Napjainkban már sok lehetőség áll rendelkezésére annak, aki tartósan meg akar szabadulni a zsírpárnáitól. Aqualyx zsírbontó injekció, HIFU, zsírfagyasztás, kavitációs zsírbontás. A probléma csak az, hogy bár vannak nagy múltú, biztonságos módszerek (ilyen a kavitációs zsírbontás), az olyan módszerekről, mint az injekciós zsírbontás, alig tudunk valamit, köszönhetően fiatal mivoltának. De ne aggódj, orvosszakértőnk most lerántja a leplet az egyik legfontosabb kérdésről: mi van egyáltalán az Aqualyx zsírbontó injekcióban?

Korábban már beszéltünk arról, hogy egészen pontosan mi is az az injekciós zsírbontás és hogyan zajlik egy injekciós zsírbontó kezelés. Erről itt tudsz tájékozódni, most viszont részletesen átvesszük, hogy mi is található abban a bizonyos zsírbontó injekcióban – nem mindegy ugyanis, hogy mit fecskendeznek a testedbe.

Kezdjük először ott, hogy a zsírbontás kémiai lehetősége, vagyis az injekciós zsírbontás régóta foglalkoztatta az orvostudományt. Mint ahogy az lenni szokott, először nem is esztétikai felhasználása, hanem a vérzsírok bontása vált a kutatások céltáblájává. De miről is van szó pontosan?

Zsírok oldása a szervezetedben

Ahhoz, hogy megértsd, miért és mi van az Aqualyx zsírbontó injekció hatóanyagában, beszéljünk egy kicsit a zsírokról, amik a szervezetedben többféle formában vannak jelen.

A zsírok vízben nem oldhatók, így felszívódásukhoz, illetve vérben történő szállításukhoz emulgeálni, azaz szállíthatóvá kell tenni őket, pont úgy, ahogy a mosogatószer oldja le a zsírt. Na erre a feladatra a szervezetben több megoldás is létezik. Igazából ezt nem is zsírbontásnak, csak “zsíroldásnak” kellene nevezni.

injekcios-zsirbontas-szepitogepek
Zsírok.. de miként is vannak jelen szervezetünkben?

Zsír bontása a saját testedben

A zsíroldás első lépése a bélben történik, ahol a zsírokat az epesavak teszik vízben szállíthatóvá, más szóval emulgeálják azokat. Na de a zsírokat a vérbe jutva is emulgeálni kell vagy fehérjéhez kötni, máskülönben a triglicerid, szabad zsírsav és koleszterin formájában tengődő zsírok kicsapódnának és elzárnák az ereket. 

A vérben és a szövetekben az emulgeálást tehát a lecitin, vagyis a foszfatidil-kolin nevű anyag végzi. Visszatérve a mosogatószeres hasonlatra, ez pontosan olyan, mint a mosószer. 

Egyébként a sejtek membránja is ilyen anyagból épül fel. Gondolj csak a szappanbuborékra! A sejtek membránja pont olyan, mintha két szappanbuborék lenne egymáson. 

Itt térünk rá az Aqualyx zsírbontó injekció lényegére, ugyanis annak feladata első körben a zsírsejtek membránjának, és nem a bennük lévő zsírnak a bontása.

Aqualyx zsírbontó injekció, ami minden sejtre hat, és ez nem jó

Az injekciós zsírbontás módszerét gyakorta azzal a mottóval reklámozzák, miszerint csak zsírbontó injekcióban található hatóanyag csak a zsírsejtekre hat.

Itt kell megállnunk és végiggondolnunk egy fontos tényt.

A szervezetben minden sejt membránja ugyanúgy épül fel. Vagyis azt állítani, hogy az Aqualyx zsírbontó injekció csak a zsírsejtek membránját oldja, elég nagy ferdítés… és rendkívül félrevezető.

A zsírpárnák valóban nagyrészt pusztán csak zsírsejtekből állnak, de ne feledd, hogy mindig jelen vannak más kötőszöveti sejtek is. Ezek mennyisége mélységtől, területtől is függ, így az Aqualyx zsírbontó injekció és az injekciós zsírbontás egyáltalán nem mondható veszélytelennek. Alkalmazása igenis nagy körültekintést igényel, és nem lehet annyival elintézni, hogy a “zsírbontó enzimek csak a zsírsejtek membránját bontják”.

De lássuk csak most már konkrétan: mi van a zsírbontó injekcióban?

Aqualyx zsírbontó injekció tartalma kezdetben: a lecitin

Az orvostudományban a lecitint, vagyis a foszfatidil kolint először a vérzsírok bontására kezdték alkalmazni, már az 1960-as években. 1966-ban leközölték, hogy zsírembólia oldására is alkalmas és liposatbil, illetve Lipodissolve neveken ilyen célból forgalomba is került Európában (Amerikában nem).

A 2000-es évek elején elkezdték esztétikai célokra is alkalmazni, és mindenféle engedélyek nélkül a nem kívánt zsírpárnákba fecskendezték, ahol esetenként szép eredményeket értek el. Sajnos azonban sok mellékhatás is jelentkezett, úgy, mint

  • maradandó hegesedés
  • bőr behúzódások
  • deformitások
  • fájdalmas, múlni nem akaró becsomósodások az injekció helyén.

2007-ben az amerikai egészségügyi hatóság, más néven az FDA, levélben hívta fel az orvosok figyelmét a félrevezető gyakorlatra. Így a lecitin ilyen formában történő alkalmazása a mai napig sehol nem megengedett, noha lehet vele találkozni.

fogyas-tippek-injekcios-zsirbontas
Formás alak, de megéri minden áron?

Aqualyx zsírbontó injekció epesavval

Mivel a lecitin alkalmazása zsákutcát jelentett injekciós zsírbontás berkein belül, a másik ötlet az epesavak alkalmazása lett.

Mint kiderült, az epesavak helyileg hasonló problémát okozhatnak, mint a lecitinnél felsorolt kockázatok, de ezt úgy oldották meg, hogy az epesavakat mikro-zselatinos oldat formájában hozták létre, melyekből az epesavak fokozatosan szabadulnak fel, így nem okoznak gyors helyi reakciót.

Ettől függetlenül azonban a sejtmembrán oldásának problémája ez esetben is jelen van.

Ez Amerikában először Kybella néven került forgalomba, ám mivel nagyobb területeken alkalmazva az előbb említett mellékhatások létrejöttek, csak az áll alatti területre engedélyezték azt.

Európában a mikro-zselatinos epesavak (vagyis azok közül a dezoxilólsav) Aqualyx néven kerültek forgalomba és jelenleg ez az a szer, amit injekciós zsírbontásra alkalmaznak. Igazából nem bontja a zsírt, mert azt a zsíremésztő enzimek (lipáz) bontanák, hanem “oldja azt”, így a kezelt szövetekből könnyebben elszállításra kerül a nyirok, majd vérereken keresztül.

Noha az Aqualyx zsírbontó injekció jelenleg még a “legbiztonságosabb” változata az injekciós zsírbontás hatóanyagainak, sajnos a bőr alatti csomósodás ezzel a készítménnyel is fennáll, maradandó mellékhatásként.

Injekciós zsírbontás helyett más megoldás

Ahogyan azt már a cikkünk elején felvázoltuk, napjainkban már más lehetőségek is fennállnak azok számára, akik visszahízás nélküli fogyást szeretnének elérni. Ezek közül is a legrégebbi és bizonyítottan legbiztonságosabb megoldás a kavitációs zsírbontás, ami nem csak, hogy nem igényel tűszúrást, vágást, vagy bármiféle beavatkozást, de olyan hatóanyagokat sem juttat be a testbe, ami maradandó károkat okozna. Sőt, semmit nem juttat be a testbe.

Kavitációs zsírbontás során ugyanis a terhességi ultrahangnál megszokott módon egy ultrahangfejet helyeznek a kezelendő területre és annak mozgatásával az ultrahang meghatározott frekvenciájú rezgései lebontják a zsírsejtek membránját, ami a szervezet természetes salaktalanító folyamatain keresztül eltávozik a sejt tartalmával együtt a szervezetből. Mivel a zsírsejt megszűnik létezni, és soha többet nem jön létre újra, a fogyás tehát végleges lesz, pont, mint az injekciós zsírbontás esetében.

Tüzetesebben megismernéd a kavitációs zsírbontás további előnyeit? Akkor figyelmedbe ajánljuk ezt a cikkünket!

Reméljük hasznos információkkal tudtunk szolgálni az Aqualyx zsírbontó injekció tartalmáról – nem mindegy ugyanis, hogy mivel próbálod meg leadni a felesleges kilókat. Nem véletlen, hogy az injekciós zsírbontás módszerét csak és kizárólag orvos vagy szakképzett személy végezheti – hiszen már maga az injekció tartalma veszélyes. A szépség, a karcsú test pedig nem ér annyi, hogy maradandó károkat okozz magadnak.

Szeretnél végleg megszabadulni a makacs zsírpárnáidtól, de fogalmad sincs melyik zsírbontó – fogyasztó módszer lenne a Neked való? Mi segítünk! Összegyűjtöttük Neked a szóba jöhető zsírbontó módszereket, előnyeiket, hátrányaikat, így tudatos döntést tudsz hozni tested formálásáról.

fogyas-zsirbontas-szepitogepek

Számodra melyik zsírbontó - fogyasztó kezelés lehet eredményes?

Szakértői tanulmányunkból megtudhatod!

Dr. Gulyás Tamás,
életmód- és orvosszakértő

Bezárás
-8.000 Ft gépekre
Sajnos nem nyertél
-5.000 Ft gépekre
Ingyenes szállítás
20% gélekre
-3.000 Ft gépekre
-8.000 Ft gépekre
Sajnos nem nyertél
-5.000 Ft gépekre
Ingyenes szállítás
20% gélekre
-3.000 Ft gépekre
Pörgess most és nyerj!

Iratkozz fel hírlevelünkre és tedd próbára szerencséd!

20% gélekre
Sajnos nem nyertél
-5.000 Ft gépekre
Ingyenes szállítás
20% gélekre
Sajnos nem nyertél
-5.000 Ft gépekre
Ingyenes szállítás
Pörgess most és nyerj!

Add meg e-mail címed, neved és teszteld szerencsédet!  

A kuponkód akciós termékekre is beváltható.

×

Cart

Vásárolj még 15.000 Ft értékben az ingyenes kiszállításért!