Szépségünk és fiatalságunk megőrzése érdekében napjainkban már bármit képesek vagyunk bevetni, és a szépségipar tudja is ezt, megadva nekünk mindent, amit csak az arcunkra kenhetünk… vagy injekcióztathatunk. Kezdve a saját zsírunkkal.

Így van.

A ráncfeltöltés saját zsírral ugyanis egy egyre gyakrabban alkalmazott technika a plasztikai sebészek körében mindazok számára, akik ódzkodnak az idegen anyagokkal történő ráncfeltöltésektől, például a hialuronsavas ráncfeltöltéstől. (Erről bővebben itt olvashatsz.) Ez lényegében azt jelenti, hogy a ráncok a tested más területeiről vett saját zsírszövettel kerülnek feltöltésre.

Tudtad?

A test saját zsírjával történő feltöltése nem okoz allergiás vagy túlérzékenységi reakciót, hiszen testidegen anyag nem jut a szervezetbe. Idegen anyag sem marad bent, a saját zsír pedig könnyen beépül. Ezért a rádiófrekvenciás bőrfeszesítés mellett ez az egyik legideálisabb ránctalanító eljárás azok számára, akik természetességre törekednek.

Kinek ajánlott?

A ráncfeltöltés saját zsírral egy olyan beavatkozás, amit leginkább a 40 – 50 éves kor feletti nők és férfiak vesznek igénybe, főleg azért, mert apróbb ráncok kitöltésére nem éri meg a kockázatokat alkalmazása. Ennélfogva a saját zsírral történő ráncfeltöltés a mélyebb ráncok kitöltésére alkalmazható, speciális arcterületeken.

rancfeltoltes-sajat-zsirral-ranctalanitas
Kockázataiból adódóan inkább a mélyebb ráncok feltöltésére ajánlott.

Milyen testrészeken alkalmazható?

Ráncfeltöltés saját zsírral legfőképp a haragos ráncok, az alsó szemhéj, valamint az orr és szájzug közötti úgynevezett nasolabialis redő, illetve az ajkak feltöltése esetén alkalmazandó de feltölthető vele az arc megfogyatkozott zsírállománya is.

Maga a saját zsírral történő kezelés nem csak ránctalanításra, hanem mellfeszesítésre, mellméret növelésre, popsi vagy vádli feltöltésre, alakformálásra is alkalmazott eljárás.

Ráncfeltöltés saját zsírral - A kezelés menete

A saját zsírral történő ránc- és ajakfeltöltés során először a páciens saját zsírját szívják le a has, fenék vagy csípő területéről. Ez a levétel nem keverendő azonban össze az alakformáló zsírleszívással, mivel itt nincs szükség nagy mennyiségű zsírsejt leszívására.

A leszívott zsírt nem rögtön, hanem tisztítást, feldolgozást követően töltik be egy új fecskendőbe, majd ezt a tiszított zsírt fecskendezik be a feltöltendő bőrterület alsó részébe.  

A befecskendezett zsír nem 100%-ban hasznosul, mivel a kezelt terület vérellátottságától függően a befecskendezett zsír 20 – 60%-a egyszerűen felszívódik, és csak az tölti ki hosszú távon a kezelt bőrterületet, ami ott marad. Hogy végül mennyi zsír marad meg, az a kezelés után pár héttel derül ki – szükség esetén pedig nem ritka, hogy a felszívódott mennyiséget pótolni kell. Épp ezért egyrészt érdemes kicsit túltölteni a területetet.

A ráncfeltöltés saját zsírral hatása azonnal látszik, és kicsit olyan látványt nyújt, mintha a páciens hízott volna, mivel az arc teltebb. Ez a hatás azonban pár héten belül megszűnik, és a sima feszes bőr látványa marad csak vissza. A beépült zsír fokozatosan szívódik fel a kezelt területről – ismételten csak a kezelt terület vérellátottságától függően – így a hatás 2-3 évig is eltarthat. A kezelést leghamarabb fél év elteltével lehet megismételni, amennyiben szükséges.

Ráncfeltöltés saját zsírral ár

A ráncfeltöltés saját zsírral ára 250 – 650.000 Ft-ig terjed, a kezelendő terület nagyságától és a bőr állapotától függően.

Ráncfeltöltés saját zsírral - Előtte utána

A saját zsírral történő feltöltés ugyan egy injekciós beavatkozás, de műtéti jellegű, és műtéti traumának számít.

Ennélfogva fontos, hogy a betegnek ne legyen gyulladásos megbetegedése a beavatkozás körüli időszakban. 

Érdemes a dohányzás visszaszorítása is, mert az rontja a szöveti beépülést. A hatás egészséges diétával, vitamin és nyomelempótlással fokozható.

A megfelelő szöveti megtapadás érdekében a kezelést követően annak megfelelő kötést kell viselni 3 hétig, illetve pár napig kerülendő a mimikai izmok fokozott használata, ugyanis az így keletkezett mimikai ráncok megtapadhatnak és ránctalanítás helyett pont az ellenkező hatást érhetjük el.

Jó hír azonban, hogy a naptól nem szükséges kifejezetten védened a bőrödet.

rancfeltoltes-sajat-zsirral-ranctalanitas
A saját zsírral történő feltöltés bár injekciós beavatkozás, mégis műtéti traumának számít.

Ráncfeltöltés saját zsírral - Veszélyek

A ráncfeltöltés saját zsírral bevérzésekkel járhat, amik viszonylag gyorsan felszívódnak. A nagyobb bevérzések elkerülése érdekében véralvadásgátló kezelés, aszpirin szedése egy héten belül, súlyos májbetegség, kemoterapeutikumok alkalmazása kizáró tényezők lehetnek. A kezelés bevérzéssel járhat, a sebfertőzés elkerülése érdekében pedig fokozott sterilitás biztosítása szükséges. 

Szintén ellenjavallatot jelenthet friss seb, gyulladás vagy napégés a kezelt területen és annak környezetében.

Ránctalanítás saját zsírral - Összességében

Bár a saját zsírral történő ránctalanítás kétségkívül előnyt élvez mindazoknál, akik egy természetesebb alternatívát keresnek az arcfeltöltések terén, ám a saját zsírral történő ránctalanítás egyik nagy hátránya, hogy bármilyen szakértelemmel végezzük is a zsír átültetését – az felszívódik, ami azt jelenti, hogy nemes egyszerűséggel nem épül be. Azt pedig, hogy mennyi fog felszívódni, nem lehet előre megmondani, így azt sem lehet előre tudni, hogy a saját zsírral történő ránctalanításnak milyen tartós a hatása.

Mindenesetre jó esetben a saját zsír akár 2-3 évig is megmaradhat a kezelt területen, felszívódása pedig fokozatos.

Hogy megéri-e a saját zsírral történő ránctalanítás – a 650.000 Ft-ig terjedő árával egyetemben, azt Neked kell tudnod. Érdemes azonban megjegyeznünk, hogy napjainkban már más ránctalanító megoldások is rendelkezésedre állnak, amik nem csak, hogy nem igényelnek tűs beavatkozást, de hatásuk hosszantartó.

Az egyik ilyen módszer a rádiófrekvenciás bőrfeszesítés, mely során a rádiófrekvencia által generált hő beindítja a kezelt bőrfelület kötőszövetének természetes kollagén termelését. Így a ráncosodás valódi okára hat, nem pedig a tüneteket fedi el. Szeretnél többet megtudni róla? Akkor kattints ide!

Dr. Gulyás Tamás,
orvosszakértő

Szeretnél a többi ránctalanító módszerrel megismerkedni, hogy biztosan a legmegfelelőbb megoldást válaszd ki a ráncaid ellen? Akkor alábbi összefoglalónkat Neked találtuk ki!

ranctalanitas-borfeszesites-rancok-ellen

Számodra melyik ránctalanító kezelés lehet eredményes?

Szakértői tanulmányunkból megtudhatod!

Bezárás
-8.000 Ft gépekre
Sajnos nem nyertél
-5.000 Ft gépekre
Ingyenes szállítás
20% gélekre
-3.000 Ft gépekre
-8.000 Ft gépekre
Sajnos nem nyertél
-5.000 Ft gépekre
Ingyenes szállítás
20% gélekre
-3.000 Ft gépekre
Pörgess most és nyerj!

Iratkozz fel hírlevelünkre és tedd próbára szerencséd!

20% gélekre
Sajnos nem nyertél
-5.000 Ft gépekre
Ingyenes szállítás
20% gélekre
Sajnos nem nyertél
-5.000 Ft gépekre
Ingyenes szállítás
Pörgess most és nyerj!

Add meg e-mail címed, neved és teszteld szerencsédet!  

A kuponkód akciós termékekre is beváltható.

×

Cart

Vásárolj még 15.000 Ft értékben az ingyenes kiszállításért!