Úgy érzed, ideje elkezdened foglalkozni a szem alatti karikák, a haragos ráncok vagy a száj körüli függőleges ráncok eltüntetésével? Egy biztonságos, mégis hatékony megoldásra vágysz, és úgy hallottad, a Drakula kezelés pont ilyen? Mielőtt bejelentkeznél a legközelebbi esztétikai központba, érdemes előbb jól utánanézni a témának, cikkünkből pedig ezt független szakértők segítségével most meg is teheted!

Mielőtt még azt hinnéd, ez nem egy olyan cikk lesz, amiben igyekszünk minél több negatívumot felsorakoztatni egy népszerű kezelés ellen. Cikkünk célja ugyanis az, hogy a végére megismerkedj a Drakula terápia áraival, a kezelés pontos menetével, hogy pontosan milyen hatással is lesz a bőrödre és mit érhetsz el vele – no és persze meddig! – , valamint az esetleges kockázatokkal, amiket egy esztétikai centrum honlapján bajosan próbálnál összeszedni.

Drakula kezelés - Mi is az?

Talán már Te is hallottad, hogy a Drakula kezelés (más néven Drakula terápia vagy PRP kezelés) egy olyan bőrmegújító eljárás, amelynek során a páciens saját vérét használják fel. 

De miért van ez?

Mert a vérben természetes módon keringenek olyan növekedési faktorok, amik a szervezet megfelelő sejtjeit osztódásra képesek késztetni. Ez azért fontos a ráncok vagy a megereszkedett bőr eltüntetésének szempontjából, mert ők pont a kollagéntermelő sejtek csökkenése miatt jelennek meg – ez 30 éves kor után következik be és egészen pontosan évente 1%-kal csökken a bőrödben a kollagén mennyisége. A vérben található növekedési faktorok azonban osztódásra és fokozott működésre serkentik ezeket a kollagéntermelő sejteket, ezáltal pedig a megereszkedett vagy ráncos bőr kisimul, méghozzá hosszantartó eredménnyel.

drakula-kezeles-ranctalanitas-ranctalanito
30 éves kor felett évente 1%-kal csökken bőrödben a kollagén mennyisége.

Kik veszik igénybe?

Olyan 40 év feletti nők és férfiak veszik igénybe a Drakula kezelést, akiknek ráncai a kor előrehaladtával elmélyültek és bőrük is megereszkedett. Mindazonáltal a Drakula kezelést gyakorta alkalmazzák megelőző jelleggel már a legapróbb ráncok megjelenésekor is. Mivel azonban a beavatkozás igen invazív és veszélyes, így ez inkább a 40-es korosztály terepe.

Minden, amit a Drakula kezelésről tudnod kell

A Drakula kezelés menete

A Drakula kezelés során a pácienstől vért vesznek, majd azt feldolgozzák (más néven centrifugálják). A feldolgozott vér vérlemezkékben és növekedési faktorokban gazdag részét ezután injekcióval bejuttatják a kezelendő bőrterület alsó részébe, ahol a kollagéntermelő sejteket osztódásra, illetve fokozottabb működésre serkenti.

A hatás kialakulásához időre van szükség, hiszen ez esetben nem egy feltöltésről van szó, mint például a hialuronsavas ráncfeltöltés esetén, hanem egy kötőszöveti megújulás beindításáról. A Drakula kezelés maga összesen egy fél órás beavatkozás, amibe már beletartozik a vér feldolgozása is. 

A Drakula kezelés hatása 3-4 héten belül várható, ami a bőr simaságát és a ráncok elsimulását jelenti, de ennek mértéke egyénenként változó. Megjegyzendő, hogy a Drakula kezelést kúraszerűen érdemes elvégezni, így általában 3 kezelés szükséges az optimális eredményhez, egymástól 4-6 hét különbséggel. A fenntartó kezeléseket érdemes évente végeztetni.

Hogy mennyire tartós a Drakula kezelés hatása, annak mértéke egyéni, mindenesetre a hatás nagy általánosságban egy-másfél évig tart.

Kezelhető testrészek

A Drakula kezelés bármely testrészen alkalmazható. A Drakula kezelést azonban csak kis bőrterületeken szokták alkalmazni, mivel egyetlen kémcsőnyi vérből csak kb. 1 ml PRP-t lehet kivonni, és a Drakula kezelés célja nem nagy mennyiségű vér lecsapolása.

Ennek megfelelően a kozmetikában leggyakrabban a szemkörnyéki ráncokra, a száj körüli függőleges ráncokra, haragos ráncokra, illetve az arc más részeire, valamint a dekoltázs területére, sőt, a kézfej megereszkedett bőrének fiatalítására is alkalmazzák.

A Drakula kezelés bármely testrészen alkalmazható, azonban csak kis bőrfelületeken szokták alkalmazni.

Drakula terápia ára

A Drakula terápia ára 90 – 110.000 Ft-ig terjed attól függően, hogy csak az arcbőrt, vagy a nyakat és a dekoltázst is szeretnénk kezeltetni. A kezelést kúraszerűen kell végezni, ami 3 kezelést von maga után, ez pedig éves szinten 270 – 330.000 Ft befektetést jelent. A Drakula terápia ára esetén érdemes megjegyeznünk, hogy évente érdemes megismételni fenntartó kezelés gyanánt.

Drakula kezelés - Előtte utána

Mint minden orvost igénylő beavatkozás esetén, bizonyos szabályokat a Drakula kezelés során is be kell tartani.

Először is, a saját vérrel történő injekciós kezelés csak sérülés- és gyulladásmentes bőrön alkalmazható. A kezelt területen nem állhat fenn krónikus bőrbetegség, gyulladt pattanás vagy napégés. Kizáró tényező továbbá a súlyos vérzészavar, valamint a krónikus véralvadásgátló kezelés, pszoriázis, herpesz, krónikus májbetegség. A legfontosabb kizáró tényező azonban bármely tumoros betegség, ugyanis tumorsejtek ilyenkor keringhetnek a vérben, és a saját vér visszaadása növelheti az áttétképződés kockázatát.

A Drakula kezelés különösebb előkészületet nem igényel, de fontos, hogy a bőröd sebmentes legyen. A kezelést követően átmeneti bevérzés, vagy duzzanat jelentkezhet az injekció hatására, de ez 24 órán belül javul. A kezelt területet 2-3 napig napfénytől és fizikai traumától óvni kell.

Drakula kezelés veszélyei

Az injekciós kezelést követően átmeneti bőrpír, duzzanat jelentkezhet természetesen, ami várhatóan 1 napon belül elmúlik. A Drakula kezelés veszélyét és kellemetlenségét az injekció beadása és annak esetleges fertőzésveszélye jelenti. Ennek megfelelően nagyon körültekintően kell megválasztanod, hogy milyen esztétikai központban végezteted el a beavatkozást és legfőképpen – kivel végezteted el a beavatkozást. 

Nem csak arra kell ugyanis odafigyelni, hogy megfelelően szakképzett orvos végezze el a Drakula kezelést, de az a higiéniai követelményeknek megfeleljen. Ezen a gondolaton végighaladva a Drakula kezelés igencsak városcentrikus, hiszen főként a nagyobb lakosságú városokban fordulnak elő olyan esztétikai központok, ahol egyáltalán elvégzik a kezelést – és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy ezek közül hány esztétikai központ van, amely megfelel a fent említett higiéniai és szakmai követelményeknek.

Drakula kezelés összefoglalva

Összességében nézve a Drakula kezelés megfelelő ránctalanító kezelés lehet 40 év felett mindazok számára, akik akár a szem alatti karikákat, ráncokat, a haragos ráncokat vagy a száj körüli függőleges ráncokat szeretnék enyhíteni. Azonban ha nem minden álmod az, hogy mindezt 330.000 Ft befektetéssel és éves fenntartó kezeléssel érd el és egyébként is rettegsz a tűtől, nem árt más, barátságosabb, ám ugyanolyan hatékony ránctalanító módszer után nézel.

Napjainkban ugyanis már rendelkezésedre állnak olyan kezelések is, amelyek ugyanazt érik el, mint a Drakula kezelés – magát a kollagéntermelést serkentik, csakhogy azt nem tűszúrásokkal, hanem például hő által érik el, ami semmilyen mellékhatással nem jár.

Dr. Gulyás Tamás,
orvosszakértő

Szeretnél utánanézni milyen megoldások állnak még rendelkezésedre? Akkor alábbi összefoglalónkat Neked találták ki!

ranctalanitas-borfeszesites-rancok-ellen

Számodra melyik ránctalanító kezelés lehet eredményes?

Szakértői tanulmányunkból megtudhatod!

Bezárás
-8.000 Ft gépekre
Sajnos nem nyertél
-5.000 Ft gépekre
Ingyenes szállítás
20% gélekre
-3.000 Ft gépekre
-8.000 Ft gépekre
Sajnos nem nyertél
-5.000 Ft gépekre
Ingyenes szállítás
20% gélekre
-3.000 Ft gépekre
Pörgess most és nyerj!

Iratkozz fel hírlevelünkre és tedd próbára szerencséd!

20% gélekre
Sajnos nem nyertél
-5.000 Ft gépekre
Ingyenes szállítás
20% gélekre
Sajnos nem nyertél
-5.000 Ft gépekre
Ingyenes szállítás
Pörgess most és nyerj!

Add meg e-mail címed, neved és teszteld szerencsédet!  

A kuponkód akciós termékekre is beváltható.

×

Cart

Vásárolj még 15.000 Ft értékben az ingyenes kiszállításért!