Hogyan válassz zsírbontó - fogyasztó kezelést!

Akárhol is veszel igénybe akármilyen zsírbontó kezelést, abban biztos lehetsz, hogy az Neked pénzbe fog kerülni. Hogy többe vagy kevesebbe, hogy megéri-e vagy sem, az attól függ, hogy milyen szempontok alapján választasz. Éppen ezért nem árt körültekintően utánanézned a szóba jövő módszereknek, ahhoz pedig, hogy képes legyél kiválasztani a Számodra tökéletes zsírbontó módszert, mielőtt belekezdenünk a fő kérdés megválaszolásába, meg kell válaszolnunk egy újabb kérdést:

Miért zsírbontó kezelés? Miért nem elég a fogyókúra?

Azért, mert a “zsírbontás” és a “fogyasztás”, illetve a “zsírégetés” között hatalmas különbség van.

Fogyasztásnak nevezünk ugyanis mindent, ami egész testre vonatkozó, (vagyis nem célzott) általános súlyvesztést takar. A fogyókúra azonban csak átmeneti eredményt biztosít, életed során folyamatosan meg kell ismételned  az eredmény fenntartása érdekében. A „zsírégetés” fogalma és az ahhoz kapcsolódó módszerek is például a fogyasztás kategóriájába tartoznak, hiszen egész testre vonatkoznak és átmeneti a hatásuk.

Ezzel szemben a „zsírbontás” kifejezésben már eleve benne van, hogy bontani akarjuk a zsírt valahonnan.

A kulcsszó: “valahonnan”. És igen, valóban ez is a célja, hogy egy adott területről eltüntesd, vagy csökkentsd a zavaró zsírpárnát. Ezek között is lehet azonban különbséget kell tenni, hiszen vannak átmeneti, illetve végleges eredményt ígérő zsírbontó módszerek is. Utóbbiak, azaz a végleges eredményt ígérő  zsírbontó módszerek a valódi zsírbontó módszerek, hiszen ők nem csak célzottak, de hatásuk végleges is.

Miért?

A TITOK a zsírsejtek számának csökkentésében rejlik.

Ennek tudományos magyarázata, hogy adott számú zsírsejttel születünk, mely felnőtt korban már nem változik, csak azok mérete nő vagy csökken, ez okozza az emberi test fogyását-hízását.

És akkor itt jön a különbség a zsírbontó és a fogyasztó módszerek között.

A fogyasztó módszerek pusztán a zsírsejtek méretét tudják csökkenteni általánosan az egész testen, így hatásuk átmeneti, hiszen amint abbahagyod alkalmazásukat, a leadott zsír visszakúszik, így létrehozva a jól ismert jojó effektust.

A valódi zsírbontó módszerek ezzel ellentétben magukat a zsírsejteket pusztítják el, amik a későbbiekben már nem jönnek létre, hiszen ahogy mondtuk, számuk adott. Ezáltal az elért fogyás végleges, ráadásul pontosan ott szünteted meg a makacs zsírpárnákat, ahol szeretnéd.Tudtad?

A fogyókúrák, diéták, a különféle méregtelenítő és fogyasztó kezelések, a rendszeres edzések kivétel nélkül mind csak a zsírsejtek térfogatát csökkentik, ha azonban nem vigyázunk, oda az erőfeszítéseink eredményeként elért súlyveszteség, és az álom, hogy végleg lefogyjunk, szertefoszlik: az átmeneti javulás után, a visszahízás lehetősége mindig fennáll.

A biztos és végleges megoldás kulcsa tehát abban rejlik, hogy a zsírsejtek számát csökkentjük valamilyen módon.

A zsírsejtek számának csökkentésére ismert módszer a zsírleszívás, ami igen fájdalmas és drága, de tartós méretcsökkenést jelentő kezelés.

Szerencsére ma ma már létezik egy másik technológia is, mely képes a szervezetünkben található zsírsejtek számának csökkentésére, így tartós fogyást, illetve alakformálást biztosít, a visszahízás, vagyis JOJÓ effektus esélye nélkül. 

Mielőtt erre részletesebben rátérnénk, nézzük meg milyen zsírbontó vagy csak azt ígérő készülékekkel vagy gépi kezeléssel találkozhatunk, ha az interneten keresgélünk alakformálás, zsírbontás, vagy fogyás témájában.

Zsírbontó módszerek, amelyek valójában nem, csak nevükben azok

1.

Zsírbontó módszerek, melyek csak nevükben azok

Zsírbontó teák, kapszulák, ételek/étrendek

Ide tartoznak

  • a zsírbontó teák, amelyek valójában csak legfeljebb az anyagcserédet gyorsítják fel;
  • a zsírbontó tabletták, amelyek úgyszintén, csak még a pajzsmirigy funkciót is támogatják;
  • valamint a zsírbontó ételek, amik gyakorlatilag nem léteznek, hiszen olyan nincs, hogy az étel, amit beviszel a szervezetbe, zsírt égessen. Erre maximum a zsírbontónak mondott étrendek, azaz a diéták képesek.

Ami közös ezekben módszerekben, az az, hogy bár az anyagcsere fokozásával képesek a zsír bizonyos fokú égetésére, hatásuk általános, tehát egész testre hat, valamint abszolút átmeneti, tehát amint felhagysz alkalmazásukkal, az elért eredmény azonnal szertefoszlik.

Zsírbontó teák, kapszulák, ételek/étrendek összefoglalva:

Előnyként elmondhatjuk, hogy a zsírbontó teák, kapszulák, ételek/étrendek a legolcsóbb módjai az alakod karbantartásának.

Hátrányként azonban azt kell mondanunk, hogy csak kiegészítésre alkalmasak, valódi fogyasztó hatásuk nincs. A zsírbontó teák módszerével a zsírsejtjeink száma nem, csak térfogatuk csökken, így az átmeneti javulás után a visszahízás lehetősége mindig fennáll.

2.

Zsírbontó módszerek, melyek csak nevükben azok

Zsírbontó masszázsok, testtekercselés, valamint gélek, krémek, szérumok

A zsírbontó masszázsok általában nem a zsírt bontják, hanem a nyirokkeringést és a vérkeringést fokozzák a zsírban és a zsír körüli területen. Ennek megfelelően elmondhatjuk, hogy a zsírbontó masszázsok javítják a narancsbőr állapotát, de a zsírsejtek számát nem csökkentik, csak a méretüket. Hatásuk így csak átmeneti, ráadásul gyakran igen fájdalmasak.

A különböző krémek, gélek és szérumok célja a keringés fokozása, illetve a bőr anyagcseréjének felgyorsítása. Ezek csak a masszázsok kiegészítői, így nincsen zsírbontó hatásuk. A bőrre kent hatóanyagokkal ugyanis az a baj, hogy jó esetben is csak a bőr külső rétegét érik el, és le sem jutnak oda, ahol egyébként hatniuk kellene.

Ennek kiküszöbölésére jött be a köztudatba a testtekercselés, melynek célja a hatóanyagok mélyebbre juttatása azáltal, hogy hosszabban időznek a bőrön. A testtekercselés lényege, hogy a bőrre kent hatóanyagot egy fóliával körbetekercselik, és meghatározott ideig rajta hagyják. Nem létezik azonban olyan testtekercselési módszer, amely kellőképpen mélyre juttatná az alkalmazott hatóanyagokat, így a zsírsejtek száma továbbra is megmarad, végleges fogyást semmiképpen sem eredményez.

Zsírbontó masszázsok, testtekercselés, valamint a krémek, gélek, szérumok összefoglalva:

Előnyük, hogy a bőröd állapota szebb lesz és a kontúrja is változhat kicsit.

Hátrányuk, hogy nem érik el a kívánt látványos és végleges hatást, ráadásul egyetlen zsírbontó masszázs, testtekercselés vagy más fent említett kezelés nem oldja meg a problémát, több kezelés elvégzése szükséges a változáshoz, így a kezeléseket kúraszerűen kell elvégezni. A végösszeg így gyakorta igen magasra rúghat a végén.

3.

Zsírbontó módszerek, melyek csak nevükben azok

Fogyasztó övek, elektrolízis és mezoterápia

Fogyasztó övek alkalmazása során elektromos gél lapokat helyeznek különböző test területekre, és TENS technológia által elektromosan stimulálják az izmokat. Ezáltal az izom körüli zsír mérete kis mértékben csökkenhet is. A zsírsejtek számát azonban nem képesek csökkenteni, így az eredmény nem végleges, tehát nincs valódi zsírbontó hatásuk.

Elektrolízissel hatóanyagokat tudnak bejuttatni a bőr mélyebb rétegeibe. Elektromos zsírbontásnak is nevezik, noha nem az elektromosság, hanem a bejuttatott hatóanyag hatása érvényesül. A módszer lényege, hogy a testre helyezett pozitív és negatív pólus között egyenáramot (galvánáram) vezetnek át, és az a megfelelő töltéssel rendelkező hatóanyagokat elektromos úton mélyre juttatják.

A mezoterápia a bőr középső rétegét érintő vagy oda hatóanyagokat juttató eljárások összessége. Eredetileg az injekciók által történő hatóanyag bőrbe történő bejuttatását nevezték el így. Később megjelent a mikrotűs (vagy microneedle) technika, amikor kis görgőkkel szurkálják meg a bőrt és a bőrre kent hatóanyagok így jutnak be a mélyebb rétegekbe. A kezelések  eredményi egyénenként eltérőek lehetnek, konkrét eredményekre nincs garancia.

Bár mind az elektrolízis, mind a mezoterápia során képesek az anyagcserét fokozni és a használt hatóanyagokat mélyebbre juttatni, sajnos ez nem elég, általuk csak átmeneti fogyás és a kezelt felület egyenletes simasága érhető el. Ugyanis mivel szintén nem a zsírsejtek számát csökkentik, csak a méretüket, így nem nevezhetők valódi, végleges zsírbontó módszereknek.

Fogyasztó övek, elektrolízis és mezoterápia összefoglalva:

Előnyként elmondhatjuk, hogy mind a fogyasztó övek, mint az elektrolízis és a mezoterápia az izmok mozgatásának, rehabilitációjának, fájdalomcsökkentésének nagyon jó módja.

Hátrányuk, hogy a zsírszövet nem tűnik el az izom körül, csak annak mérete csökkenhet esetleg a kezeléssel. A módszerrel a zsírsejtjeink száma nem, csak a térfogata csökken, így az átmeneti javulás után a visszahízás lehetősége mindig fennáll.

4.

Zsírbontó módszerek, melyek csak nevükben azok

Rádiófrekvenciás zsírbontás és lipolézer

A lipolézeres kezelések során lágylézer fénnyel, vagyis alacsony intenzitású lézer fénnyel (650 – 910nm közötti hullámhosszakon) világítják meg  a bőrt, ami a sejtek, így a zsírsejtek anyagcseréjét fokozza, illetve membránjuk áteresztőképességét növeli. A lézeres kezelés hatására a zsírsejtek intenzív zsírleadás következtében összemennek, zsugorodnak. A lipolézer hatására gyors körfogat csökkenés érhető el, valamint társaihoz hasonlóan a bőr állapotára is pozitív hatással van. A kezelések  eredményi egyénenként eltérőek lehetnek, konkrét eredményekre nincs garancia.

Azonban mivel a zsírsejtek számát nem csökkenti, csak azok tartalmát, így az eredmény csak átmeneti lesz és nem végleges.

A rádiófrekvenciás zsírbontás a zsírsejtek membránjának áteresztőképességét rádióhullámokkal képes növelni, így hatóanyagot is képes bejuttatni. Ezt nevezzük tű nélküli mezoterápiának, hisz hatóanyagot juttat a bőr középső rétegébe, de nem tűvel. Alkalmazásával célzottan melegíthetjük a bőr középső és belső rétegét, ami fokozza a keringést és a zsírsejtek anyagcseréjét is. Vagyis a rádiófrekvenciás zsírbontás hatóanyagok nélkül képes létrehozni a fent részletezett hatásokat. A narancsbőr kezelésére alkalmas, de végleges zsírbontásra a rádiófrekvenciás módszerek sem képesek. Ennek oka, hogy csak a zsírsejtek méretét csökkentik, ám maguktól a zsírsejtektől nem szabadítanak meg, így azok bármikor újra megdagadhatnak, és így bizony Te is.:(  Tehát nincs valódi zsírbontó hatása.

Rádiófrekvenciás zsírbontás és lipolézer összefoglalva:

Előnye, hogy a rádiófrekvenciás zsírbontás kiváló választás, ha a narancsbőrtől szeretnénk megszabadulni, vagy a megereszkedett bőrt szeretnénk feszesíteni a kötőszövet erősítésével. ​

Hátránya, hogy ha a zsírsejtjeink számát szeretnénk csökkenteni, vagyis tartós fogyásra vágyunk, akkor sajnos ez a technológia nem a megfelelő választás, ugyanis a rádiófrekvenciás zsírbontás nem bontja le a zsírsejteket, csak a zsírsejtek anyagcseréjének fokozásával átmenetileg csökkenti a zsírsejtek méretét. A módszerrel a zsírsejtjeink száma nem, csak a térfogata csökken, így az átmeneti javulás után a visszahízás lehetősége mindig fennáll.​

Most, hogy sikeresen átverekedtük magunkat a zsírbontást övező félreértések halmazán, valamint kifejtettük a zsírbontásnak álcázott módszereket, végre elértünk ahhoz a részhez, ahol a valódi zsírbontás módszereit mutatjuk be.

Az alábbiakban sorra ismertetjük a kezeléseket, hatásukat, valamint áraikat is, méghozzá a friss, 2019-ben ismert magyarországi adatok alapján!

Előbb azonban említsük meg azt a zsírbontó módszert, amely sokáig egyedüliként volt képes véglegesen megszüntetni a zsírsejteket – ez pedig nem más, mint a műtéti zsírleszívás, ami rendkívül költséges és fájdalmas beavatkozás még ma is. A technológia fejlődésével napjainkban azonban már rendelkezésünkre állnak olyan módszerek, amelyek alkalmazásával pontosan ugyanazt az eredményt kapjuk, mint a műtéti zsírleszívás esetében, csak jóval barátságosabb áron és körülmények között.
Azt azonban érdemes megjegyeznünk itt előre, hogy nem mindegyik ilyen eljárás veszélytelen.

Zsírbontó módszerek, amik már valóban zsírt bontanak

1.

Zsírbontó módszerek, amik már valóban zsírt bontanak

Injekciós zsírbontás

Injekciós zsírbontás során az orvos a  kezelendő terület zsírszövetébe (például has, comb, fenék) természetes zsírbontó enzimet fecskendez, amely felszakítja a zsírsejteket, megemésztve azok sejtmembránját. Mivel így a zsírsejtek megszűnnek, a fogyás végleges lesz. A zsír a sejtekből kifolyik, majd a nyirokrendszeren keresztül eltávolításra kerül a szövetekből. Az injekciós zsírbontás 3-4 hetente ismételhető és 3-4 alkalomra van szükség a kívánt hatás eléréséhez. Mivel egyrészt rendkívül fiatal a módszer és számos komplikációt és szövődményt vonhat maga után, ezért kevésbé mondható biztonságosnak. Főleg, ha nem orvos vagy kellően szakképzett személy végzi. Az injekciós zsírbontás utáni 5 napban kerülni kell az intenzív fizikai tevékenységeket, valamint a kezelt területen történő kozmetikumok vagy masszázs alkalmazását. A kezelt területen a zsírpárna mérete fokozatosan csökken. A hatás 3-4 kezelést követően, vagyis két hónap elteltével látható csak.

Jelenleg két szabadalmazott injekció létezik erre a célra. Amerikában a Kybella, Európában pedig az Aqualyx. A Kybella csak az állkapocs alatti régióra lett engedélyezve, mivel egyes területeken zsírnekrózist okozott, amely zsírszövet elhalás, ami nem csak a zsírsejteket érinti, hanem a zsírsejtet környező területek károsodásával, maradandó hegesedésével is járt, ezen felül ritka szövődményként idegsérülés és nyelési zavar alakult ki. Az Aqualyx-szel (ami a Kybellában található deoxikólsav módosított formája) ilyen tapasztalatok nincsenek, noha megemlítendő, hogy az FDA még nem engedélyezte.

Mennyibe kerül egy injekciós zsírbontás kúra testrészenként (például a has esetében)? 120 000 – 480 000 forintig terjed, dózistól és márkától függően.

Injekciós zsírbontás összefoglalva:

Előnye, hogy végleges és célzott zsírbontást tesz lehetővé.

Hátránya azonban az, hogy mindamellett, hogy rendkívül fiatal módszer, még kockázatos is. Számos komplikációt vonhat ugyanis magas után.

2.

Zsírbontó módszerek, amik már valóban zsírt bontanak

Zsírfagyasztás (cryolipolizis, kriolipolízis)

A zsírfagyasztás alapelve az, hogy a testi zsír hideg hatására megdermed. Zsírfagyasztás hatására a zsírsejtek tartalma kikristályosodik, a sejtek elpusztulnak, majd a szervezet a természetes salaktalanító folyamaton útján eltávolítja azokat.

Először általában – ahogy más kezeléseknél is – konzultáció szükséges, hiszen például 18 év alatt, magas vérnyomás és szívbetegség esetén nem alkalmazható ez a fajta kezelés.

Ezt követően, ahhoz, hogy a zsír megfelelően lehűljön, a bőrt -5, -10 C°-os hőmérsékletnek teszik ki. Mindemellett vákuummal meg is szívják az adott bőrterületet, hogy csak az adott terület hűljön le, a zsír pedig csak akkor hűl le a megfelelő hőmérsékletre, ha már a felette lévő szövetek is lehűltek. Sajnos ennek megfelelően a fagyási sérülések kockázata is benne van a pakliban.

Hogy a szövődmények száma milyen mértékű, arról a szalonok eltérően nyilatkoznak. Tény, hogy a fagyási sérülésen kívül, a vákuum alkalmazása miatt jelentkező ödéma, átmeneti bevérzés, véraláfutás vagy elszíneződés szintén a zsírfagyasztás kockázati tényezői között szerepelnek. Pontos adatok a szövődményekkel kapcsolatban azért sem ismertek, mivel a zsírfagyasztás az egyik legfiatalabb gépi kozmetikai kezelés. A klinikai gyakorlatban csak az utóbbi 10 évben vonult be világszerte, Európában pedig csak pár éve alkalmazzák, ráadásul egy ilyen szalongép megvásárlása nem igényel végzettséget, így mindenképpen jól nézz utána a kezelést végző cégnek vagy személynek, mert szakszerűtlen alkalmazás esetén hosszú távon komoly egészségkárosító hatása lehet.

A kezelt területen a zsírpárna mérete fokozatosan csökken, majd végleg elpusztul. A hatás 2-3 hetente végzett 3-4 alkalmas kezelést követően,  vagyis két hónap elteltével látható. Elmondhatjuk, hogy ez egy célzott és végleges eredményt biztosító valódi zsírbontó módszer.

Mennyibe kerül egy kúra testrészenként (például a has esetében)? Ára 270 – 540 000 forintig terjedhet, attól függően, hogy kisebb, vagy nagyobb testrész esetén veszed igénybe.

Zsírfagyasztás összefoglalva:

Előnye, hogy végleges és célzott zsírbontást tesz lehetővé.

Hátránya azonban az, hogy mindamellett, hogy rendkívül fiatal módszer, még kockázatos is. Számos komplikációt vonhat ugyanis magas után.

3.

Zsírbontó módszerek, amik már valóban zsírt bontanak

HIFU fogyasztás

pár éves múltra visszatekintő HIFU fogyasztás egy intenzíven fókuszált ultrahangos technológia, mely esetében az ultrahang célzott égető hatását használják ki.
Az ultrahangos zsírbontás másik vállfajától, azaz a következő pontba foglalt ultrahangos kavitációtól teljesen eltérő jelenségről van szó, a HIFU fogyasztás során a technológia ugyanis megégeti a zsírsejteket és közvetlen környezetüket. A hő hatása nem szelektál a sejtek között, és hatása is drasztikusabb. A kezelést fájdalom is kíséri, de a legtöbb esetben csak szurkáló, meleg érzetről számolnak be a páciensek. Csont felett a fókuszált ultrahang által keltett hőhatás a csonthártyában lévő idegeket ingerelve fokozhatja a fájdalomérzetet. A HIFU fogyasztás esetében hő hatására kicsapódásos szövetelhalás történik, az ultrahang fókuszpontjába becélzott sejteket roncsolja.
 
Ahova célozzuk a testen belül, ott a szövetek akár 75 °C-ig felmelegedhetnek. A célzás nem milliméterben meghatározott pontosságú, hanem 8-15 mm között van a célzott terület.
 
A HIFU fogyasztás hatása hőn, vagyis égetésen alapszik, így rendkívül fontos, hogy pontosan be legyen mérve a zsírréteg vastagsága, hogy az csak azt a réteget érje. Ezzel a technológiával ugyanis rossz célzás esetén erek, idegek, kötőszövet is sérülhet.
 

Mennyibe kerül egy kúra testrészenként (például a has esetében)? Ára a kezelendő testtáj méretétől függően 200 – 499.000 Ft

HIFU fogyasztás összefoglalva:

Előnye, hogy végleges és célzott zsírbontást tesz lehetővé.

Hátránya azonban az, hogy mindamellett, hogy rendkívül fiatal módszer, még kockázatos is. Számos komplikációt vonhat ugyanis magas után.

4.

Zsírbontó módszerek, amik már valóban zsírt bontanak

Kavitációs zsírbontás (ultrahangos zsírbontás)

A 30 éves múltra visszatekintő ultrahangos, más néven kavitációs zsírbontás alkalmazásával célzottan és véglegesen tüntethető el a nem kívánt zsír a test különböző területeiről.

A kavitációs zsírbontás lényege, hogy a 40 000 Hz frekvencia által létrehozott kavitáció hatására vákuumbuborékok keletkeznek a zsírszövetben, amik összeroppanva felszakítják a zsírsejtek membránját és így véglegesen tönkreteszik azokat. A zsírsejtek tartalma a nyirokrendszeren, majd a vénákon keresztül a májba kerül további feldolgozásra, majd a széklettel és vizelettel távozik. A zsírsejtek ez esetben is végleg eltűnnek, ezért lesz a kavitációs zsírbontás hatása végleges.

A technológia biztonságosságát az is bizonyítja, hogy már nem csak a szépség- illetve esztétikai szalonok kínálatában, de otthoni készülékként is beszerezhető egy ilyen gép.

Egy kavitációs zsírbontás kezelése 45 percet vesz igénybe. A kezeléseket 4 naponta lehet ismételni, hogy legyen ideje a szervezetnek feldolgozni a zsírsejtekből kiürülő zsírt.

Egy kavitációs zsírbontó kúra, ami egy kezelési felület centiméterekben mérhető zsírbontását jelenti, 10-15 kezelést foglal magába.

Mennyibe kerül egy zsírbontó kúra testrészenként (például a has esetében)? Ára 80 – 190 000 Ft.

Kavitációs zsírbontás (ultrahangos zsírbontás) összefoglalva:

Előnye, hogy végleges és célzott zsírbontást tesz lehetővé, mindezt pedig számos tapasztalat és több éves múlt bizonyítja. 

Hátránya azonban az, hogy szépségszalonokban igénybe véve rendkívül költséges lehet.

Nem mindegy, milyen ultrahang.

A különböző frekvenciával működő ultrahang gépeket különböző célokra lehet használni. Általánosan megállapítható, hogy minél magasabb a frekvencia, annál felületesebb a hatás, így fordítva működik, mint gondolnánk. 

De milyen frekvencia mire képes és honnan tudod eldönteni, hogy az adott ultrahangos készülék képes e a valódi zsírbontásra (nevezetesen arra, hogy véglegesen megszabadítson a zsírpárnáidtól)?

Nézzük meg, a legmagasabb (és egyben zsírbontásra ezáltal alkalmatlan) frekvenciától kezdve!

3-10 MHz körüli ultrahang frekvencia: Orvosi diagnosztika

Ultrahangot használnak az orvosok a diagnosztika területén, pl. terhességi vagy szív ultrahang, mikor nem várjuk, hogy valamilyen hatást váltson ki a szervezetünkben az ultrahang, hanem az a cél, hogy a hullámok visszaverődésével feltérképezzük az adott területet. Ennek frekvenciája 3-10 MHz (3.000.000 – 10.000.000 Hz) között van. Biológiai hatásuk azért nincs, mert intenzitásuk nagyon kicsi. 

szepitogepek-ultrasound-hifu-arckezeles

3 MHz körüli ultrahang frekvencia: Arckezelés, hatóanyag bejuttatása

A 3 MHz (vagyis 3.000.000 Hz) körüli frekvencián végzett kozmetikai kezelések leginkább a bőrfelület, de leginkább arcbőr kezelésére alkalmasak, mert maximum 0,3-1 cm mélyen hatolna a bőrbe. Ez a frekvencia ezért az arc ultrahangos masszírozására, felfrissítésére, hatóanyagok bejuttatására a legalkalmasabb.

narancsbor-ellen

1 MHz körüli ultrahang frekvencia (ultrahangos mélymasszázs néven ismert): Narancsbőr csökkentése

Az 1 MHz (vagyis 1.000.000 Hz) körüli ultrahangrezgések hatolnak a bőrbe a legmélyebben, így ezzel a frekvenciával akár 5 cm mélyre is be lehet hatolni a bőr alá, valamint kiváló anticellulit hatása van, vagyis csökkenti a narancsbőrt. Ezen kívül ez a frekvencia is növeli a sejtek áteresztő képességét, így a hatóanyagok mélyebbre juttatásában is segít. Ezeket az ultrahangos mélymasszázst végző gépeket arra a célra érdemes használni, hogy a sejtmembránok áteresztő képességét növelve más kozmetikumok hatékonyságát fokozzák.

Fontos tudnivaló! A zsírbontást ígérő gépek közt találunk olyan gépeket, melyek mélymasszázst végeznek. Ezek a készülékek javítják a sejtek anyagcseréjét, serkentik a vér- és nyirokkeringést, azonban végleges zsírbontó hatásuk nincs. Gyakorta összemossák őket a kavitációs zsírbontó gépekkel, pedig az ultrahangos mélymasszázst alkalmazó gépeknél a zsírsejtek száma nem csökken, így végleges hatásuk nincs, nem érhetünk el velük tartós változást

0.4 MHz, azaz 40 000 Hz körüli ultrahang frekvencia (kavitáció néven ismert): Valódi zsírbontás

A kavitációs (ultrahangos) zsírbontás során a sejtek közt vákuum keletkezik, ami szakaszosan összeomlik és megbontja a zsírsejtjeink falát, így a zsírsejtek száma csökken a szervezetben. Ez a folyamat csakis 30-50.000 Hz frekvenciájú ultrahangrezgések hatására megy végbe. 

Ezen belül is a 40.000 Hz (40 KHz) körüli frekvencia tekinthető a legbiztonságosabbnak, mert az ilyen alacsony frekvenciájú ultrahangrezgések jellemzője, hogy a bőr alatti zsírszövetben nyelődnek el, így a zsírsejtek célzott, végleges lebontását teszik lehetővé. A 40.000 Hz-es frekvencia tehát a makacs zsírpárnák (és persze a ruhaméret) jelentős csökkentésére, azaz kavitációs (ultrahangos) zsírbontásra használható. A kezelt testterületen nem keletkeznek új zsírsejtek, így az adott területen a visszahízásnak, jojó-effektusnak nincs esélye. Ily módon képes ténylegesen és tartósan csökkenteni a zsírsejtek számát, a zsírleszívással megegyező eredmény biztosítani, annak műtéti kellemetlenségei nélkül.

Miért a kavitációs zsírbontás a megfelelő választás, ha véglegesen és célzottan akarsz lefogyni?

A kavitáció zsírbontás (ultrahangos zsírbontás) azért forradalmi jelentőségű, mert a kavitációnak nevezett fizikai jelenség segítségével képes ténylegesen a zsírsejtek számát csökkenteni, így a zsírleszíváshoz hasonló eredményt biztosítani, annak műtéti kellemetlenségei nélkül. Mindenképpen fájdalommentes és biztonságos módszer, mely célzott és tartós fogyasztást biztosít. A kavitációs zsírbontó kúra nyomán eltűnik a narancsbőr, és minimum 1 ruhaméret-csökkenésre is számíthatunk! Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek. Konkrét eredményekre nincs garancia.

Vigyázz magadra!

Láthattuk, hogy attól, hogy egy gép ultrahangos, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy kavitációs zsírbontásra is képes.
Ez azért fontos, mert napjainkban számos egyszerű, de valódi zsírbontó hatásra nem képes, ultrahangosnak mondott gépet igyekeznek a gyanútlan vásárlónak eladni. Azok azonban általában pusztán helyi vérkeringést serkentő gépek, és kizárólag hatóanyag bejutattására alkalmasak, semmilyen zsírbontó hatásuk nincsen.

Ezt ugyanis csak az imént bemutatott, 30 - 50.000 Hz frekvencia közötti tartományban működő gépek tudják, így mindig érdemes a megvásárolandó eszköz ultrahang frekvencia tartományáról tájékozódni, mielőtt otthoni zsírbontó gépet vásárolnál.

A legegyszerűbb módszer arra, hogy különbséget tudj tenni:

1. Ha a reklámozott eszköz kicsi és kézbe vehető, nem fogja elérni a kívánt eredményt. Miért? Képzeld el, mekkora gép egy szalonbeli kavitációs zsírbontó gép – segítünk: nagy! Még az otthoni kavitációs zsírbontó gépek is egy focilabda nagyságának felelnek meg, ami bár jóval kényelmesebb, mégsem egy kézbe vehető készülék. Amennyiben tehát az általad látott készülék kicsi és kézbe vehető, egészen biztosan nem alkalmas a makacs zsírpárnák kavitációval történő megszüntetésére, ugyanis röviden és tömören, egy ekkora készülékben nem fér el az a műszaki tudás, ami ehhez szükséges.

2. Ha a reklámozott otthoni eszköz azt állítja, hogy egyszerre lehet használni zsírbontásra, az arc ráncaira és a megereszkedett bőrre is. Csakhogy ez nem lehetséges, ugyanis ez maximum kombinált technológiájú szalongépek esetén fordulhat elő - amik több millió forintba kerülnek. Egy valódi kavitációs zsírbontó gép azonban nem alkalmazható tested bármely részén, ugyanis azt csak és kizárólag melltől lefelé lehet alkalmazni.

3. Mindig olvass utána a terméknek a magyar web más berkeiben is! Milyen véleménnyel vannak az adott termékről az azt forgalmazó webshop honlapján kívül? A termék gyártójának van honlapja?

4. Érdemes utánanézni magának a webshopnak is, ahol a “kihagyhatatlan ajánlatot” látod. Minden bizonnyal Te is hallottál már horror sztorikat weboldalakról, akik bezsebelték a gyanútlan online vásárló pénzét, majd soha nem küldték ki neki a csomagot, vagy ha meg is érkezett, a vásárló azt kívánta, bár ne is kapta volna meg... Nos, ez igazán nem a vásárló hibája, és nem is azt mondjuk, hogy az összes online webshop az Ördög találmánya - ám némi odafigyeléssel bárki kiszúrhatja, ha egy adott webshop nem minőségi termékeket és szolgáltatást nyújt.

A Forever Slim kavitációs zsírbontó készülék milyen testrészeken használható?

Arról, hogy egy otthoni zsírbontó készülék valóban kavitációs zsírbontást végez, vagy nem, abból is megmondhatjuk, hogy milyen testrészeken ajánlott használni. Kavitációs zsírbontás ugyanis csak a mell alatti területeken használható, pl. has, hát, comb, fenék, kar, ahol a zsírpárnák a legnagyobb problémát jelentik. Azok a készülékek, melyek valódi kaviációs zsírbontást végeznek, így arcon, nyakon, dekoltázson nem használhatók. Így, ha egy kavitációs készülékről azt állítják, hogy arckezelésre alkalmas, akkor az valószínűsíthetően más frekvencián működik.

A Forever Slim otthoni kavitációs zsírbontó és a szalongépek közt mi a különbség?

A szalonokban használt kavitációs zsírbontó gépek általában 40.000 Hz frekvencián működnek, így amennyiben egy otthoni gép is ezen a frekvencián működik, úgy azonos hatékonysággal bontja a zsírt, mint a szalongépek. 

Az otthoni kavitációs zsírbontó készülék különbözősége abban rejlik, hogy a fejlesztők az otthoni használat elvárásainak megfelelően alkották meg. Ennek érdekében az otthoni készülékbe olyan funkciók és tartozékok nem kerültek be, amelyeket csak a kozmetikusok használnak és az otthoni kezeléshez szükségtelenek (pl. hőérzékelő, színes digitális monitor, mini számítógép, állvány).

A másik jelentős különbség, hogy a szalonokban használt több millió forintos készülékek kombinált gépek, tehát egyéb kozmetikai kezeléseket is lehet velük végeznek.

A Forever Slim kavitációs zsírbontó készülék otthoni használata biztonságos?

A kavitációs zsírbontás (ultrahangos zsírbontás) során alkalmazott 40.000 Hz-es ultrahangrezgés kizárólag a bőr alatti zsírszövetre hat, az eljárás más szövetekben nem idéz elő változást. A kavitációs zsírbontásnak így tehát semmilyen káros hatása nincs. Otthoni zsírbontó készülékeknél fontos, hogy olyat válasszunk, mely megfelelő minősítéssel rendelkezik, állítható intenzitású, hogy mindig számunkra megfelelő fokozaton használhassuk a gépet.
 

Szeretnél végre egy olyan megoldást, ami egyszer s mindenkorra eltünteti makacs zsírpárnáidat a hasadról, fenekedről, combjaidról vagy akár a felkarodról?
Nem akarsz és nincs is időd
drága szalonkezelésekre járni? Ugyanakkor egy valóban hatékony és biztonságos technológiára vágysz?
Akkor a Forever Slim Otthoni Kavitációs Zsírbontó gépet meg kell ismerned!

Kapcsolódó fogyasztó termékeink:

Bezárás
×

Cart

Vásárolj még 15.000 Ft értékben az ingyenes kiszállításért!