logo-szepitogepek

Vákuum masszázs – Rövid távon frissít, hosszú távon rombol!

Miről lesz szó?

A vákuummasszázsról nagyon sok pozitív dolgot lehet hallani, ami a rövid távú hatására igaz is. De mi a helyzet a bőrünk állapotával, ha hosszútávon gondolkozunk? Valóban olyan jó a vákuum masszázs? Vagy hosszútávon többet rombol, mint segít? Most részletesen szemügyre vesszük a vákuummasszázst, mit is érdemes róla tudni!

Vákkummasszázs - Hogyan is működik?

A vákuummasszázs során egy pohárszerű eszközzel szívást gyakorolnak a bőrre, ami a bőrt megemeli, mobilizálja a bőrredőket, megnyitja a nyirokutakat, és fokozza a keringést.

A vákuum alkalmazása több ezer éves, hiszen a köpölyözés is ezen az elven alapul. Ott a poharakat melegítették, majd a bőrre téve a meleg levegő lehűlt, összehúzódott és ez okozta a köpölyöző pohárban a nyomáscsökkenést. 

A vákuum eszközös alkalmazása most újra hódít a a kozmetológiában, pedig pár éve már próbált utat törni, de nem váltotta be a hosszútávú reményeket. Manapság a több technológiát ötvöző készülékekbe építik bele, a más típusú kezelések kiegészítésére.

vakuummasszazs-narancsbor-kezeles
Vákuummasszázs

A köpölyözés mint az első vákuum kezelés

A köpölyözés célja nem a bőr kezelése. A köpöly az akupunktúrával párhuzamosan az energiacsatornákban történő energiaáramlás megindítására szolgál. Teljesen más a mögöttes filozófiája, mint a mai kezelések esetén. A masszázsok kiegészítésére ugyan régen is használták, hiszen a kezelt bőrterület keringésének fokozásával, fokozza a masszázsok jótékony hatását.

A vákuum kezelés reneszánsza

Nyugaton a nem keleti, hanem orvosi célú vákuum kezeléseket a 70-es években kezdték el alkalmazni az égett és a heges területek kezelésére. A cél az összehúzódott bőr hegszöveteinek fellazítása volt, amit a vákuum az összenőtt rostszerkezet “felszaggatásával” ér el. 

A vákuum a hegszövet fellazítására tökéletesen alkalmas, ez azonban pont ellentétes azzal, amit a bőr feszesítésére szeretnének elérni.

A vákuum masszázs kozmetológiai alkalmazása

A kozmetikában való akalmazás a vákuum masszázs, amit általában narancsbőr vagy cellulit kezelésre alkalmaznak. A szalongépekben esetenként  a rádiófrekvenciás bőrfeszesítő vagy kavitációs zsírbontó kezeléseket egészítik ki a vákuumal. 

A vákuum masszázs célja azonban csak a vér- és nyirokkeringés javítása lehet a kezelt bőr alatti szövet anyagcseréjének fokozásával. Erre a vákuum masszázs teljesen alkalmas, amit nem lehet megkérdőjelezni. Azonban ha bőrfeszesítésre javasolják, az veszélyes terület, mivel  a vákuum hosszútávon egy kétélű fegyver.

Miért kétélű fegyver a vákuummasszázs?

A vákuummasszázs nyirok és vérkeringést okozó hatása megkérdőjelezhetetlen, további hatása azonban pont ellentétes azzal, amit mind a cellulit, mint a bőrfeszesítés kapcsán el szeretnénk érni. 

Ha csak arra gondolunk, hogy pont a hegek fellazítására, a kötőszöveti rostok felszakítására, megnyújtására kezdték alkalmazni a modern orvosi kozmetológiában, akkor ellentmondásba ütközünk.

Sokan jobbnak gondolják a vákuummasszázst, mint amilyen valójában!

A cellulit, vagyis a narancsbőr mögött megbújó okok

A cellulit vagyis a narancsbőr kialakulása 3 okra vezethető vissza. Az egyik a  zsírszövet megszaporodására, a második a  méreganyagok  felhalmozódására, a harmadik pedig a kötőszöveti rostok meglazulására. 

A három közül a kötőszöveti rostmegnyúlás, meglazulás a legnagyobb és legnehezebben kezelhető probléma. Ezekről itt olvashatsz bővebben!

A kötőszövet szerepe a cellulit megjelenésében

A narancsbőr karfiolos megjelenésének alapja az, hogy a megduzzadt zsírsejtek áttüremkednek a tartásvesztett kötőszöveti rostokon. Így a cellulit kezelésének a fő célja a rostszerkezet megerősítése kell legyen. 

Persze a zsírsejtek mértetét csökkentő és a zsírsejtek helyi anyagcseréjét fokozó kezelések javítják a cellulitos bőr állapotát, de a zsírsejtek ismételt megnövekedésekor, azok újra előtüremkedhetnek, ha a kötőszöveti rostokat nem hoztuk rendbe.

Miért nem megoldás a vákuum masszázs a cellulit kezelésében?

Ha bármely zsírcsökkentő narancsbőr kezelést vákuum masszázzsal egészítünk ki, az csak rövid távon javíthatja a kezelés hatékonyságát a salakanyagok és a lebomló zsír gyorsabb kiürítése által. 

Ha a kötőszövet fontos szerepének szemszögéből vizsgáljuk a dolgot, akkor egyértelmű, hogy ez egy zsákutca, hiszen a vákkum pont ez ellen dolgozik. A vákuumot a hegek felszaporodott kötőszövetének fellazítására és nem feszesítésére kezdték alkalmazni.

A cellulit megjelenése és makacssága pont a fellazult kötőszöveti rostok miatt nem javul. Belátható, hogy ha a rostokat vákuum masszázzsal tovább lazítjuk, azzal nem javítunk semmit, sőt tovább rontjuk hosszú távon a narancsbőr vagy cellulit megjelenését.

vakuum-masszazs-narancsbor-kezeles
A vákuummasszázs buktatói

A vákuummasszázs csapdája a zsírbontó kezelések esetén

A vákuummasszázs nem csak a narancsbőr kezelés esetén okoz problémát. Sokféle zsírbontó kezelést is kiegészítenek vele, ami szinte felfoghatatlan, hiszen sok esetben vákuum nélkül is probléma a zsírbontást követően kialakuló megnyúlt bőr kezelése. 

A vákuummasszázs hatására a szövetek keringésének fokozásával elérhető nyereség hamar elillan, ha a bőr visszahúzódása még nehezebbé válik!

Miért alkalmazzák mégis a vákuum masszázst?

Ahogy régen a köpölyözés is, a modern vákuum masszázs is frissesség érzést, felüdülést, a bőr pezsgését okozza. A vákuum kezelést követő nagyon jó érzés miatt úgy érzed, hogy valóban történt valami a vákuum masszázs során.  

A szolgáltatónak is fontos, hogy jól érezd magad, sőt a szépészetben tendencia, hogy egy kezelés során többféle technikát is bevessenek. Így azt jobban el lehet adni egy másik szolgáltató hasonló kezeléséhez képest. Sajnos mivel a fentiek értelmében hosszú távon rontja is az eredményt, gyakorlati haszna nincs.

Hogyan ellensúlyozhatod a vákuummasszázs hatását?

A kötőszöveti rostok megújítását kell megcélozni, mert ez a feszes bőr titka, így a narancsbőr és a megnyúlt bőr javításának kulcsa. A kollagén szerkezet megerősítése, megújítása rádiófrekvenciás bőrfeszesítéssel érhető el. 

A rádiófrekvenciás bőrfeszesítés alkalmas a vákuum masszázs negatív hatásainak ellensúlyozására is, mivel stimulálja a kötőszöveti rosttermelő sejteket. A kollagéntermelés fokozódásának a következménye pedig a tartását visszanyerő bőrszerkezet.

Rádiófrekvenciás technológiát eredetileg a gyógyászatban alkalmazták, sebgyógyításra. Később felfedezték, hogy bőrfeszesítésre, ránctalanításra is alkalmas, így csakhamar megjelent a szépségszalonok kínálatában. A kezdeti szalongépek csak 2 elektródával rendelkeztek, jobbára a bőrfelszínt melegítették, ami nem volt túl hatékony, ráadásul fájdalmas volt. Az évek során e gépek a minél pontosabb célzás érdeklében számos fejlesztésen mentek át; egyre több elektróda került rájuk. A mai rádiófrekvenciás szalongépek már több elektródával rendelkeznek, melyek révén a bőr mély irharétegében fejti ki hatását a hő – ott, ahol a kollagéntermelő sejtek vannak.

Rádiófrekvenciás technológia már otthoni gépben is elérhető, de legtöbbjük – főleg az 50.000 Ft alattiak – csak 2 elektródával rendelkeznek, hatásuk felületi. A rádiófrekvenciás kezelés fejlődéséről, fajtáiról bővebben itt olvashatsz! Ritka az olyan otthoni rádiófrekvenciás gép, amibe modern, multipoláris rádiófrekvencia került beépítésre.

Egyik ilyen a Forever Skin ránctalanító bőrfeszesítő gép , mely a legmodernebb rádiófrekvenciával erősíti a kötőszövetet, így nem csak narancsbőr kezelésre, de bőrfeszesítésre, cserélhető fejének köszönhetően ránctalanításra is alkalmas.

Rádiófrekvenciás kezelést is lehet azonban kombinálni: a Forever Beauty 4TECH narancsbőr elleni gép rádiófrekvecia mellett vörös LED fényterápiával javítja a kötőszövet szerkezetét, vibrációs masszázs és ultrahangos mélymasszázs pedig a zsírsejtek méretének csökkentését segíti elő.

Dr. Gulyás Tamás
orvos, életmódszakértő

narancsbor-kezeles-otthon-forever-beauty

Számodra melyik narancsbőr elleni kezelés lehet eredményes?​

Szakértői tanulmányunkból megtudhatod!

TOP

Neked ajánlott bejegyzések

hasi-zsirleszivas-szepitogepek
Hasi zsírleszívás? Ezekre készülj!

Ha tartós, hatékony, gyors hasi fogyásról van szó, bizonyára legtöbbünknek a hasi zsírleszívás ugrik be, mint az egyik legnépszerűbb plasztikai beavatkozás. De mégis hogyan működik

hasi-zsir-okai
Hasi zsír okai – Számít az életkor?

Keserves csatát vívunk a biológiával hasunk lapossá tételének érdekében. Ennek megértéséhez feltétlen ismerni kell a hasi zsír okait, hogy miért pont oda és miért pont

fogyas-hasrol-szepitogepek
Eredményes a fogyás hasról hasizom edzéssel?

A lapos has, vékony derék mindannyiunk kitűzött célja. Ennek érdekében rengetegen kezdenek sporttevékenységbe, hasizom gyakorlatba. Tegyük fel azonban a kérdést: valóban eredményes a fogyás hasról célzott

Tartalom

Kik vagyunk?

Több mint 12 éve minden napunkat annak szenteljük, hogy prémium készülékeinkkel valódi, változást hozzunk szépségápolási rutinodba! Velünk nem kell lemondanod a szalonok nyújtotta kezelésekről, hiszen minden általunk forgalmazott készülék a ma ismert leghatékonyabb technológiákat alkalmazza…

KÖVESS MINKET!

Csatlakozz hozzánk!

Értesülj elsőként új bejegyzéseinkről!

Címkék

Máris mennél?
Szeretnénk meglepni egy
5.500 Ft
értékű, készülékre beváltható kuponnal
Add meg adataidat és küldjük is!