logo-szepitogepek

Narancsbőr elleni kezelés – Miért volt eddig hatástalan?

Miről lesz szó?

Eleged van a narancsbőrőből? Akárhogyan is próbálkozol a különféle narancsbőr elleni kezelésekkel csak nem tűnnek el a hepehupák? Ne aggódj! Van megoldás! Lássuk, mit is tehetsz a narancsbőr ellen!

Mi a narancsbőr oka?

Ha különböző női lapokat, vagy szépségápolási tanácsadó oldalakat olvasol a narancsbőr ellen megoldásért kutatva, a narancsbőr olyan okaival ismerkedhetsz meg, mint a helytelen táplálkozásból adódó zsírfelhalmozódás, a méreganyag lerakódás, vagy a dehidratáció. 

Noha ezeknek valóban van szerepük a narancsbőr állapotának súlyosbításában – így következő cikkünkben mi is írunk róluk, amit elolvashatsz ide kattintva, azonban messze nem ezek a narancsbőr legfőbb okai.

A baj az, hogy ezeknek a súlyosbító okoknak tulajdonítanak túl nagy jelentőséget, de a narancsbőr valódi okairól mélyen hallgat mindenki.

Ezért eshetsz könnyen abba a hiába, hogy kipróbálod a női oldalak házi csodapraktikáit, mégsem azt az eredményt kapod, amire vágysz. Ekkor következik az elkeseredés, majd feladod a narancsbőr ellen a küzdelmet mondván, hogy Neked már úgysem lesz soha sima a combod vagy a popsid.

Ne ess kétségbe, ha narancsbőr ellen küzdesz! A narancsbőr kezelhető. Méghozzá eredményesen! Csak valószínűleg nem azokat az okokat kezelted, melyek a narancsbőr kialakulásának alapvető okai.

narancsbor-elleni-kezeles-forever-beauty
Narancsbőr ellen küzdesz és eddig semmi sem használt? Ennek oka az, hogy nem a narancsbőr valódi okait kezelted.

Előző cikkünkből, mely ide kattintva érhető el, már megtudhattad, hogy narancsbőr ellen a valódi probléma a kötőszövet szerkezetében keresendő, amely nemek szerint igen eltérő. 

Azt is leírtuk, hogy a nők bőrének alapvetően lazább és gyengébb szerkezetű kötőszöveti hálózata a narancsbőr kialakulásának a legfőbb oka. Azonban fontos kiemelni, hogy a kötőszövet állapotát nem csak a nem, hanem más egyéb tényezők is meghatározzák, amikről azonban alapjában véve nem tehetsz. 

Nézzük is akkor ezeket a további tényezőket!

Öröklött hajlam, avagy az a fránya genetika

Talán nem is kell magyarázni, de önmagában nem csak a női nem az, ami hajlamosít a narancsbőrre. Férfiak is küzdhetnek narancsbőr ellen és persze nőkön is változó a narancsbőr megjelenése. 

Ezen különbségek egyértelmű oka a genetika, ugyanis génjeink még a kötőszöveti szerkezetet is meghatározzák. A narancsbőr kialakulását tehát öröklött tulajdonságok is befolyásolják. És hát valljuk be, arról nem igazán tehetünk, ha laza kötőszövetet öröklünk felmenőinktől.

Nézz körbe a családi körben és fel tudod mérni mi vár Rád! Ha a narancsbőr a családban jelentős problémát okoz a női családtagoknak, sajnos nagyon kicsi az esélye, hogy bennünket el fog kerülni a lazább kötőszöveti szerkezetből adódó narancsbőr problémája.

Ez persze nem adhat felmentést a többi tényező figyelembevételével szemben. Esetenként azonban el kell fogadnunk, hogy öröklött genetikánk miatt valamelyest hátrányból indulunk a narancsbőr ellen történő küzdelemben. 

Mivel ez esetben a hajlam a fő tényező és a súlyosbodás is hamarabb várható, így már kezdeti stádiumban érdemes elkezdeni a narancsbőr kezelést. 

Ha nem lépsz fel időben a narancsbőr elleni kezelés érdekében, akkor utána már sokkal nehezebben fogod tudni eltüntetni. 

Terhesség és a narancsbőr - Öröm a családnak, probléma a bőrnek

Az új családtag érkezése hatalmas boldogság egy nő életében, viszont a baba kihordása jelentős változásokat hoz egy női testben. Jelentős hormonális hatások érik a szervezetet és bizony a bőrt is. 

A has megnövekedése és összehúzódása mellett, a csípő és a comb bőre is megnyúlik, majd összehúzódik, hiszen ott a zsír mennyisége is nő, majd csökken. 

Minél több kihordott terhességen vagy túl, annál nagyobb a hajlam a narancsbőr kialakulására. Nem mellesleg a has bőrének megnyúlása is probléma, azonban ezt narancsbőr kezeléssel szintén javítani lehet.

narancsbor-ellen-gep
A narancsbőr állapotát tovább súlyosbíthatja a várandósság alatt megnyúlt bőr és természetesen a mindeközben bekövetkező hormonális változások.

Jojó effektus hatása a narancsbőrre

Sokan kerülnek bele a jojó effektus csapdájába életük során. A hízás-fogyás váltakozása nem csak az anyagcserénket emészti fel. Bőrünk megnyúlásában is szerepe van, ráadásul az összehúzódásról nem gondoskodnak olyan mechanizmusok, melyek a terhességet követően viszont jelen vannak. 

Épp ezért a kötőszöveti rostok rongálása, nyújtása kedvez annak, hogy azok megnyúljanak. Ezáltal pedig kevesebb tartást adnak a bőr zsírsejtjeinek kitüremkedése ellen. Ami egyenes út a narancsbőr megjelenése felé.

Narancsbőr megjelenése az életkor múlásával

A kor előrehaladtával bőrünk ráncosodik. Ez evidens, viszont azt sokan nem tudják, hogy ez a folyamat már 30 éves korban elkezdődik, mégpedig a bőr kötőszöveti rostjainak fokozatos és folyamatos vesztése által. 

Ez a folyamat nem csak a bőr megereszkedéséhez és ráncosodásához vezet el, hanem bizony sokkal hamarabb üti fel a fejét a narancsbőr is. Hiszen itt a bőr azon kötőszöveti rostjainak fokozatos vesztéséről beszélünk, melyek a női mivoltodból eleve lazábbak. 

Tehát az évek múlása csak még jobban súlyosbítja a laza kötőszöveted problémáját. Sajnos az idő kerekét nem tudjuk visszafordítani, de a kollagénrostok termelődése stimulálható!

Tudtad?

30 éves korunktól kezdve évente 1%-kal csökken a bőr kollagéntartalma. Ez egy kis szám, de ha belegondolsz, 40 éves korra ez már 10%-ot jelent, 50 éves korra 20%-ot. Ráadásul a hormonális hanyatlás a női menopauza környékén és azt követően felgyorsul.

Narancsbőr elleni kezelés - Mi hat és mi nem?

Amint láthatod a narancsbőr több együttes tényező eredményeként alakul ki egy hosszú folyamat során. Ezáltal a narancsbőr elleni kezelés is egy komplex megoldásért kiált. Hiszen már tudjuk, valaminek az újjáépítése mindig időt igényel. Így ne várjuk, hogy két nap alatt meg fogjuk tudni oldani a narancsbőr problémáját.

Ha tartós és valóban látványos eredményt akarsz elérni, akkor a narancsbőr valódi okát kell kezelned.

Ez pedig a kötőszövet erősítésében, összehúzásában rejlik. A kötőszövetet sajnos házi praktikákkal, krémekkel, váltózuhannyal, masszázzsal stb. nem tudod erősíteni, megújítani, ugyanis a kötőszövet megújítását célzó bőrfeszesítő krémek, gélek hatóanyagainak nagy része le sem jut a bőr mély kötőszöveti rétegébe. 

Ez igaz mind az otthoni és bolti kenceficékre, sőt a kozmetikai szalonokban alkalmazott drágább készítményekre is. A hatásban lehet különbség, de minden esetben csak felületes és átmeneti hatást fejtenek ki, többnyire a keringés fokozásával és a bőr víztartalmának növelésével, így a narancsbőr elleni kezelés várt hatása el fog sajnos maradni.

Narancsbőr elleni kezelés masszázzsal?

A narancsbőr elleni masszázzsal szintén nem fogsz tudni tartós hatást elérni.  Az izmok tónusának növelésével rövid időn belül egy feszesebb érzetet keltenek, de sajnos a bőr állapotára közvetlenül ez a narancsbőr elleni kezelés nem képes hatni. 

Az előbb említett hatóanyagoknak (krémek, gélek) narancsbőr elleni masszázzsal nagyobb hányada kerül a bőrbe, de a bőr szerkezeténél fogva mélyebbre ezek sem hatolnak le.

narancsbor-elleni-kezeles-otthon
Narancsbőr ellen felléphetünk krémekkel és masszázsokkal is, ám sajnos ezek a narancsbőrnek csak korai stádiumában lehetnek hatásosak.

Naranacsbőr elleni kezelés mezoterápiával?

A bőr pórusainak megnyitásával, illetve az elektromos vezetésnél fogva a mezoterápia, a régebbi, fejletlenebb rádiófrekvenciás és a galván alapú eszközök, már képesek mélyebbre juttatni hatóanyagokat. 

Így ezeknek a bőr mélyére juttatott hatóanyagoknak a hatása már tartósabb. Ez egyaránt igaz az otthoni és a szépészeti szalonokban alkalmazott eszközökre, narancsbőr elleni gépekre is. 

Az eszközökkel bejuttatott hatóanyagok a bőr mélyére jutva fokozzák a keringést, támogatják a méregtelenítő folyamatokat. Azonban ezeknek a narancsbőr elleni kezeléseknek sem kollagén feszesítő, sem pedig kollagén termelődését stimuláló hatásuk nincs. Ennek pedig a bőrfeszesítés alapja kellene, hogy legyen.

Narancsbőr elleni kezelés kollagén megújítással!

A laza kötőszövetedre kollagén megújítást stimuláló eljárással fogsz tudni hatást gyakorolni, amit viszont csak gépi eszközökkel lehet elérni.

A valódi eredmény eléréséhez azért van szükség mélyre ható gépi kezelésre, mert a kollagén és elasztin termelő sejteket a bőr mélyebb részében csak kétféle módon tudjuk stimulálni. Hővel vagy sérülés okozásával. Ezeket használják egy szépészeti centrumban- vagy orvosi esztétikai gépi narancsbőr elleni kezelések esetén is.

Az egyik technológia mely hővel stimulál az a rádiófrekvencia a másik, ami sérülés okozásával az a HIFU.

narancsbor-elleni-kezeles-radiofrekvencia
Narancsbőr ellen kollagénnel!

Narancsbőr elleni kezelés - Rádiófrekvencia vagy HIFU?

A kollagén megújítására legrégebben alkalmazott – ebből kifolyólag valóban biztonságos és bevált – módszer a rádiófrekvenciás bőrfeszesítés. Elsőre felkaphatod erre a szóra a fejed. Általában valóban ezzel a szóval írják le azt a technológiát, amivel eredményesen léphetsz fel a narancsbőr elleni kezelés során. 

A rádiófrekvencia hőt juttat a bőr kötőszöveti rostjainak rétegébe, és ez a többszöri hőhatás készteti a kollagéntermelő sejteket arra, hogy újra kollagént termeljenek. Így a megnyúlt kötőszöveti rostok újra erőssé válnak.

A HIFU sokkal fiatalabb, de mivel hatása égésen alapul, és a szövődmények lehetősége sokkal nagyobb, így a HIFU esetén mindenképp professzionális kezelőszemélyzet jelenléte javasolt. 

Narancsbőr kezelésre a HIFU-t épp ezért nem is alkalmazzák, annak inkább a ránctalanító kezelésekben van szerepe. A megoldást tehát a rádiófrekvenciás kezelésektől várhatjuk.

Narancsbőr elleni kezelés célzottan a problémára hatva

Rádiófrekvenciás gépi kezelést szalonokban vagy otthoni használatra kifejlesztett készülékkel tudsz végezni. Egy terület narancsbőr kezelésére egy kúra szükséges, ami átlagban 10-15 kezelésből áll. 

A szalonokban egy terület egyszeri narancsbőr kezelése kb. 12.000 – 25.000 Ft, tehát egy kúra elvégzése akár 120.000 – 250.000 Ft-ba is kerülhet. Ráadásul általában nem csak egy területet érint a narancsbőr, hiszen ha csak a comb belső és külső részét számolod már az két terület, a popsiról pedig még nem is beszéltünk. 

Mindemellett a narancsbőr a kor előrehaladtával újra és újra felütheti a fejét. Így ha a későbbiekre is gondolni szeretnél, érdemes egy otthoni narancsbőr elleni készülékbe fektetned. Ez hónapok, vagy akár évek múlva is segítő társad legyen a narancsbőr elleni harcban. 

Ilyen otthoni használatra fejlesztették ki a Forever Beauty 4TECH narancsbőr elleni készüléket, ami nem csak a kötőszöveti rostokat erősíti meg, de a korábban említett másodlagos tényezők egy részét is megcélozza, így egy komplex narancsbőr elleni kezelést nyújt.

narancsbor-elleni-kezeles-foreverbeauty
Eredményesen lépnél fel a narancsbőr ellen? Akkor érdemes a rádiófrekvenciás bőrfeszesítéssel összebarátkoznod. Szerencsére ezt már otthonodban is alkalmazhatod.

A titok nyitja narancsbőr ellen!

A Forever Beauty 4TECH narancsbőr elleni készülék titka a rádiófrekvenciás kötőszöveti tartórost feszesítésében és a zsírsejtek anyagcseréjének fokozásában rejlik. 

Emellett ultrahangos, vibrációs masszázs, illetve LED terápia alkalmazásával javítja a szöveti keringést és segíti a méreganyagok távozását a szervezetből. 

Kúraszerű használatával megerősítheted a bőr rostszerkezetét, ami látványos hatással lesz bőröd narancsbőrös területeinek állapotára.  Mivel a Forever Beauty 4TECH narancsbőr elleni készüléket otthoni használatra fejlesztették ki ezért nem kell szépségszalonokba járnod, hanem amikor időd engedi, akár este tv nézés közben is elvégezheted a narancsbőr elleni kezelést. 

Ha idővel a narancsbőr újra megjelenne a fenekeden vagy a combodon, akkor bármikor újra és újra előveheted, hogy még idejében felvehesd a harcot ellene. A kötőszöveted ugyanis folyamatos átépülésen megy keresztül, így ha szeretnéd megőrizni bőröd állapotát akkor érdemes időnként egy-egy bőrfeszesítő kúrát elvégezni.

Kíváncsi vagy, hogy melyek azok a további narancsbőrt súlyosbító tényezők, melyekre ha odafigyelsz, akkor elkerülheted, hogy a narancsbőröd állapota tovább romoljon? Ha a válaszod igen, akkor kattints ide és olvasd tovább cikkünket!

Szeretnél már végre megszabadulni a narancsbőrtől egy olyan módszerrel, ami végre a narancsbőr valódi okait szünteti meg? Mindezt pedig otthonod kényelmében, akár kedvenc könyvedet olvasgatva? Akkor ismerkedj meg tüzetesebben a Forever Beauty 4TECH narancsbőr elleni készülékkel!

Dr. Gulyás Tamás
orvos, életmódszakértő

narancsbor-ellen-gep-forever-beauty

Eredményes narancsbőr elleni otthoni készüléket keresel?

Ismerd meg a Forever Beauty 4TECH gépet!

TOP

Neked ajánlott bejegyzések

hasi-zsirleszivas-szepitogepek
Hasi zsírleszívás? Ezekre készülj!

Ha tartós, hatékony, gyors hasi fogyásról van szó, bizonyára legtöbbünknek a hasi zsírleszívás ugrik be, mint az egyik legnépszerűbb plasztikai beavatkozás. De mégis hogyan működik

hasi-zsir-okai
Hasi zsír okai – Számít az életkor?

Keserves csatát vívunk a biológiával hasunk lapossá tételének érdekében. Ennek megértéséhez feltétlen ismerni kell a hasi zsír okait, hogy miért pont oda és miért pont

fogyas-hasrol-szepitogepek
Eredményes a fogyás hasról hasizom edzéssel?

A lapos has, vékony derék mindannyiunk kitűzött célja. Ennek érdekében rengetegen kezdenek sporttevékenységbe, hasizom gyakorlatba. Tegyük fel azonban a kérdést: valóban eredményes a fogyás hasról célzott

Tartalom

Kik vagyunk?

Több mint 12 éve minden napunkat annak szenteljük, hogy prémium készülékeinkkel valódi, változást hozzunk szépségápolási rutinodba! Velünk nem kell lemondanod a szalonok nyújtotta kezelésekről, hiszen minden általunk forgalmazott készülék a ma ismert leghatékonyabb technológiákat alkalmazza…

KÖVESS MINKET!

Csatlakozz hozzánk!

Értesülj elsőként új bejegyzéseinkről!

Címkék

Máris mennél?
Szeretnénk meglepni egy
5.500 Ft
értékű, készülékre beváltható kuponnal
Add meg adataidat és küldjük is!