Az IPL szőrtelenítés napjainkban egy egyre elterjedtebb technológia – mellyel évekre megszabadíthatod magad a nem kívánt szőrszálaktól, így rengeteg macerától búcsút intve. De mennyire jársz jól vele? Megéri? Nézzük meg az IPL szőrtelenítés előnyeit és hátrányait és kiderül!

IPL szőrtelenítés előnyei

Az IPL szőrtelenítés előnye, hogy hatása évekig tart

Bizony, az IPL szőrtelenítés segítségével akár évekre elfelejtheted a szőrtelenítés problematikáját. Az IPL szőrtelenítés előnye, hogy néhány hónap alatt már 80%-ra csökken a kezelt felületen a szőrzet, majd a pár hónapos kezeléssorozat után nemes egyszerűséggel nem nő vissza a szőr. Amennyiben több évig szeretnéd ezt az állapotot fenntartani, évente pár fenntartó kezeléssel érheted el azt.

Az IPL szőrtelenítéssel elfelejtheted a macerát

Kétségtelenül az IPL szőrtelenítés előnyei közé tartozik, hogy végre nem kell többé azon aggódnod, hogy a hétnek mely napján kell szőrtelenítened, hogy amikor jó időt mondanak, felvehesd a kedvenc szoknyádat. Nem kell többé azon agyalnod, hogy szőrteleníts-e egy randi előtt vagy annyira nem éri meg a delikvens, sőt, nyaralás előtt és közben sem kell amiatt stresszelned, hogy szőrteleníts. Nincs többé véletlenül kilógó hónaljkutya, mert elfelejtetted leborotválni előző este, és nem kell csak azért hosszú nadrágot venned 30 fokban, mert kimaradt előző este a lábborotválás.

Egy IPL szőrtelenítés kezeléssorozat után legalább egy dolog miatt már nem kell aggódnod az életben – és azok az idegesítő szőrszálak, amikre addig mindig gondolnod kellett.

ipl-villanofenyes-szortelenites-otthon
Az IPL szőrtelenítéssel elfelejtheted a mindennapos lábborotválást!

Nincs többé szőrbenövés és vágások

Hiába veszed meg a legdrágább borotvát, a legérzékenyebb bőrre való szőrtelenítő krémet és suttogsz el egy imát mielőtt még nekikezdesz a szőrtelenítésnek – az esetek többségében mindig történik valami? Elvágod magad, kipattogzik a bőröd, szőrbenövés keletkezik a szőrszálak helyén, és még sorolhatnánk.

Nos, az IPL villanófényes szőrtelenítés mindezt megspórolja Neked – ugyanis ő mindenféle külső beavatkozás nélkül szabadít meg a szőrszálaktól, ráadásul évekre. Mindezt ráadásul mellékhatások nélkül.

Tudtad?

Az IPL villanófényes szőrtelenítő készülék kezelőfejét a bőrre helyezve villanófényt bocsát ki, melynek fényenergiája a bőrben, egészen pontosan a szőrtüszők pigment-állományában (melanin) nyelődik el. Ez a fényenergia hővé változik, ami pedig a szőrtüsző mélyén roncsoló hatást végez, ezáltal megakadályozva, hogy a szőrtüsző újabb szőröket termeljen. Az IPL villanófényes szőrtelenítés módszerével csak az anagén, azaz növekvő fázisban lévő szőrök kezelhetők, ugyanis csak ebben a fázisban termelnek a szőrszálak melanint. A kezelés alatt nem észlelhető változás, az elhalt szőr kb. 2 hét után kezd kihullani.

IPL szőrtelenítés előnye, hogy minden nap szőrtelen lehetsz

Az IPL szőrtelenítés előnye, hogy míg az epilátorral és a gyantával történő szőrtelenítésnél két kezelés között hagynod kell, hogy megnőjön a kezelendő területen a szőr, az IPL szőrtelenítés során két kezelés között bátran borotválkozhatsz, sőt, nem kell meghagynod a hosszú szőrszálakat, csakhogy lekezeld őket. Az IPL szőrtelenítés előtti napon kifejezetten le kell borotválni a kezelendő bőrfelületet.

Félsz, hogy ha két villanófényes kezelés között borotválkozol, akkor megerősíted a már éppen gyengülő szőrszálakat? Nem kell aggódnod! A folyamatos IPL szőrtelenítés kellőképpen legyengíti a szőrszálakat ahhoz, hogy a borotvával történő szőrtelenítés már ne erősítse meg őket később.

Az IPL szőrtelenítés előnye, hogy fájdalommentes

Az IPL szőrtelenítés során még a legérzékenyebb bőrűek is csak egy apró csípést érezhetnek a kezelt felületen és azt is csak a villanás erejéig. Ráadásul az IPL szőrtelenítés intenzitását az érzékenység szerint állítható, így a fájdalommentes kezelés garantált.

Már otthoni IPL villanófényes szőrtelenítő gép is kapható

Így van! Napjainkban már igazán nincs kifogás az IPL szőrtelenítés előnyei ellen – ugyanis a praktikus, mégis professzionális otthoni IPL villanófényes szőrtelenítő gépekkel már időpontokat se kell egyeztetned és gigászi költségeket se kell fedezned.

Ugyanis egy szépségszalonban amíg a teljes testedet lekezelik IPL szőrtelenítés során, majdnem egy milliós összeget kell kifizetned, egy saját otthoni IPL szőrtelenítő géppel 100.000 Ft körüli összegből a teljes tested kezelése lehetséges, sőt, a később esedékes fenntartó kezeléseket is letudhatod vele!

Így elmondható, hogy az otthoni IPL szőrtelenítő gépek a szalonkezelések áraihoz képest jóval barátságosabb áron érhetők el, azonban arra érdemes odafigyelni, hogy bizonyos árfekvés alatt azért már a minőség is megkérdőjelezhető. 

Összességében azonban elmondható, hogy még a professzionális szalontechnológiát alkalmazó otthoni IPL villanófényes szőrtelenítő gépek is elérhető áron kaphatóak.

Ha pedig kíváncsi vagy arra, hogy mi az a 13 ok, amiért imádni fogod a saját IPL szőrtelenítő gépedet, kattints ide!

ipl-szortelenites-ipl-gep
Már nem kell szalonba járnod azért, hogy évekre megszabadulj a zavaró szőrszálaktól!

Az IPL szőrtelenítés arcon, intim területen, hason és háton is alkalmazható

Mind a szalonbeli, mind a professzionális otthoni IPL szőrtelenítő gépek alkalmasak a teljes test szőrtelenítésére – legyen szó karokról, lábakról, hónaljról, arcról, hátról, hasról, vagy az intim területekről. Arra azonban ügyelj, hogy ez nem minden otthoni IPL szőrtelenítő gépre igaz – csak a minőségi, professzionális készülékekre.

Idő- és költséghatékony

Az IPL szőrtelenítés előnye, hogy miután letudtad a kezelés sorozatot, többé nem kell semmiféle plusz időt töltened a fürdőszobában és nem kell egy csomó pénzt áldoznod szőrtelenítő eszközökre. Amennyiben pedig saját otthoni IPL szőrtelenítő gépet vásárolsz, még a szalonban elköltött összeget is megspórolod, és egy egyszeri befektetéssel korlátlan kezelési lehetőség áll rendelkezésedre.

Egy otthoni IPL villanófényes szőrtelenítő gép diszkrét és kényelmes

Az IPL szőrtelenítés előnyei közül az egyik legjobb, hogy az IPL szőrtelenítés saját géppel otthon is elvégezhető, így diszkréten szabadulhatsz meg a szőrszálaktól. és nem igényelnek semmiféle krémezést vagy vizezést, így az esetleges maszatolást is elfelejtheted. Egy saját IPL szőrtelenítő gép használata közben akár a kedvenc sorozatodat is nézheted.

Az IPL szőrtelenítés biztonságos, ha jót választasz

Mind a szalonbeli, mind a professzionális otthoni IPL villanófényes szőrtelenítő gépek rendkívül biztonságosak. Nem véletlenül használtuk a “professzionális” szót, ugyanis arra azért érdemes odafigyelned, hogy amennyiben otthoni IPL szőrtelenítő készülék vásárlásán töröd a fejed, olyan gépet válassz, amely olyan funkciókat tartalmaz, mint a

 • bőrszenzor, mellyel csak akkor tudsz villantani, ha a villanóablak teljesen lefedi a bőröd
 • túlmelegedés érzékelő
 • védőszemüveg, ami az esetlegesen kiszűrődő IPL fény ellen védi a szemed.

Amennyiben egy otthoni IPL villanófényes szőrtelenítő gép mellett teszed le a voksod, érdemes utánanézni, hogy az adott termék mellé egyáltalán jár-e védőszemüveg.

Az IPL szőrtelenítés előnye, hogy férfiaknak is tökéletes lehet!

Bizony! A férfiaknak sem kell már kimaradni az IPL szőrtelenítés előnyei nyújtotta áldásos hatásokból! Ráadásul végre nem kell amiatt aggódniuk, hogy mit gondolnak róluk a hölgyek, amikor betérnek egy szépségszalonba – ugyanis egy otthoni IPL szőrtelenítő géppel diszkréten, otthon intézhetik el szőrös ügyeiket. Fontos azonban, hogy minőségi, professzionális készüléket vásárolj, ugyanis a gyengébb minőségű termékek nem képesek elbánni a vastagabb férfi szőrszálakkal.

Ami még jobb, hogy akár párként is szerezhettek be egy saját otthoni IPL szőrtelenítő gépet – és így felváltva használva még költséghatékonyabban szőrteleníthettek.

Vannak kérdéseid, amiket még senkitől sem mertél megkérdezni az IPL szőrtelenítéssel kapcsolatban? Ne aggódj, ebben a cikkben összegyűjtöttük rájuk a válaszokat!

ipl-szortelenites-ferfiaknak-szepitogepek
Az IPL szőrtelenítés a férfiaknak is tökéletes választás!

IPL szőrtelenítés hátrányai

Az IPL szőrtelenítő kúra pár hónapig tart

Az IPL szőrtelenítés hátránya, hogy még segítségével sem egy csettintés az évekig tartó, sima bőr elérése. Az IPL szőrtelenítés ugyanis csak 2 hetente végezhető, hiszen mindig az anagén, azaz a növekvő fázisban lévő szőrszálakra hat. Ennélfogva nincs is értelme 2 hétnél gyakrabban alkalmazni, hiszen ennyi idő alatt nem kerülnek a szőrszálak anagén fázisba. Ezt a kéthetente esedékes kezelést pedig 10 – 15 alkalommal kell megismételned annak érdekében, hogy utána évekig teljesen sima legyen a bőröd.

Bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy noha a teljes kezelés fél évet vesz igénybe, pár hónap alatt már a szőrzet 80%-ának búcsút inthetsz, és a többi rész is sokkal gyengébben nő vissza.

Az IPL szőrtelenítés hátránya, hogy szalonban igencsak drága

Az IPL szőrtelenítés hátránya, hogy amennyiben szépségszalonban kívánod elvégeztetni, akkor elég mélyen kell a zsebedbe nyúlnod – ugyanis éves szinten az IPL szőrtelenítés szalonban akár 500.000 Ft-ba is kerülhet, és ez még csak az alsó határ. Szerencsére ma már otthoni IPL szőrtelenítő gépet is vehetsz, így 100.000 Ft-ért korlátlan számú kezelést végezhetsz magadon – vagy családtagjaidon.

Világos szőkéknek és vöröseknek nem ajánlott

Az IPL szőrtelenítés technológiája a szőr- és a bőrszín kontrasztján alapul. Ez azt jelenti, hogy kifejezetten a világos bőrszínű és sötét szőrszínű embereknél hatékony.

Viszont ez sajnos azt vonja maga után, hogy a világos szőke, valamint világos vörös szőrszínű férfiak és nők nem kezelhetőek, ugyanis a szőrszálak melanin hiányában nem nyelik el az IPL fényt.

Ez persze nem azt jelenti, hogy egy szőke vagy vörös haj esetében teljesen felesleges IPL villanófényes szőrtelenítéssel bajlódni. Ez csak és kizárólag a rendkívül világos szőrszínekre vonatkozik. Egy középszőke embernek ugyanúgy hatásos lehet a kezelés, pusztán arról van szó, hogy több kezelésre van szüksége a több évig tartó szőrtelenség eléréséhez. Öröm az ürömben azonban, hogy pont a világos szőrszínű fiúknak és lányoknak a legkevésbé bosszantó a kis szőrök jelenléte.

A nyári IPL szőrtelenítés ellenjavallt

Ezért is mondják azt, hogy az IPL szőrtelenítés az őszi-téli hónapok kezelése, amiről bővebben itt írtunk. Az IPL szőrtelenítés hátránya ugyanis, hogy technológiája fényérzékenyít, ezáltal pedig könnyebben leégsz a napon. Ráadásul, ha a bőröd lebarnul, akkor csak kisebb intenzitáson alkalmazható az IPL a bőrödön, ami azt jelenti, hogy több kezelésre lesz szükséged.

Amennyiben tehát fontos Számodra a több évig tartó simaság elérése, ilyenkor érdemes betartani azt, hogy az őszi-téli hónapokban végzed az IPL szőrtelenítő kezeléseket. Így aztán nyáron már nem kell aggódnod sem a kis szőrök miatt, sem amiatt, hogy most akkor végezhetsz-e IPL szőrtelenítő kezelést vagy sem.

Összességében tehát?

IPL szőrtelenítés előnyei

 • Hatása évekig tart
 • Elfelejthed folyamatos szőrtelenítési macerákat
 • Nem kell borostásnak lenni az IPL szőrtelenítéshez
 • Fájdalommentes
 • Nincs többé szőrbenövés és sérülés
 • Biztonságos
 • Idő- és költséghatékony
 • Egész testeden alkalmazható
 • Már otthoni IPL szőrtelenítő gép is kapható
 • Egy otthoni IPL szőrtelenítő gép még kényelmes és diszkrét is
 • Férfiakon is alkalmazható az IPL szőrtelenítés

IPL szőrtelenítés hátrányai

 • Szalonban igencsak drága
 • Hosszabb ideig tart a kúra
 • Világos szőke és világos vörös szőrszínűeknek nem ajánlott
 • Az IPL szőrtelenítés nyáron ellenjavallt

Összességében tehát az IPL szőrtelenítés előnyei jóval túlszárnyalják az IPL szőrtelenítés hátrányait, főleg akkor, ha egy saját IPL szőrtelenítő gép beszerzése mellett döntünk. Esetében ugyanis egyszeri befektetéssel, otthonunk kényelmében végezhetünk magunkon kezeléseket, így hosszú-hosszú évekre elfelejtheted a szőrtelenítést!

Szeretnél végre tartósan megszabadulni a kellemetlen szőrszálaktól, de fogalmad sincs, hogyan indulj el? Melyik módszert válaszd? Melyik lenne pont Számodra a legideálisabb? Segítünk! Alábbi összefoglalónkban összegyűjtöttük Neked a lehetséges megoldásokat, neked már csak döntened kell!

villanofenyes-szortelenites-szepitogepek

Milyen szempontok alapján válassz IPL szőrtelenítőt?

Szakértői tanulmányunkból megtudhatod!

-8.000 Ft gépekre
Sajnos nem nyertél
-5.000 Ft gépekre
Ingyenes szállítás
20% gélekre
-3.000 Ft gépekre
-8.000 Ft gépekre
Sajnos nem nyertél
-5.000 Ft gépekre
Ingyenes szállítás
20% gélekre
-3.000 Ft gépekre
Pörgess most és nyerj!

Iratkozz fel hírlevelünkre és tedd próbára szerencséd!

20% gélekre
Sajnos nem nyertél
-5.000 Ft gépekre
Ingyenes szállítás
20% gélekre
Sajnos nem nyertél
-5.000 Ft gépekre
Ingyenes szállítás
Pörgess most és nyerj!

Add meg e-mail címed, neved és teszteld szerencsédet!  

A kuponkód akciós termékekre is beváltható.

×

Cart

Vásárolj még 15.000 Ft értékben az ingyenes kiszállításért!