A ráncok kisimításának igénye elég hamar elkezdi foglalkoztatni a hölgyeket, de a férfiak sem kivételek ez alól. A ráncok kialakulása ugyanis már a 20-as éveinktől elkezdődik, de igazán 30 éves kortól gyorsul fel, amikor a kötőszövet újratermelődése már nem tud lépést tartani annak vesztésével.

A ráncok látványára ilyenkor még az lehet az első reakciónk, hogy beszerzünk egy drága ránctalanító krémet ám ahogy telik az idő és a ráncainkat már semmilyen krém nem tudja hosszabb távon helyretenni, előtérbe helyezzük az olyan tartós hatást biztosító kezeléseket, mint a hyaluronsavas ráncfeltöltés.

Mi az a hyaluronsav?

A hyaluronsav a test minden részében megtalálható, hiszen a bőröd kötőszöveti elemeinek kollagénjéhez kapcsolódva ő felel a rost vízmegkötő képességéért. Legfontosabb tulajdonsága az, hogy tömegének többszörösének megfelelő mennyiségű víz megkötésére képes. Ezáltal felpuffasztja, “felfújva” tartja az adott szövetet, mint ahogy az autógumit is tartja a benne lévő levegő. A hyaluronsavat azonban nem csak ráncfeltöltésre használják, hiszen a szervezeten belül még a bőrben, az ízületekben a csontokban és az izmokban is megtalálható.

Miért hatásosabb a hyaluronsavas ráncfeltöltés a krémeknél?

A különböző ráncfeltöltő géleknek, szérumoknak nevezett kozmetikumok közös hatása, hogy képesek hidratálni a bőrt, aminek hatására a ráncok kicsit elsimulnak. A probléma velük az, hogy a bőr kötőszöveti rétegéig el sem jutnak, így hatásuk felületes, illetve nagyon rövid távú, így csak a nagyon felületes ráncokra tudnak hatni.

hyaluronsavas-rancfeltoltes-ranctalanitas
A különböző ráncfeltöltő gélek, szérumok csak a nagyon felületes ráncokra tudnak hatni.

Éppen ezért, 35 éves kor felett, vagy olyan mélyebb ráncok esetén, amik már nem reagálnak a krémekre, olyan megoldásokat alkalmaznak, amik mélyebbre képesek hatolni. Ezeknek a módszereknek egy része a hatóanyagokat általában injekcióval, vagy mikroinjekciózással, mezoterápiával juttatják be a bőrbe, így szó szerint feltöltik valamilyen anyaggal az adott bőrterületet.

Többféle feltöltőanyag létezik, ilyen például a saját zsírod is (a saját zsírral történő ránctalanításról azonban itt írtunk), vagy a hyaluronsav, mely mind közül jelenleg a legnépszerűbb. Miért? Mert a hialuronsav nem csak, hogy a test saját építőanyagai között is jelen van, de nagy vízmegkötő képességgel is rendelkezik.

Kinek ajánlott?

A hialuronsavas ráncfeltöltés mindazok számára alkalmazható eljárás, akiknél a kisebb ráncok már nem kezelhetők hagyományos módszerekkel. Ez bekövetkezhet akár a 20-as évek végén is, így a hialuronsavas ráncfeltöltésnek nincsen alsó életkora, de inkább a 35 év feletti korosztály a beavatkozás alanya.

A hialuronsavas ráncfeltöltés menete

Hyaluronsavas ráncfeltöltés során valamilyen hyaluronsav készítményt fecskendeznek injekciós tűvel az adott bőrterületbe, ami aztán hónapokig a bőrben marad, megtámogatva annak tartását.

A hyaluronsavas ráncfeltöltést minden esetben kozmetológus-bőrgyógyászati konzílium előzi meg. Ott felvilágosítják az ügyfelet a kezelni kívánt ráncok, illetve bőrterületek kezelési lehetőségeiről, illetve a kezelések hatékonyságáról és várható költségéről. 

Amennyiben a hyaluronsavas ráncfeltöltés mellett döntesz, számíts rá, hogy azt injekciókkal végzik, ami azt jelenti hogy az adott területre apró tűszúrásokkal, fecskendőből juttatják be a hyaluronsavat kis mennyiségekben.

Maga az eljárás 15-30 percig tart. És bár lényegében “csak” a szúrások kellemetlenségét kell elviselni, nem egy veszélytelen eljárás, így csak orvos végezheti. Hogy a hyaluronsavas ráncfeltöltés hatása meddig tart, egyénileg és készítményektől függően változó. Egyes helyeken és készítményekkel 3-5 hónap ránctalanságot ígérnek, más esetekben pedig akár másfél éves hatást is leírnak.

hyaluronsavas-rancfeltoltes-menete-eredmenye
A hyaluronsavas ráncfeltöltés során az adott területre apró tűszúrásokkal, fecskendőből juttatják be a hyaluronsavat.

Miért nem hosszantartó a hyaluronsavas ráncfeltöltés eredménye?

Bár a hyaluronsavas ráncfeltöltés eredménye jó esetben akár másfél évig is terjedhet, ez eltörpül például például a saját vérrel történő ráncfeltöltés vagy a már otthoni készülékkel is alkalmazható rádiófrekvenciás bőrfeszesítés mellett, amikkel éveken át tartó ráncsökkenést élvezhetsz.

Miért van ez?

Mert a befecskendezett hyaluronsav a kötőszöveti rostokhoz tapad, de sajnos nem úgy épül bele, mintha azt a szervezet saját enzimei építették volna rá. Így nem alakul ki a szálak között annyi keresztkötés sem, aminek következtében a hyaluronsavas ráncfeltöltés hatása nem olyan tartós, mint azok a kezelések, amik a saját kötőszövetedet bírják arra, hogy új kollagént termeljen. (Mint például az imént említett rádiófrekvenciás bőrfeszesítés.)

Épp ezért a kezelést folyamatosan ismételni kell, ha a hatást fenn akarjuk tartani, hiszen a befecskendezett hyaluronsav idővel kiürül. És hogy ez mikor fog megtörténni? Az az alkalmazott hyaluronsav márkájától függ.

Miért a hyaluronsavat választják az orvosok?

Azért oly népszerű hatóanyag a hyaluronsav a ráncfeltöltések körében, mert nem irritál és nem okoz szöveti reakciót, hiszen bioidentikus anyagról van szó. Ez azt jelenti, hogy a testben található anyaggal azonos, de mesterségesen előállított anyag. Fontos azonban, hogy annak ellenére, hogy maga a hyaluronsav nem irritál, annak nélkülözhetetlen vivőanyaga már okozhat irritációt.

Milyen testrészeken alkalmazható hyaluronsavas ráncfeltöltés?

A hyaluronsav gyakorlatilag a test bármely területén alkalmazható bőrápoló készítmények formájában, így számos arcápoló készítmény is tartalmazza. 

A hyaluronsavas ráncfeltöltés fő alkalmazási területe azonban kizárólag az arc, tehát a homlok, orca, szem alatti karikák, a szemöldök közötti haragos ráncok, a száj körüli függőleges ráncok, a nyak és a dekoltázs. Ez azért jellemző, mert az apróbb ráncok feltöltését általában az arc területén végzik.

Az arc ráncai közül is a legszembetűnőbbek a szem körüli ráncok, a szemöldökök közötti haragos ráncok, illetve a száj körüli függőleges ráncok. Ezen túl még a szem alatti karikákat kell megemlíteni, amelyek korábban megjelennek, mint más lógó bőrterületek, és rendkívül öregítő hatásuk van. 

Szem alatti karikák eltüntetése

A szem alatti karikák esetén a kollagén tartalom csökkenése a probléma okozója. A szem alatt azonban sokkal vékonyabb a bőr, mint az arc más területein, ezért ott nem ráncok fognak megjelenni, hanem a tartását vesztett bőr nyúlik meg, ezáltal megereszkedve.

A szem alatti karikák eltüntetése esetén azonban rendkívül kényes beavatkozásról beszélünk, ugyanis egy esetleges túltöltéssel táskák jelenhetnek meg, amivel egy teljesen ellenkező hatást érünk el, mint amit szerettünk volna.

Haragos ráncok eltüntetése

Ismerős, amikor annyira koncentrálsz valamire, hogy összevonod a szemöldököd? Ilyenkor a szemöldökök között a bőr összegyűrődik, majd visszasimul. Ennek a mechanikai hatásnak csak a teljesen ép és megfelelő kollagén tartalommal bíró bőr tud ellenállni, így érthető, hogy a kötőszövet gyengülésének kezdetekor ez a legelső terület, ahol megjelennek az apróbb ráncok. A hyaluronsavas ránctalanítás során ezt a területet szépen tudják kezelni, mert kis területen kell dolgozni, a víztartalom növelése pedig szépen kiemeli a kis ráncokat.

Száj körüli függőleges ráncok eltüntetése

A száj körüli függőleges ráncok kialakulásának oka szintén a bőr rendkívül gyakori  összehúzódása, mint a haragos ráncok esetében is. A száj összehúzódása nem csak a mimika, hanem a beszéd kapcsán is rendeszeres. Gondolj csak bele, hányszor mondod ki az “ó” betűt egy nap! A száj körüli bőrterület minden szájmozgást követ. Ha pedig a bőr tartásáért felelős kötőszöveti elemek, a bőr kollagén és elasztin tartalma csökken, ezen a területen hamar kialakulhatnak ráncok, száj körüli függőleges ráncok képében. Ezeknek a száj körüli függőleges ráncok területe igen jól reagál a  hyaluronsavas feltöltésre, hiszen a bőr víztartalmának megnövekedése szépen ki tudja simítani ezeket az apró ráncokat.

hyaluronsavas-rancfeltoltes-ara
A hyaluronsavas ráncfeltöltést legtöbben a szem alatti karikák és a száj körüli apróbb ráncok eltüntetésére alkalmazzák.

Hyaluronsavas ráncfeltöltés ára

Az egyszeri hyaluronsavas ráncfeltöltés ára 55 – 225.000 Ft-ig terjedhet attól függően, hogy hány mililiter (0, 5 ml, 1 ml, 2 ml vagy esetleg 3?) hyaluronsavval töltik fel az arcod.

Mivel a kezelést általában 1 évben 2-4-szer meg kell ismételni, így ez az összeg 110 – 900.000 Ft-ig terjedhet éves szinten.

Hyaluronsavas ráncfeltöltés előtte utána

A hyaluronsavas ráncfeltöltés különösebb előkészületet nem igényel a páciens részéről, de tudnod kell, hogy mivel a hatás lényege a hyaluronsav vízmegkötő tulajdonsága, jó, ha megfelelően hidratált állapotban vagy a kezelésre. Ennek megfelelően érdemes pár nappal a kezelés előtt megnövelni a folyadékbevitelt 1 literrel.

Mivel injekciós eljárásról van szó, feltétlenül tájékoztasd az orvost, ha bármilyen véralvadásgátlót szedsz. A nagy dózisú E-vitamin, omega-3 zsírsavak és curcuma megnyújthatják az alvadási időt, így azok szedését is kerüld egy héttel a beavatkozás előtt. Sokan nem tudják, de az aszpirin is véralvadásgátló hatású, így ha injekciós kezelésre készülsz, előtte egy héttel már ne szedj aszpirint, csak más fajta fájdalomcsillapítót, ha szükséged van rá. A kezelendő terület melletti friss sebek, gyulladások a beavatkozás halasztását igényelhetik, nehogy a kezelt bőrterület befertőződjön.

A kezelés után a kezelt területet nem szabad masszírozni, nyomkodni, és a fertőzés elkerülése érdekében nem is nyúlj hozzá.

Más megszorítás nincs, másnaptól lehet sminkelni is, és a naptól sem kell védeni a kezelt testrészt. 

Hyaluronsavas ráncfeltöltés veszélyei

A hialuronsavas ráncfeltöltés viszonylag veszélytelen eljárás, ha megfelelően steril környezetben, hozzáértő szakember végzi. Azonban mint minden injekciós, a bőr integritását megbontó beavatkozás a hialuronsavas ráncfeltöltés is hordoz magában veszélyeket, kellemetlenségeket szakembertől függetlenül. Ilyen a bevérzés, a fertőzés, a csomósodás, vagy még a profi szakembereknél is előforduló túltöltés. Tüzetesebben megismernéd a hialuronsavas ráncfeltöltés veszélyeit? Ne habozz, kattints ide!

Hialuronsavas ráncfeltöltésről összességében

Mivel a hialuronsavas ráncfeltöltés semmiképpen sem a ráncok és a megereszkedett bőr okát kezeli, ezért hatása addig tart, amíg a hyaluronsav el nem bomlik. Ennek ideje függ az alkalmazott készítménytől is, de leginkább a páciens egyedi anyagcseréjétől. A hatás mindenesetre 6 -12 hónapig tarthat.

Amint a hialuronsav kiürül, arcod nem csak, hogy eredeti állapotába tér vissza – de mivel nem a ráncok valódi okát kezelted, így azok a bőröd természetes öregedési folyamatának előrehaladása miatt – azaz a kollagén csökkenésének köszönhetően – azok még mélyebbek lesznek.

A bőr öregedését ugyanis nem a bőr víztartalmának csökkenése, hanem a kollagénvesztés mértéke határozza meg. A hyaluronsav ezt a folyamatot nem állítja meg, csak elfedheti.

Emiatt már a következő hyaluronsavas ráncfeltöltéskor is több hyaluronsavra lesz szükséged, ami idővel könnyen lehet, hogy anyagilag is megterhelő lesz Számodra.

Azonban nem kell aggódnod – ugyanis a hyaluronsavas ráncfeltöltésen kívül vannak más megoldások is, melyek egyenesen a bőr kollagéntermelését serkentik. Ilyen lehet a szintén tűvel végzett Drakula kezelés (melyről itt írtunk), vagy az évek óta töretlen népszerűségnek örvendő rádiófrekvenciás bőrfeszesítés, mely hővel serkenti a kollagén termelését. (Róla itt írtunk.)

Dr. Gulyás Tamás,
orvosszakértő

Szeretnél utánanézni milyen megoldások állnak még rendelkezésedre? Akkor alábbi összefoglalónkat Neked találták ki!

ranctalanitas-borfeszesites-rancok-ellen

Számodra melyik ránctalanító kezelés lehet eredményes?

Szakértői tanulmányunkból megtudhatod!

Bezárás
-8.000 Ft gépekre
Sajnos nem nyertél
-5.000 Ft gépekre
Ingyenes szállítás
20% gélekre
-3.000 Ft gépekre
-8.000 Ft gépekre
Sajnos nem nyertél
-5.000 Ft gépekre
Ingyenes szállítás
20% gélekre
-3.000 Ft gépekre
Pörgess most és nyerj!

Iratkozz fel hírlevelünkre és tedd próbára szerencséd!

20% gélekre
Sajnos nem nyertél
-5.000 Ft gépekre
Ingyenes szállítás
20% gélekre
Sajnos nem nyertél
-5.000 Ft gépekre
Ingyenes szállítás
Pörgess most és nyerj!

Add meg e-mail címed, neved és teszteld szerencsédet!  

A kuponkód akciós termékekre is beváltható.

×

Cart

Vásárolj még 15.000 Ft értékben az ingyenes kiszállításért!