellene kiüríteni. A módszerrel a zsírsejtjeink száma nem, csak a térfogata csökken, így az átmeneti javulás után a visszahízás lehetősége mindig fennáll.

3) Elektromos otthoni fogyasztó övek

A fogysztóöveknek is két fajtája létezik. A klasszikus “fogyasztó” övek, csak azt szolgálják, hogy az adott területet melegen tartsák, “izzasszák”, ami az adott terület anyagcseréjének fokozását szolgálta az intenzív izommunka alatt.

Ma már a fogalom inkább az elektromos izomstimuláló eszközöket takarja. Ezek úgy működnek, hogy elektromos géllapokat helyeznek különböző testterületekre és ez az izmokat stimulálja. Ez gyakorlatilag a TENS technológia kozmetikai alkalmazása. A TENS bőrön keresztüli elektromos stimulációt jelet és izomfájdalmak kezelésre, illetve nem mozgatott izmok (pl.: átmeneti bénulás, ágyhozkötöttség, stb.) rehabilitációjára fejlesztették ki. Az áram hatására az izom ugyanolyan munkát végez, mintha mozgatnánk. Alakformáló hatása valóban van, sőt az izom körüli zsír méretének kismértékű csökkentésében is. 

Előnye

Az izmok mozgatásának, rehabilitációjának, fájdalomcsökkentésének nagyon jó módja.

Hátránya

A zsírszövet nem tűnik el az izom körül, csak annak mérete csökkenhet esetleg a kezeléssel. A módszerrel a zsírsejtjeink száma nem, csak a térfogata csökken, így az átmeneti javulás után a visszahízás lehetősége mindig fennáll.

4) Rádiófrekvenciás zsírbontás

A rádiófrekvencia is, hasonlóan az ultrahangos gépekhez, elektromágneses rezgések elvén működik, azonban ez a módszer alapja a hőtermelés. A szervezetbe juttatott rádiófrekvenciás hullámok hőt juttatnak a szövetek közé, melynek hatására kollagéntermelődés indul be, melynek bőrfeszesítő hatása van, valamint a sejtanyagcsere fokozó hatása miatt a zsírsejtekben található zsír mennyisége is bizonyos mértékben csökken, de a zsírsejteket nem bontja le! 

A rádiofrekvenciát a kozmetika bármely területén a különböző szöveti rétegek felmelegítésére használják. Legfontosabb alkalmazási területe a kötőszövet feszesítése, így a narancsbőr kezelése vagy a ránctalanítás.

Előnye

A rádiófrekvencia kiváló választás, ha a narancsbőrtől szeretnénk megszabadulni, vagy a megereszkedett bőrt szeretnénk feszesíteni a kötőszövet erősítésével.

Hátránya

Ha a zsírsejtjeink számát szeretnénk csökkenteni, vagyis tartós fogyásra vágyunk, akkor sajnos ez a technológia nem a megfelelő választás, ugyanis a rádiófrekvencia nem bontja le a zsírsejteket, csak a zsírsejtek anyagcseréjének fokozásával átmenetileg csökkenti a zsírsejtek méretét. A módszerrel a zsírsejtjeink száma nem, csak a térfogata csökken, így az átmeneti javulás után a visszahízás lehetősége mindig fennáll.

5) Kavitációs zsírbontás korábbi nevén ultrahangos zsírbontás

A különböző frekvenciával működő ultrahang gépeket különböző célokra lehet használni. Általánosan megállapítható, hogy minél magasabb a frekvencia, annál felületesebb a hatás, így fordítva működik, mint gondolnánk. 

Ultrahangot használnak az orvosok a diagnosztika területén, pl. terhességi vagy szív ultrahang, mikor nem várjuk, hogy valamilyen hatást váltson ki a szervezetünkben az ultrahang, hanem az a cél, hogy a hullámok visszaverődésével feltérképezzük az adott területet. Ennek frekvenciája 3-10 MHz (3.000.000 – 10.000.000 Hz) között van. Biológiai hatásuk azért nincs, mert intenzitásuk nagyon kicsi. 

kozmetikai gépek, melyekkel a szervezetben változást szeretnénk előidézni, általában – sokszor lényegesen – alacsonyabb frekvenciatartományban, és sokkal nagyobb intenzitással működnek. De melyek is ezek? 

A zsírbontást ígérő gépek közt találunk olyan gépeket, melyek mélymasszázst végeznek. Ezek a készülékek javítják a sejtek anyagcseréjét, serkentik a vér- és nyirokkeringést, azonban végleges zsírbontó hatásuk nincs. Ezeket a gépeket úgy lehet felismerni, hogy 1-5 MHz (1.000.000 és 5.000.000 Hz) közötti ultrahang frekvencián működnek, mely nem a végleges zsírbontásra alkalmas frekvencia. 

Ultrahangos készülékek 1-5 MHz frekvenciával

3 MHz körüli frekvencia: Arckezelés, hatóanyag bejuttatása

A 3 MHz (vagyis 3.000.000 Hz) körüli frekvencián végzett kozmetikai kezelések leginkább a bőrfelület, de leginkább arcbőr kezelésére alkalmasak, mert maximum 0,3-1 cm mélyen hatolna a bőrbe. Ez a frekvencia ezért az arc ultrahangos masszírozására, felfrissítésére, hatóanyagok bejuttatására a legalkalmasabb.

1 MHz körüli frekvencia (ultrahangos mélymasszázs néven ismert): Narancsbőr csökkentése

Az 1 MHz (vagyis 1.000.000 Hz) körüli ultrahangrezgések hatolnak a bőrbe a legmélyebben, így ezzel a frekvenciával akár 5 cm mélyre is be lehet hatolni a bőr alá, valamint kiváló anticellulit hatása van, vagyis csökkenti a narancsbőrt. Ezen kívül ez a frekvencia is növeli a sejtek áteresztő képességét, így hatóanyagok mélyebbre juttatásában is segít. Ezeket az ultrahangos mélymasszázst végző gépeket arra a célra érdemes használni, hogy a sejtmembránok áteresztő képességét növelve más kozmetikumok hatékonyságát fokozzák.

Előnye

Az ultrahangos mélymasszázst végző készülékek helyi keringésfokozásra képesek, illetve a sejtanyagcsere javítására. Kiegészítő eszközként alkalmazhatók, a narancsbőrre jó hatással lehetnek.

Hátránya

Összemossák őket a kavitációs zsírbontó gépekkel, pedig az ultrahangos mélymasszázst alkalmazó gépeknél a zsírsejtek száma nem csökken, így végleges hatásuk nincs, nem érhetünk el velük tartós változást.

Ultrahangos készülékek 40.000 Hz frekvenciával

A kavitációs (ultrahangos) zsírbontás során a sejtek közt vákuum keletkezik, ami szakaszosan összeomlik és megbontja a zsírsejtjeink falát, így a zsírsejtek száma csökken a szervezetben. Ez a folyamat csakis 30-50.000 Hz frekvenciájú ultrahangrezgések hatására megy végbe. 

Ezen belül is a 40.000 Hz (40 KHz) körüli frekvencia tekinthető a legbiztonságosabbnak, mert az ilyen alacsony frekvenciájú ultrahangrezgések jellemzője, hogy a bőr alatti zsírszövetben nyelődnek el, így a zsírsejtek célzott, végleges lebontását teszik lehetővé. A 40.000 Hz-es frekvencia tehát a makacs zsírpárnák (és persze a ruhaméret) jelentős csökkentésére, azaz kavitációs (ultrahangos) zsírbontásra használható. A kezelt testterületen nem keletkeznek új zsírsejtek, így az adott területen a visszahízásnak, jojó-effektusnak nincs esélye. Ily módon képes ténylegesen és tartósan csökkenteni a zsírsejtek számát, a zsírleszívással megegyező eredmény biztosítani, annak műtéti kellemetlenségei nélkül.

Előnye

A kavitáció zsírbontás (ultrahangos zsírbontás) azért forradalmi jelentőségű, mert a kavitációnak nevezett fizikai jelenség segítségével képes ténylegesen a zsírsejtek számát csökkenteni, így a zsírleszíváshoz hasonló eredményt biztosítani, annak műtéti kellemetlenségei nélkül. Kiemelendő, hogy az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek, konkrét eredményekre nincs garancia, de mindenképpen fájdalommentes és biztonságos módszer, mely célzott és tartós fogyasztást biztosít. A kavitációs zsírbontó kúra nyomán eltűnik a narancsbőr, és minimum 1 ruhaméret-csökkenésre is számíthatunk!

Láthattuk, hogy attól, hogy egy gép ultrahangos, még nem feltételen jelenti azt, hogy kavitációs zsírbontásra képes. Ezt ugyanis csak a bemutatott, 40.000 Hz frekvencia körüli tartományban működő gépek tudják, így mindig érdemes erről tájékozódni, mielőtt otthoni zsírbontó gépet vásárolnánk.

Annak a hátterében, hogy hosszú évek alatt sem sikerült a makacs zsírpárnákra és a narancsbőrre végleges megoldást találnunk, az áll, hogy adott számú zsírsejttel születünk, és az ultrahangos vagy más néven kavitációs zsírbontáson (és a zsírleszíváson) kívül nincs más módszer, ami ezek számát csökkentené. 

Ha más módszert választunk, maximum a zsírsejtjeink térfogata csökken, így az átmeneti javulás után a visszahízás lehetősége mindig fennáll.

Bővebben a kavitációs (ultrahangos) zsírbontásról

kavitációs zsírbontás egy sepciális ultrahang technológia. A módszer azon alapszik, hogy a 30-50.000 Hz közötti ultrahang hatására apró vákuumbuborékok jönnek létre, melyek elérve egy kritikus méretet összeomlanak (mintha kis feketelyukak lennének) és a körülöttük lévő sejtek membránját magukkal rántják. A zsírsejtek fala megbomlik, ennek hatására felszakad, a zsír és a benne tárolt méreganyagok a sejtek közötti térbe folynak, majd a szervezet természetes anyagcsere folyamatai által kiürülnek a szervezetből. 

Előnye

A kavitációs zsírbontó készülékek előnye, hogy a zsírsejtek számának csökkentésével tartós fogyást érhetünk el, hiszen ezek a sejtek életünk során nem termelődnek vissza, így jojó effektus nélkül szabadulhatunk meg a zsírpárnáktól.

Hogyan válassz kavitációs zsírbontó készüléket, módszert?

Mint láthatjuk az ultrahangnak nagyon sokféle hatása lehetséges. Így az ultrahangos zsírbontás egy túl általános, félrevezető kifejezés. Olyan, mintha azt mondanánk, hogy gépi takarítás, ami lehet poszívózás is, vagy teljes gőz és kárpittisztítás is.

Ha biztosra akarsz menni, és olyan gépet, módszert választani, ami valódi, végleges zsíreltüntetést eredményez, vagyis a zsírsejtek számát csökkenti, akkor kavitációs zsírbontót kell keresni. Sajnos azonban még ez sem ment meg minden csapdától, mivel a más ultrahangos eszközöket is megpróbálnak “kavitációsként” eladni. Ellenőrizd tehát, hogy az adott gép ultrahangos frekvenciája 20-50.000 Hz közé esik-e. Az energia pedig Wattban mérhető legyen (1-5 W/cm2). Magasabb energia már veszélyes lehet otthoni gép esetén.

A kavitációs zsírbontás milyen testrészeken használható?

Arról, hogy egy otthoni zsírbontó készülék valóban kavitációs zsírbontást végez, vagy nem, abból is megmondhatjuk, hogy milyen testrészeken ajánlott használni. Kavitációs zsírbontás ugyanis csak a mell alatti területeken használható, pl. has, hát, comb, fenék, kar, ahol a zsírpárnák a legnagyobb problémát jelentik. Azok a készülékek, melyek valódi kaviációs zsírbontást végeznek, így arcon, nyakon, dekoltázson nem használhatók. Így, ha egy kavitációs készülékről azt állítják, hogy arckezelésre alkalmas, akkor az valószínűsíthetően más frekvencián működik.

Az otthoni kavitációs zsírbontó és a szalongépek közt mi a különbség?

A szalonokban használt kavitációs zsírbontó gépek általában 40.000 Hz frekvencián működnek, így amennyiben egy otthoni gép is ezen a frekvencián működik, úgy azonos hatékonysággal bontja a zsírt, mint a szalongépek. 

Az otthoni kavitációs zsírbontó készülék különbözősége abban rejlik, hogy a fejlesztők az otthoni használat elvárásainak megfelelően alkották meg. Ennek érdekében az otthoni készülékbe olyan funkciók és tartozékok nem kerültek be, amelyeket csak a kozmetikusok használnak és az otthoni kezeléshez szükségtelenek (pl. hőérzékelő, színes digitális monitor, mini számítógép, állvány).

A másik jelentős különbség, hogy a szalonokban használt több millió forintos készülékek kombinált gépek, tehát egyéb kozmetikai kezeléseket is lehet velük végeznek.

A kavitációs zsírbontó készülék otthoni használata biztonságos?

A kavitációs zsírbontás (ultrahangos zsírbontás) során alkalmazott 40.000 Hz-es ultrahangrezgés kizárólag a bőr alatti zsírszövetre hat, az eljárás más szövetekben nem idéz elő változást. A kavitációs zsírbontásnak így tehát semmilyen káros hatása nincs. Otthoni zsírbontó készülékeknél fontos, hogy olyat válasszunk, mely megfelelő minősítéssel rendelkezik, állítható intenzitású, hogy mindig számunkra megfelelő fokozaton használhassuk a gépet.
 

Kapcsolódó fogyasztó termékeink:

Bezárás
×

Cart

Vásárolj még 15.000 Ft értékben az ingyenes kiszállításért!