Az a jó a modern technológia vívmányaiban, hogy már azt is lehetővé teszi, hogy műtétek nélkül tudunk a makacs zsírpárnáinktól megszabadulni. A kellemetlen vonzata azonban az, hogy manapság már annyi lehetőségünk van erre, hogy alig győzünk válogatni. Ultrahangos zsírbontás, HIFU zsírbontás, és a többi. Mégis melyik a megfelelő választás? Alábbi cikkünkben most ez jól kiderül!

Az ultrahangot az orvostudomány már több, mint 50 éve használja. Alapvetően először az orvosi diagnosztika eszköze lett, így terhességi- vagy szívultrahang esetén alkalmazzák. Ez esetben az ultrahang beállításai (erősség, frekvencia) olyanok, hogy annak hatása teljesen veszélytelen, pusztán a szervezet feltérképezésére szolgál. Ezzel párhuzamosan viszont vannak nagyobb energiájú ultrahang rezgések is, melyek már hatással vannak a szövetekre. 

Ilyen nagy energiájú ultrahang a HIFU zsírbontás esetén alkalmazott technológia is, és eleinte őt is az orvostudomány alkalmazta például a tumorok célzott égetésére. A HIFU kezelés menete témakörben, valamint a technológia történetéről részletesebben ebben a cikkben már írtunk, így ezt itt nem is részleteznénk különösebben. Azt azonban fontos kiemelnünk, hogy az ilyen kezeléseket, mint a HIFU zsírbontás, már veszélyességük miatt csak megfelelő szakértelemmel lehet alkalmazni.

hifu-zsirbontas
Ultrahangos zsírbontás vagy HIFU zsírbontás? Mindkét módszer elterjedt, de melyik a biztonságosabb?

Ultrahangos zsírbontás szépészeti alkalmazásai

Az ultrahang fokozatosan vándorolt át a kozmetológiába az orvostudomány területéről, hosszú útjáról pedig itt írtunk is részletesebben. Az ultrahang technológiája képes ugyanis arra, hogy vágás nélkül, vagyis non-invazív módon okozzon elváltozást a szövetekben, például zsírt bontson, ezért beszélünk az ultrahangos zsírbontás és a HIFU zsírbontás lehetőségeiről.

Az ultrahang ilyen irányú alkalmazásának két típusa van:

 • a fókuszált és
 • a nem fókuszált ultrahang. A fókuszált ultrahang pedig további altípusora osztható.

Az alábbiakban a fókuszált ultrahangokról fogunk beszélni.

Korábban a kozmetikában az ultrahangot csak melegítésre, keringésfokozásra, illetve hatóanyagok mélyebb bejuttatására használták. Ezeket a kis energiájú ultrahang alkalmazásokat ma is használják, sőt az olcsó “ultrahangos” arcmasszírozók is ebbe a kategóriába esnek, de az ultrahang professzionális alkalmazása ma már egyértelműen a ultrahangos zsírbontás, illetve a HIFU zsírbontás. 

HIFU zsírbontás, nagy energiájú fókuszált ultrahanggal

A HIFU zsírbontás hatása égetésen alapszik, így nagyon fontos, hogy pontosan ismert legyen a zsírréteg vastagsága, hogy a fókuszált ultrahang csak ebben a rétegben okozzon égést. Ha rosszul célzunk, akkor ugyanis erek, idegek is sérülhetnek. Ezt a módszert az orvostudomány például tumorok célzott égetésére használja, nem véletlenül. 

Azért kezdtük a HIFU zsírbontás taglalásával, mert ez egy sokkal veszélyesebb eljárás. A HIFU zsírbontás hatása ugyanis a szövetek égetésén, pusztításán alapul, vagyis égéseket hoz létre az ultrahang fókuszpontjában. A célzott terület akár 75 °C-ig is felmelegszik. 

Ultrahangos zsírbontás: biztonságos de hatékony

A célzott ultrahang kezelések közül a másik a HIFU zsírbontás mellett az ultrahangos zsírbontás, amit más néven kavitációs zsírbontásnak is nevezünk. Ez a fajta ultrahangos zsírbontás szintúgy véglegesen bontja le a zsírsejteket. A technológia sokkal kisebb energiával dolgozik, mivel a kavitáció fizikai jelensége az, ami a célzott zsírsejt pusztítást végzi. Így mondhatnánk, hogy a kavitációs ultrahang egy köztes megoldás a kis energiájú ultrahang kezelések és a nagy energiájú, fókuszált ultrahang között. Így jóval barátságosabb és biztonságosabb, noha ugyanolyan hatékony, mint a HIFU zsírbontás.

hifu-zsirbontas
Az ultrahangos zsírbontással véglegesen lebonthatjuk a zsírsejteket, így nem kell tartanunk a visszahízástól!

A kavitációs zsírbontás fizikai alapja a kavitáció, amelynek hatására létrejövő vákuumbuborékok összeroppantják a zsírsejtek membránját, majd azok elpusztulnak. Mivel adott számú zsírsejtekkel születünk és azok nem osztódnak, ha már elpusztítottunk valamennyit azok, nem termelődnek vissza, így a hatás tartós. 

A kavitációs zsírbontás esetében az ultrahang frekvenciája az, ami meghatározza, hogy milyen sejteket károsít az ultrahang, nem pedig az erőssége vagy az intenzitása intenzitása, így a hatás szelektíven, csak a zsírsejtekre irányítható. Ha zsírsejteket akarunk bontani, akkor a 20-40.000 Hz frekvencia közötti ultrahang tartományt kell felhasználnunk, így kizárható annak a lehetősége, hogy más szövetek is károsodjanak. 

Kavitációs zsírbontás esetén a szövetek nem melegszenek fel olyan mértékben, mint a HIFU zsírbontás esetén. Egészen pontosan csak 45°C-ig melegszenek, így ez a technológia nem okoz égést. Így a kavitációs zsírbontásnak nincs mellékhatása, és fájdalommal sem jár. Mindezek következményeként ez a technológia otthon is biztonsággal alkalmazható.

Az ultrahangos és a HIFU zsírbontás összehasonlítva:

Ultrahangos kavitációs zsírbontás

 • Fókuszált (bár ez géptől függ).
 • Kavitáció jelenségén alapul.
 • Véglegesen megsemmisíti a zsírsejteket.
 • 30 éves tapasztalattal bír.
 • Otthon is használható technológia.
 • Biztonságos.
 • A szükséges kezelésszám testrészenként 10.
 • Az ára 8-12 000 Ft egy 4 kézfejnyi testterület (pl. has) kezelése esetén.
 • Egy 4 kézfejnyi terület (pl. has) kúrájának ára tehát összesen: 80 - 180 000 forint, otthoni eszköz vásárlása esetén kb. 140 000 forint.

HIFU zsírbontás

 • Fókuszált.
 • Égetésen alapul.
 • Véglegesen megsemmisíti a zsírsejteket.
 • Pár éves múltra tekint vissza.
 • Csak és kizárólag HIFU kezelésre szakosodott specialista alkalmazhatja.
 • Rossz célzás esetén erek, idegek sérülnek.
 • A szükséges kezelésszám testrészenként 4-6.
 • Az ára 36 - 113 000 Ft egy 4 kézfejnyi testterület (pl. has) kezelése esetén.
 • Egy 4 kézfejnyi terület (pl. has) kúrájának ára tehát összesen: 220 - 450 000 forint.

Ha ultrahangos kezelés akkor ultrahangos kavitációs zsírbontás vagy HIFU zsírbontás?

Mind a kavitációs ultrahangra, mind a HIFU-ra igaz, hogy végleges zsírsejt elhalást eredményeznek, így hatásuk ugyanolyan tartós.

A HIFU zsírbontás kevesebb kezeléssel ér el eredményt, így gyorsabbnak ígérkezik (4-6 kezelés testrészenként), mint a kavitációs zsírbontás. Az alakformálásért azonban HIFU zsírbontás kezelés esetén mélyebben kell a zsebünkbe nyúlnunk, mivel az ára viszont 5-8-szorosa az ultrahangos kavitációs zsírbontás árának.

A HIFU zsírbontás erőteljes hőhatása, veszélyei miatt csak orvos szakemberek általi kezelés javasolt, tehát kizárólag esztétikai szalonokban ajánlatos igénybe venni ezt a technológiát.

Az ultrahangos zsírbontás több türelmet és kitartást igényel (10 kezelés szükséges testrészenként), azonban sokkal olcsóbb és több évtizedes múltra tekint vissza, így biztonságos alkalmazása miatt már otthonunkban is tudunk kezeléseket végezni vele. Az ultrahangos zsírbontás diszkrétebb, költséghatékonyabb megoldást jelent, mint a HIFU zsírbontás.

Ultrahangos zsírbontás esetén megfelelően alkalmazva nincsenek mellékhatások, a HIFU zsírbontás alkalmazásakor ellenben bőrérzékenységre, bőrpírre, kisebb duzzanatra, égő érzésre lehet számítani.

Ultrahangos zsírbontás a legjobb választás, ha végleg megszabadulnál a makacs zsírpárnáktól

Unod az állandó visszahízást?

Amennyiben végleg el szeretnéd tüntetni a makacs zsírpárnákat, mindezt ráadásul célzottan, az általad problémásnak tartott területekről, de biztosra akarsz menni a biztonságot illetően is, mi tudjuk a megoldást!

Mindez ugyanis ma már otthoni alkalmazással is elérhető diszkréten, kényelmes körülmények közt, hála a Forever Slim ultrahangos zsírbontó készüléknek. Szívesen megismernéd?

forever-slim-kavitacios-zsirbonto-gep

Végre megszabadulnál makacs zsírpárnáidtól hasadon, combodon?

Ismerd meg a Forever Slim zsírbontót és érj el olyan sikereket, mint sokan mások!

Bezárás
-8.000 Ft gépekre
Sajnos nem nyertél
-5.000 Ft gépekre
Ingyenes szállítás
20% gélekre
-3.000 Ft gépekre
-8.000 Ft gépekre
Sajnos nem nyertél
-5.000 Ft gépekre
Ingyenes szállítás
20% gélekre
-3.000 Ft gépekre
Pörgess most és nyerj!

Iratkozz fel hírlevelünkre és tedd próbára szerencséd!

20% gélekre
Sajnos nem nyertél
-5.000 Ft gépekre
Ingyenes szállítás
20% gélekre
Sajnos nem nyertél
-5.000 Ft gépekre
Ingyenes szállítás
Pörgess most és nyerj!

Add meg e-mail címed, neved és teszteld szerencsédet!  

A kuponkód akciós termékekre is beváltható.

×

Cart

Vásárolj még 15.000 Ft értékben az ingyenes kiszállításért!