IPL szőrtelenítés (vagy más néven villanófényes szőrtelenítés) segítségével évekig tartó, sima bőrt varázsolhatsz magadnak – bár ha már a varázslatnál tartunk, ez sem megy egy varázsütésre. De mennyi az annyi? Mikor érdemes elkezdened a villanófényes szőrtelenítő kúrát, hogy nyárra már sima lábakkal szaladgálj a strandon? Cikkünkből kiderül, hogy mikorra érdemes időzítened a kezeléseket.

Az otthoni IPL szőrtelenítés során egy kezeléssorozat végére érheted el az áhított, hosszú távon szőrmentes állapotot. Ráadásul napjainkban már nem is kell drága szalonokba járnod IPL szőrtelenítés elvégzéséhez, egy saját IPL szőrtelenítő géppel ugyanis már kényelmesen, diszkréten és költséghatékonyan intézheted el a bosszantó szőrszálakat. Hogy milyen előnyökkel jár az, ha valaki IPL szőrtelenítésre adja a fejét, korábban már írtunk, most azonban arról fogunk beszélni, hogy mikor ajánlott az IPL szőrtelenítés elkezdése, ha mondjuk nyáron már nincs kedved a szőrtelenítéssel bíbelődni.

Már egy IPL szőrtelenítő kezeléssorozat után elérheted az évekig tartó szőrtelen bőrt!
Már egy IPL kezeléssorozat után elérheted az évekig tartó szőrtelen bőrt!

IPL szőrtelenítés otthon – Mikor érdemes elkezdeni? 

Az otthoni IPL szőrtelenítő gépek esetén, ha kéthetente használjuk a gépet, ahogy az elő van írva, akkor a teljes test leszőrtelenítése átlagosan 4-6 hónapot vehet igénybe. Ez persze sok tényezőtől függ, de nagyjából erre számíthatunk, ugyanis az éppen növekedési fázisban lévő szőrök kiirtásával az alvó állapotban lévő szőrtüszők is felébrednek, ami átlagosan 2 hetet vesz igénybe. A gépet addig kell használnunk, míg az összes szőrszál kikopik, hogy utána évekre szőrtelenek lehessünk! 

Ennek tudatában érdemes már télen elkezdeni az otthoni IPL szőrtelenítő kezeléseket, hogy mire jön a jó idő és előkerül a szoknya és rövidnadrág, addigra teljesen megszabaduljunk a szőrszálaktól! Ez azt jelenti, hogy ha kéthetente kell csak használnunk a gépet, akkor két kezelés között szőrösen kell járkálni? Ez még télen sem lenne kellemes, igaz? De szerencsére nem így van! IPL szőrtelenítés során a kúrák között nemcsak lehet, de ajánlott is a borotva használata. 

Tudtad? 
Az otthoni IPL szőrtelenítő kezeléseket télen a leghatásosabb végezni! 

IPL szőrtelenítés – Miért a téli hónapok ideálisak? 

Az IPL szőrtelenítés annak a személynek kedvez, aki alapvetően sötét szőrzettel és világos bőrrel rendelkezik. Minél sötétebb a szőrünk, és minél világosabb a bőrünk, annál hatásosabban használhatjuk az IPL technológiát. Nyáron azonban, mivel sokat tartózkodunk a napon, bőrünk sötétebb és szőrünk világosabb lesz. Ez azonban csökkenti az IPL szőrtelenítés hatását, így előfordulhat, hogy bőrünk védelme érdekében alacsonyabb intenzitáson kell használnunk az otthoni IPL szőrtelenítő gépet.

Nyáron továbbá nagy a veszélye annak, hogy egy kiadós strandolást követően leég a bőrünk. Ilyenkor mindenképpen várnunk kell egy pár napot, míg újra használhatjuk az otthoni IPL szőrtelenítő gépet, így tartósabb strandolás, nyaralást követően akár hosszabb időre is meg kell szakítanunk a kúrát, amivel még tovább halasztjuk a szőrtelenítés eredményét.

Mi a helyzet a szoláriummal?

A szolárium és a barnító krém szintén gyengíti az IPL szőrtelenítés hatékonyságát, ugyanúgy, mint a nyári napfény. Ebben az esetben is előfordulhatnak esetleg olyan enyhe leégések, mely után pár napot szükséges kihagynunk, illetve bizonyos esetekben a szőrtelenítő gép intenzitását is alacsonyabbra kell állítanunk. Így amennyiben IPL szőrtelenítésre szánnánk el magunkat, akkor el kell döntenünk mi a fontosabb abban a pár hónapban, amíg a kúra tart: barnának lenni, vagy szőrtelenedni. Utána természetesen indulhat a napozás!

Több kérdésed is felmerült az IPL szőrtelenítés kapcsán? Ne aggódj, ide kattintva megválaszoljuk azokat a kérdéseket is, amiket eddig nem mertél feltenni az IPL szőrtelenítésről!

Milyen IPL, azaz villanófényes szőrtelenítő gép kell Neked?

Mindez szép és jó, és Te nagyon szívesen befektetnél egy minőségi és hatékony villanófényes szőrtelenítő gép beszerzésébe – de fogalmad sincs, hogy milyen szempontok alapján kellene azt kiválasztanod és a szempontok alapján egyáltalán milyen szőrtelenítő gép jöhetne szóba? Pánikra semmi ok! Mi közérthetően összeszedtünk Neked minden fontos információt és segítünk eligazodni Neked az IPL, azaz villanófényes szőrtelenítő gépek labirintusában!

Szegedi Nóra

 

villanofenyes-szortelenites-szepitogepek

Milyen szempontok alapján válassz IPL szőrtelenítőt?

Szakértői tanulmányunkból megtudhatod!

Bezárás
-8.000 Ft gépekre
Sajnos nem nyertél
-5.000 Ft gépekre
Ingyenes szállítás
20% gélekre
-3.000 Ft gépekre
-8.000 Ft gépekre
Sajnos nem nyertél
-5.000 Ft gépekre
Ingyenes szállítás
20% gélekre
-3.000 Ft gépekre
Pörgess most és nyerj!

Iratkozz fel hírlevelünkre és tedd próbára szerencséd!

20% gélekre
Sajnos nem nyertél
-5.000 Ft gépekre
Ingyenes szállítás
20% gélekre
Sajnos nem nyertél
-5.000 Ft gépekre
Ingyenes szállítás
Pörgess most és nyerj!

Add meg e-mail címed, neved és teszteld szerencsédet!  

A kuponkód akciós termékekre is beváltható.

×

Cart

Vásárolj még 15.000 Ft értékben az ingyenes kiszállításért!