Jelenleg két igen hatékony módszer áll a rendelkezésedre a makacs zsírpárnák tartós és látványos eltüntetésére. A szépségszalonokban is elvégezhető kavitációs zsírbontás, valamint egy sebészeti beavatkozás, a zsírleszívás. A zsírleszívás manapság már rutin műtétnek számít. Mégsem lehet azonban elégszer hangsúlyozni, hogy mint minden orvosi beavatkozásnak, a zsírleszívás is maga után von bizonyos kockázatokat. Alábbi cikkünkben pedig pontosan ezeket gyűjtöttük össze Neked!

Mert hiába a rutin, komplikációkra, valamint a zsírleszívás műtéte után fellépő szövődményekre így is számítani kell. Sokakat éppen az tart vissza egy ilyen beavatkozástól. Félnek az esetleges következményektől, és inkább más módszerek után néznek, ha a zsírpárnáikat csökkenteni szeretnék. Szerencsére napjainkban már erre is van lehetőség bőven, erről azonban később beszélünk.

Korábbi cikkünkben, melyet erre a linkre kattintva érhetsz el, már részleteztük a zsírleszívás témakörét érintő tudnivalókat. Erre a cikkre kattintva pedig megtudhatod mennyi mindent kell fejben tartanod a zsírleszívás előtt és után. Azonban arról még nem esett szó, hogy mégis milyen kockázatokkal kell számolnod, ha műtéti zsírleszívásra adod a fejed. A  zsírleszívás lehetséges szövődményei között ugyanis szerepel a vérömleny, a gyulladás, valamint az ér- és idegsérülés is. Amennyiben pedig altatásban végzik a műtétet, úgy annak a kockázataival is számolni kell. Bár az esetlegesen fellépő szövődmények a műtétet követő kontroll során jól beazonosíthatóak és kezelhetőek, mégsem kellemes egy-egy ilyet átélni.

Zsírleszívás: Miért is tartós?

A műtéti zsírleszívás nagy előnye az, hogy végleg megszabadít a zsírsejtektől, így az általa elért fogyás tartós marad.

De miért van ez így?

Közismert tény, hogy adott számú zsírsejttel jövünk a világra, melynek száma felnőtt korunkra már nem változik. Nem osztódnak, nem szaporodnak. A hízást és a fogyást “mindössze” az okozza, hogy ezeknek a zsírsejteknek a mérete nő vagy csökken életmódunktól és egyéb adottságainktól függően. A diéta, az edzések és társaik csak és kizárólag a zsírsejteknek a méretét tudják csökkenteni ideig-óráig, ám amint felhagyunk velük, zsírsejtjeink mérete újra megdagad, ezzel együtt pedig mi is – ez a jól ismert jojó effektus.

A tartós fogyás azonban nem elérhetetlen, pusztán a zsírsejtek mérete helyett a zsírsejtek számát kell csökkentenünk hozzá – és erre alkalmas a műtéti zsírleszívás is. A beavatkozás során egy szívókanül segítségével szó szerint leszívják a felesleges zsírt, ezáltal szabadítva meg a zsírsejtektől, melyek többet már nem nőnek vissza, nem szaporodnak.

Ez mind szép és jó, ám ahogy már említettük, és ahogy ez már valószínűleg világossá vált számodra is, a zsírleszívás egy rendkívül drasztikus műtét, így számos komplikáció, szövődmény merülhet fel, ami beárnyékolhatja eredményeit.

Bár a zsírleszívás sokáig és sokaknak az egyetlen megoldásnak tűnt az álomalak elérése érdekében, mint minden műtéti beavatkozásnak, ennek is több kockázata van, mint előnye.
Bár a zsírleszívás sokáig az egyetlen megoldásnak tűnt a gyors és tartós fogyáshoz, mint minden műtéti beavatkozásnak, ennek is több kockázata van, mint előnye.

A zsírleszívás komplikációit két csoportra oszthatjuk:

    • Egészségügyi: utóvérzés, gyulladás, fertőzés, duzzanat, savógyülem, bőrideg sérülés, bőrelhalás, kisebb vérerek sérülése, zsírembólia, kóros hegképződés, sebgyógyulási zavar, vérveszteség, vérömleny, altatással szembeni túlérzékenység.
  • Esztétikai: felületi kontúr egyenetlenségek, hegproblémák, bőrszín elváltozás.

Előbbiek közül az öt legsúlyosabb problémát a következőkben forszírozzuk.

A heg begyulladása

Ez az egyik legsúlyosabb szövődmény, de előfordulása ezrelékes valószínűségű. Nagyfokú gyulladás esetén újabb műtétre van szükség, amikor a műtött területet újra felnyitják, és a gyulladásos váladékot leszívják.

Vérömleny

Gyulladás forrása lehet, de megjelenése nagyon ritka, 1%-nál nem gyakoribb. Zsírleszívás során a nagyobb erek általában nem sérülnek a szívókanül speciális kialakítása miatt.

Bőrérzés problémák

3-4% annak az esélye, hogy zsírleszívás után a kezelt területen átmenetileg érzészavar vagy érzéskiesés alakuljon ki a bőridegek sérülése következtében. Kivételes esetekben ez az érzéketlenség azonban állandósulhat is.

Sebgyógyulási zavar

A zsírleszívás műtéti hegei nagyon rövidek, ezért legfeljebb keloid képződésre hajlamos egyéneknél fordulhat elő a hegképződés zavara.

Tartós elszíneződés

Esetenként előfordulhat, hogy a megműtött bőrfelületen bevérzés okozta elszíneződés alakul ki (árnyalataival sötétebb lehet a környezeténél), ami akár több hónapig is látszódhat, de utána elmúlik.

A zsírleszívás tehát egy komoly műtéti beavatkozás, és mint ilyen, kockázatokkal jár. Nem beszélve arról, hogy a gyógyulási folyamat is rendkívül hosszú és kellemetlen – említettük már a kompressziós ruha kötelező viselését? – és több százezer forintba kerülhet.

Zsírleszívás műtét nélkül – létezik?

Természetesen, már létezik egy ilyen eljárás, neve: kavitációs zsírbontás.

Amennyiben nem fűlik a fogad a zsírleszívás okozta esetleges szövődményekhez, ne aggódj, ma már van más megoldás is - a kavitációs zsírbontás, melyet szépségszalonokban és otthoni készülék segítségével is alkalmazhatsz.
Amennyiben nem fűlik a fogad a zsírleszívás okozta esetleges szövődményekhez, ne aggódj, ma már van más megoldás is – a kavitációs zsírbontás, melyet szépségszalonokban és otthoni készülék segítségével is alkalmazhatsz.

A kavitációs zsírbontás ugyanolyan eredményes, mint a műtéti zsírleszívás, ám a makacs zsírpárnáktól fájdalmak és esetleges szövődmények nélkül szabadul meg, ráadásul a költségei is barátságosabbak. Mind a kavitációs zsírbontás, mind pedig a zsírleszívás esetében célzottan, az általad leginkább problémásnak ítélt területen történik a zsírsejtek eltávolítása, amik teljesen eltűnnek, nem csak a méretük csökken.

A kavitációs zsírbontás során a megfelelő frekvenciájú ultrahangrezgések hatására megbomlik a zsírsejtek fala, majd tartalmuk a sejt közötti térbe folyik, ahonnan a természetes salaktalanító folyamatok révén néhány nap alatt kiürül a szervezetből. Az eljárás teljesen fájdalommentes, ráadásul célzottan fogyhatunk csak a hasunkról, fenekünkről vagy éppen a combunkról. Tehát arról a területről, amivel nem vagyunk megelégedve.

Amennyiben tüzetesebben szemügyre vennéd, mit érhetsz el a kavitációs zsírbontással, illetve hogyan működik, kattints ide egy másik cikkünkért!

Szeretnél végre megszabadulni a makacs zsírpárnáktól, de fogalmad sincs, hogyan indulj el? Nem tudod melyik módszer lenne Számodra a legideálisabb választás? Segítünk! Összegyűjtöttük Neked, hogy mi alapján válaszd ki a Neked megfelelő módszert, sőt, a szóba jöhető megoldásokról is szót ejtettünk átfogó cikkünkben.

fogyas-zsirbontas-szepitogepek

Számodra melyik zsírbontó – fogyasztó kezelés lehet eredményes?

Szakértői tanulmányunkból megtudhatod!

 

Dr. Gulyás Tamás,
orvos-életmódszakértő

Bezárás
×

Cart

Vásárolj még 15.000 Ft értékben az ingyenes kiszállításért!